Piesa zilei: Dem Beats

Bună, sunt Andreea şi administrez pagina Lorenei. Eu îi postez textele când are ban pe conturile personale. Nu vreau link la social media mea pentru că nu mă interesează celebritatea şi nici reports de la hateri, şi nici texte de la necunoscuţi.

Pasiunea mea este muzica. Şi nouă, şi veche, şi tristă, şi veselă, şi dance, şi pop, şi rock, şi de toate felurile. Tata şi mama mi-au poluat creierii cu winamp de când erau gravizi cu mine şi din winamp urla orice.
Eu o să vă postez o piesă pe zi şi o să vă spun ce simt eu în legătură cu piesa asta.

Azi o să ascultăm împreună Dem Beats, de Todrick Hall, featuring RuPaul, preferatul Lorenei. Aici, nu mai arată ca o regină, ci ca un DJ cu un afro roz supradimensionat şi asimetric şi ochelari de soare cu ramă albă pătrată.

Lumea în general dispreţuieşte o piesă dance bună, strict pe criteriul că “asta nu e muzică” şi că “ce talent îţi trebuie pentru aşa ceva”. Apoi trec câţiva ani cu piese dance slăbuţe şi fără vibe, şi aceeaşi lume sare cu comentul: “Nu se mai fac hituri ca altădată. Nu-ţi mai vine să dansezi pe nimic.”

(Notă Lorena: De ce, voi dansaţi cumva pe undeva, couch potatoes? Sau, s-o enervez încă puţin pe proasta care mă şcolea cu plătitul de atenţie: cartofi de canapea ce sunteţi?)

Todrick Hall e răspunsul meu de câte ori comentează tristeţurile: “Există vreun cântăreţ care să se remarce în emisiunile de tip Megastar, Idol, Vocea?”
A ajuns până în semifinala sezonului nouă al lui American Idol şi după aceea, în loc să se milogească pe la casele de discuri care să-l ia cu aroganţe, şi-a folosit cele 15 minute de glorie să înceapă un canal de 3 milioane de fani pe YouTube, în ideea FOARTE CORECTĂ că fanii plătesc în cele din urmă bilet, nu promoterii şi nu alţi băşiţi cu aere, şi dacă serveşti direct fanii, ai eliminat o mulţime de intermediari care nu livrează nimic din ce promit.

Piesa asta începe exact aşa: Nu se mai fac beats ca altădată – They don’t make them beats like they used to. Dar e la fel de catchy şi de turbată ca altădată, deci, băgaţi nişte twerking.

Ce simt când o ascult?

YES, THEY DO DEM BEATS LIKE THEY USED TOO, IT’S YOU WHO STOPPED LISTENING.

Foto: Jon Sams.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

 

 

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. D says:

    Excelent.
    Recomand Stacie Orrico – There’s gotta be more to life.
    E o piesa frumoasa din early 2000s cu un mesaj interesant.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: