Oana Pellea îți bagă cafeaua adânc în c…onștiință

Disclaimer: Știu, știu. E un rol, are un scenariu, un regizor, și dacă vrei banii ăia, faci ce ți se spune. Been there și îndurat doi ani de hărțuire publică, privată, shaming de la una dintre cele mai mari televiziuni din țară fix pentru asta. De aceea subliniez că ĂSTA NU E UN ATAC PERSONAL LA ADRESA OANEI PELLEA, NU E UN ÎNDEMN LA HATE ȘI BULLYING ȘI NU E O CONTESTAȚIE LA ADRESA EI.

Ca actor, ești la cheremul altora. De câte ori un actor are o prestație excelentă, în afara unui one (wo)man show, e meritul unei echipe întregi. Regizorul care te-a dirijat bine, cameramanul care te-a filmat inspirat, luministul care ți-a surprins licărul ăla special din ochi, sunetistul care a avut grijă să se audă clar ce faci, partenerul din scenă care ți-a ridicat la plasă, etc.

Ești exact atât de bun pe cât te lasă alții să fii.

Mbun.

Acum că am dat jumătate de pagină de disclaimere:

Mamă, cum e reclama asta, frate.

 

Beau cafea din copilărie, zi de zi, ba chiar de mai multe ori pe zi, și nu mi-am imaginat câtă dramă și ferocitate zace în ceașca mea. Habar n-am avut că e o nouă eră acolo, drumul spre o nouă civilizație, adevărata cale de propășire a omenirii spre un nou mileniu și o nouă realitate și metoda unică de a ține kktul departe de ventilator.

OKOK, am o vecină bătrână care ghicește în zaț și care probabil că știa asta de mult timp. Dar m-a ținut în bezna și obscuritatea ignoranței.

De când am văzut reclama asta, mi-e frică să intru în propria mea bucătărie. Văd pachetul de cafea pe raft și tremur pe interior: dacă sare la mine? Dacă mă pune capră și mă penetrează cu ferocitate? Dacă se cască și mă înghite cu totul?

Dar dacă nooaptea iese din el Hannibal Lecter și mă frige la foc mediu, cu o garnitură de morcovi glazurați? Mai grav: Dacă noaptea iese din el Oana Pellea și începe să îmi dea ordine să îmi adun hainele de pe jos?

Sincer: de când am văzut reclama asta, mă gândesc să mă las de cafea și gugălesc exhaustiv proprietățile miraculoase ale ceaiului negru.

Mulțumesc, Oana Pellea, tocmai mi-ai vindecat un viciu pe care îl credeam incurabil.

PS: dragă Guvern al României, uite o idee a unui spot de combatere a consumului de droguri. Oana Pellea le ține un speech similar unei găști de dilări. E suficient.

***

OK, cred că va trebui s-o înlocuiesc și pe asta. O să pun apa plată cu lămâie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

 1. anca says:

  cred ca merita o atentionare de genul “aceasta reclama este un pamflet”. dupa primele momente de soc, m-a amuzat destul de tare. nu ma convinge sa cumpar marca respectiva de cafea, dar ar functiona destul de bine ca sceneta la saturday night live… imi plac actorii care au faima de seriosi, care nu se prea iau in serios in afara scenei (sa zic) traditionale.

 2. anca says:

  discursuri motivationale mobilizatoare tinute de unii sefi ori uneori de unii politicieni

 3. Dan says:

  Al Pacino are cate un monolog in aproape fiecare film al sau.
  Acesta, cred ca e preluat din “Any Given Sunday”. Un film despre fotbal.
  Ca discurs motivational, prefer pe cel din “The Devil’s Advocate”.
  Dar asta nu afecteaza deloc performanta Doamnei Pellea.

 4. Dan Benedek says:

  E drept.
  Macar daca era la Gin, sau Mezcal…justifica “the grit”.

 5. Dan Benedek says:

  Hehe. Cu Green Fairy, lucrurile se complica. In locul monologului, vedeam Monica Bellucci si auzeam Tom Waits.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: