O știre despre cum un urs e un părinte mai bun decât un om

Se dă știrea asta de pe Digi24.

Unde Consiliul Județean Harghita are o problemă: că un urs a omorât un om, și că legile nu permit să fie omorât ursul, deci viața unui animal e mai importantă decât a unui om.

Și că omul are două fetițe care stau într-o casă dărăpănată fără ferestre în bătaia vântului.

Apoi, începe povestea propriu-zisă, pe care o vom examina strict să detectăm toate nivelurile de stupid din modul în care pune problema Consiliul Județean Harghita.

Omul era beat. Ziua în amiaza mare. E posibil ca traiul teribil de modest al celor două fetițe în casa fără ferestre să nu se datoreze cu nimic ursului criminal, ci faptului că aveau un tată bețiv care nu muncea.

Și beat fiind, și fără slujbă – aia care, după cum știm, produce bani din care îți cumperi ferestre – s-a dus până la bârlogul unei ursoaice.

Nț, nu era urs, era ursoaică. Cu pui.

Cu vitejia specifică pe care o dă alcoolul, a început să arunce lemne și alte rahaturi în bârlog. Unde era ursoaica. Și puii ei.

Eu nu sunt ursoaică, ci lupoaică. Și n-am pui, dar îmi pot imagina cum ar fi să am. Și cum ar fi să pătrundă un idiot beat în spațiul meu personal, să arunce cu lemne în puii mei.

Cred că orice mamă care citește acest text admite că l-ar strânge de gât pe prost fără să ezite. Pentru că e vorba de pui.

Ei bine, ursoaica a făcut asta. Pentru că, spre deosebire de idiot care, punctăm, avea o adâncă durere în pulpă de faptul că puii lui stăteau într-o casă fără ferestre și în condiții precare și, în loc să muncească, o ardea viteaz prin pădure, ursoaicei chiar îi păsa de confortul și siguranța puilor ei.

A invitat ursoaica să fie agasată de idiot? Evident, nu.

L-a pus cineva pe idiot să deranjeze mama cu pui? Evident, nu.

Dimpotrivă, poliția județeană zice așa:
„Din cercetări rezultă că ei s-ar fi oprit într-o zonă, la 1.5 km distanţă de satul Crişeni, ar fi coborât din căruţă, iar la circa 15 metri de locul unde s-au oprit, victima a găsit bârlogul unui animal sălbatic. (…) şi ar fi aruncat cu bucăţi de material lemnos şi alte obiecte în direcţia bârlogului (…) şi văzând că nu se întâmplă nimic, s-a îndreptat spre bârlog, moment în care a fost întâmpinat de urs şi s-a întâmplat tragedia”, a declarat Incze Miklos, de la Biroul de Presă al IPJ Harghita.

De ce nu s-a gândit boul că are doi copii acasă ÎNAINTE să arunce cu lemne în bârlogul mamei cu pui?

Pentru că boului, vizibil, nu-i păsa că are copii. El o ardea pe vitejie.

Și pentru că președintele CJ Harghita e deștept de dă în gropi, cere ca ursoaica să fie împușcată.

De ce?

Pentru că, spre deosebire de cretin, a acționat în apărarea puilor ei.

Dacă tot a murit un căcat cu ochi care nu avea nici o secundă vreo preocupare pentru binele copiilor lui, și a lăsat doi orfani, de ce să nu moară și o mamă ursoaică înfuriată de prostul care îi amenința puii, și să rămână și doi ursuleți orfani?

Ceva îmi spune că familiei ăleia îi va merge mai bine fără boul alcoolic. Dar fără mama lor, ursuleții sunt condamnați la moarte.

Și președintele CJ încheie cu una apoteotică, de idiot ajuns să muncească la stat pentru că era prea prost să-l vrea vreun privat.

“El anunţa că va solicita o anchetă în cadrul Ministerului Mediului pentru stabilirea persoanelor răspunzătoare în această situaţie.”

Fix Ministerul Mediului l-a pus pe prost să arunce beţe în bârlog.

Nu cerem o anchetă şi la Casa Albă?

Mai degrabă ar trebui o lege care să extindă legitima apărare şi la animale. Le hărţuieşti, te sfârtecă. Nimic ieşit din comun în asta. De ce să plătească o mamă şi puii pentru că un idiot beat s-a simţit viteaz într-o zi?

Foto: Stefan Meyers.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger