De ce cred că PSD va câştiga mâine

În ultima vreme, n-am prea scris despre politică. Pentru că, exact ca acum patru ani, PSD îşi face campania electorală, iar restul partidelor fac scandal în social media, porcăindu-se unii pe alţii.

Şi scandalul în social media pare capăt de ţară atunci când te uiţi la el, dar când, peste un an sau doi, îţi reapare în memories, te buşeşte râsul de cât de prost puteai fi în primul rând tu, că n-ai dat block de jur împrejur agaricilor puşi pe harţă şi nu ai retezat cu totul episodul respectiv din viaţa ta.

Mă întristează să scriu lucrurile astea pentru că, după ultimii patru ani dezastruoşi, alegerile puteau fi câştigate lejer. Dacă cineva ar fi investit concret muncă în a

-propune nişte măsuri economice cu sens, cuprinse în nişte pliante, afişe, linkuri promovate ca lumea, cu adwords şi facebook ads

-ar fi luat ţara la pas cu ele şi ar fi stat de vorbă cu oamenii faţă în faţă, ca o voce a speranţei.

Din păcate, partidele de opoziţie s-au lansat, cel puţin în social media, într-o porcăială fără sfârşit. Iniţiată de PNL, care nu pare să fi învăţat nimic din eşecul campaniei precedente, şi care a avut în tot acest timp, o singură grijă: să stea cu gura pe Alianţă ca o soacră cu trei nurori, şi asta pe o mentalitate care venea cam aşa:

“Dacă îi insult-umilesc pe oamenii normali că n-au ieşit la vot şi îi insult-umilesc pe alianţişti să arăt tuturor că n-au valuare, o să îmi bully calea spre succes.”

Apoi, când Alianţa a făcut greşeala de a intra în joc, tot PNL: “Cum îşi permit ăştia să ne insulte, dar voi sunteţi chiar nesimţiţi. Scandalagiilor”.

*

Să ne punem la mintea votantului obişnuit. Pe de o parte, e PSD care-mi dă un milion în plus (furând alte multe milioane de la compatrioţii mei care produc ceva, desigur), pe de alta, sunt PNL şi Alianţa, prinşi în acest circ fără sfârşit pe net. În cine să am încredere pe următorii patru ani?

Să nu ne lăsăm păcăliţi de hecklerii care au perturbat-o pe Veorika în turneul ei electoral. Acţiunile lor au fost raportate la modul: Oraşul a alungat-o pe Veo. În realitate, au fost grupuleţe de oameni. Majoritatea locuitorilor au stat acasă. Şi de ce?

“Sunt nesimţiţi, nu le pasă, sunt îndoctrinaţi, minţiţi, blabla”.

Nu. Pur şi simplu nu găsesc în retorica celorlalte partide ceva în care să creadă. Ceva care să-i convingă că partidul respectiv, şi nu altă grupare politică, va fi cel care va drege hăurile lăsate de PSD.

PSD însuşi e speriat, din câte văd eu, de perspectiva de a câştiga acum. De aceea au şi trimis-o, out of all people, pe Veo în turneu. Ca Ion cu vaca la târg. “La dracu’, noi am lăsat jaf în ideea că vine cineva şi face curat după noi. Şi noi o să stăm frumos în opoziţie să strâmbăm din nas că n-a spălat ferestrele cum trebuie. Nu ne spuneţi că o să câştigăm iar, şi ne vom vedea siliţi să facem încă patru ani echilibristică pe sârmă, să-l ţinem pe Dragnea, zis şi piatra de moară de la gâtul nostru, afară din pârnaie.”

Nu ajunge să agasezi şi să hărţuieşti oamenii cu datoria lor de votant. E cam atunci când mă agasează pe mine un creştinopat cu datoria mea de a deveni mamă, în condiţiile în care majoritatea bărbaţilor de pe piaţa de dating caută doar sex fugar, costurile medicale trec prin acoperiş şi se înalţă spiralat spre tronul lui Dumnezeu, iar ajutorul acordat de stat mamei şi copilului e de doi bani şi-un brânci.

Mai trebuie să le dai şi ceva care să-i convingă.

Şi, din punctul meu de vedere, asta a ratat opoziţia, în integralitatea ei.

Nu, a te lăuda mesianic cu acţiuni ca protestele din februarie 2017 sau ieftinirea conversaţiilor în roaming nu e program de guvernare şi nu-mi arată mie, votant, decât faptul că tinzi să îţi arogi merite pe care nu le ai.

Nu, a falsifica afişele grupării rivale şi a sădi teamă şi ură în populaţie nu e program de guvernare şi nu-mi arată mie, votant, decât faptul că între tine şi PSD, diferenţa e doar faptul că ăia s-au înfipt primii în ciolan.

Concluzia acestui articol: opoziţia a irosit acest timp de opoziţie cu diverse scandaluri fără miză, bullshit populist fără acoperire şi zero atenţie acordată votantului din teren.

Şi mizez că voi primi ploaie de lături pe acest articol. De aceea, voi ignora deliberat orice comentariu toxic, şi iată de ce: dacă tu mă înjuri de mamă, iar mâine PSD va ieşi victorios, concluzia zilei va fi că eu am prezis corect rezultatul alegerilor şi tu mănânci doar cacao pe net.

Sper doar că opoziţia va învăţa ceva din acest prim eşec şi se va organiza altfel pentru 2020. Sau douăzeci – douăzeci, cum ar spune coana Veo care, în cele din urmă, proastă făcută grămadă cum e, a fost singurul om vizibil într-o acţiune care arată a campanie electorală.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

 

 

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

14 Responses

 1. Alexia says:

  Mda. Îmi amintesc și episodul pestei porcine, când autoritățile sacrificau porcii oamenilor de-a valma, în timp ce Dragnea jr. își vânduse porcii înainte de epidemie. Cioloș, fost comisar european pe agricultură (deci expertul nr. 1 în domeniu), făcea conferințe transmise live pe facebook. Pe la oamenii ăia prin comune nu l-am văzut călcând. Pluseriștii au luat țara la pas acum, în ultima lună (mai mult orașele). Prea puțin și prea târziu.

 2. Lorena Lupu says:

  Aşa este.

 3. ion says:

  Aproape de acord, cu mentiunea ca „crestinopat” e o jignire grava (si e un neadevar ca ar fi cineva obligat sa devina parinte), si ca masurile economice au fost bune (vedeti doar salariul minim cu cat a crescut); avem printre cele mai mici venituri din Europa, depasim doar Bulgaria. De ce credeti ca pleaca tinerii? Ca e „coruptie”? Niet, pentru cei minim 1500 euro pentru aceeasi treaba. Si da, opozitia a fost varza, nu a venit cu nimic.

  • Lorena Lupu says:

   Câtă vreme acest comportament, unde oameni care nu te cunosc şi nu-ţi cunosc priorităţile, ÎŞI PERMIT să te frece la icre NEÎNTREBAŢI despre ce ar trebui să faci tu cu corpul tău şi viaţa ta, creştinopat e doar o constatare.
   Nu vă mai purtaţi aşa, respectaţi dreptul altora de a-şi trăi viaţa cum vor şi nu vă va mai face nimeni creştinopaţi.

 4. ion says:

  Pe această logica, e tot o constatare, nu o jignire, daca eu le zic „dobitoci” (sau ii dau in judecata pentru discriminare pe motive religioase) celor care le zic creștinilor „crestinopati” şi dacă nu eram prost de behăiam, nu puneam semnul egalităţii între creştini care se presupune că-şi văd de treaba lor şi CREŞTINOPAŢI, care hărţuiesc pe net. 😀
  Aplicati sufixul și la alte tendințe, vedeți că „nu e voie”.
  Prost fiind, trăiesc cu impresia că eu decid ce e voie.
  Deci da cu virgula, nu?
  Daca faceti referire la marsul pentru viata si alte activitati de acest gen, ar trebui sa va informati mai bine. Nu era despre a obliga.
  Doar am raspuns, dar deja nu mai are legatura cu postarea.

 5. Lorena Lupu says:

  cu mica diferenţă că eu nu vin la nimeni pe tarla să-l agasez în nici un fel, deci mă faci dobitoacă pentru simplul fapt că eşti tu un idiot cretin muist ticălos care nu se prinde că anumite comportamente au consecinţe.

  şi da, rahaturile din vară au fost FIX despre coerciţie şi presiune socială. dar dincolo de rahaturile din vară, mai bântuie pe net mii de CREŞTINOPAŢI, subliniez CREŞTINOPAŢI habotnici, care hărţuiesc şi insultă în numele unui Dumnezeu care le permite asta.

 6. Mihail Gras says:

  Alexia May 25, 2019 at 10:47 am
  “Mda. Îmi amintesc și episodul pestei porcine, când autoritățile sacrificau porcii oamenilor de-a valma, în timp ce Dragnea jr. își vânduse porcii înainte de epidemie. Cioloș, fost comisar european pe agricultură (deci expertul nr. 1 în domeniu), făcea conferințe transmise live pe facebook.” pesta a existat tot timpul pe langa ROMANIA. a existat un plan de preventie impotriva pestei, si in 2017 am scapat de interdictia de a vinde porci din cauza pestei. actualmente, dupa ce s-a ridicat interdictia, guvernul PSD a oprit finantarea masurilor de preventie, si ghici ce, pesta a reaparut (logic si normal de altfel). restul e tacere.

 7. Morbo says:

  Nici o șansă. 20-25%. Locul 2 sau 3.
  E o anatema mare de tot cu lipsitul de la vot. În bula mea, bula de unde a provenit absenteismul data trecuta.

 8. Romeo Matei says:

  Sper să nu ai dreptate.
  Sper ca valul de ură împotriva PeSeDeu să-i îngroape de vii.
  Opoziția este sub orice critică, ai dreptate absolut. PNL are (aproape) toți candidații eligibili cu probleme.
  Pro Ponta este aceeași Mărie.
  USRplus au caș la gură.
  Dar cel mai rău este că nimeni, dar absolut nimeni nu a vorbit de Europa. De politica energetică comună. De emigrație. De bugetul Europei.
  La noi temele de campanie au fost penibile.
  Mâine pe vremea asta vom ști ce ne așteaptă.

 9. Lorena Lupu says:

  Ba a vorbit Băsescu, mi-au dat unii link azi, dar niciunii nu l-am ascultat a priori, because, hello, Băsescu.

 10. Morbo says:

  Ma amuza asta cu caș la gura când e vorba de usr. Fix expresia asta a folosit-o și taica-mio. Nu știu, e ceva difuzat de antena 3? 🙂 Pai ori vrem oameni noi, ori… Și e politica, nu fizica nucleara. Domeniile din care venim și vin oamenii ăștia sunt mult mai dure decât politica lui pește. E super opoziția și e super bine ca PNL și USR + se ataca reciproc. Doar sunt partide diferite, it’s their job. S-a stabilit de mult ca dușmanul comun e PSD +alde. Acum faza e cum ne împărțim voturile anti-psd. Perfect natural.

 11. Morbo says:

  Dacă faci diferența între prezenta la alegeri și cea de la referendum, îți dă, aproximativ, câți votează cu PSD +alde. Bine, exista excepții de toate felurile.
  Deci: 13-10,47=2,53. 2,53/13 =19,46% 🙂

 1. May 26, 2019

  […] În articolul de ieri, am afirmat o inexactitate. Mai precis, un neadevăr. Şi anume, că nici un partid din opoziţie nu şi-a construit un program european clar, coerent, cu obiective bine definite. Şi că, în loc să facă o campanie electorală cu sens, au preferat să se ţină de populisme de mâna a 18-a şi de mahalageală interminabilă pe net. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading