Piesa zilei: Machoman

Andreea e într-o minivacanţă weekendul ăsta, prin urmare, azi şi mâine vă voi da piesa zilei eu, şi dacă nu vă convine, ghinion şi neşansă.

Azi o să ascultăm un refren de neuitat pe care nu l-am apreciat suficient la vremea când încă se derula caseta cu pixul, pentru că eram rockeriţă serioasă şi lipsită de simţul umorului. Şi anume, Machoman de la Genius. Apărută cândva prin 1997-8.

N-am auzit pe nimeni vorbind despre Genius de minimum zece ani. Şi e păcat, pentru că această trupă de timişoreni simpatici şi-a asumat întru totul pionieratul muzicii dance în România.

Aveau tot ce le trebuia la vremea aceea: versuri cocălăreşti despre cum mor toate femeile după tine (subiect esenţial înainte de #metoo), amestec de limbi mai ceva decât la c**u lui Dragnea într-o seară obişnuită de Antena 3, ritmo sensual, un refren teribil de catchy, care te făcea să ţopăi la discotecă până amorţeai şi un vocal feminin extrem de talentat. Surprinzător de talentat pentru popul românesc din anii 90, unde majoritatea vedetuţelor erau alese strict pe criterii de dinamită sexy feroce şi făceau exclusiv playback.

Şi dacă e să fim sinceri, sunt multe piese din anii 90 care au expirat fizic şi moral, dar pe asta încă ai dansa, so? Introdu-o în playlistul următoarei tale petreceri şi vezi ce se întâmplă.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. De says:

    Poate că la vremea respectivă strâmbam din nas că vai, eu nu ascult așa ceva, însă privind acum oamenii ăștia chiar mi se par genii (they lived up to their name) prin comparație cu Andre, Asia și ce alte shitty pop-girlbands mai ,,rupeau” la vremea aia. Aveau un stil aparte față de restul, iar solista Oana chiar are o voce mișto.

  2. antigelu says:

    Cred ca Ciocolata este mai potrivita ca piesa a zilei, avand in vedere alegerile si cum tine PSD.-ul de “ciocolata” in Romania.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: