Plaja în 2021 va fi un loc trist

Sună mai degrabă a banc de radio Erevan.

Se poate face plajă în 2021?

Se poate, dar mai degrabă pe acoperişul blocului.

*

Ieri a apărut în Monitorul Oficial un ordin dat de Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu al Economiei şi cu al Sportului, care detaliază toate regulile pe care le ai de urmat dacă vrei să faci plajă în 2021.

Şi da, ştiu, pandemie. Sunt un om vaccinat complet, aşa că mă şi apăr de pandemie. Dar modul în care e reglementată plaja în 2021 te face să preferi acoperişul blocului.

Da, înţeleg că e măsură de siguranţă să nu oferi produse neambalate la vânzare. Dar, zău: nimic nu se compară cu gogoşile fierbinţi, proaspăt prăjite, cu porumbul proaspăt fiert sau cu orice alte chestii proaspăt luate de pe un foc purificator. Astea nu merg ambalate, că dacă sunt ambalate, automat au E-uri, sunt făcute cu mult timp în urmă şi doldora de conservanţi, coloranţi, stabilizatori şi alte cuvinte cu multe litere.

Da, înţeleg nevoia de 2 metri între persoane. Dar atunci, cum or să se mai desfăşoare cele două activităţi care fac plaja să fie fun? Şi anume a) joaca, respectiv b) flirtul?

Dacă nu te poţi apropia decât de membrii tăi de familie, ce o să fie cu date-ul de plajă, când el o învaţă pe ea să înoate, iar ea se preface că nu ştie?

Cumva tot împotriva date-ului de plajă sunt regulile acelea: nu poţi împărţi acelaşi şezlong sau pătură decât cu membrii tăi de familie. Mda, mersi. Nu. Membrii de familie sunt atât de sătui unii de alţii, că vor garantat pe şezlonguri separate. Eventual cu gard între.

Dar ce mi se pare cel mai antihaz e ideea că, pentru a limita numărul de utilizatori, trebuie să suni sau să intri pe net şi să rezervi loc, între orele x şi y. Şi, probabil, pe măsură ce numărul de turişti creşte, va fi şi cu limită de timp. Ai ajuns la ora t, la ora t şi ceva fă-ţi frumuşel băgăjelul şi haidepa, că e rândul lui Gigel să absoarbă raze UVA şi UVB.

Vedeţi voi, copiii moşului, ceea ce era frumos la mersul pe plajă, sau la căţăratul pe munte, sau la plimbarea prin pădure, era EXACT spontaneitatea. Nu ştii dacă mâine dimineaţă o să ai chef de astea, sau o să preferi să faci shopping turistic prin buticurile de la mare. Şi asta e vacanţa, după mintea zbanghie a acestui blogar. Libertatea de a face ce vrei tu, când vrei tu, fără deadline, fără schedulă. În vacanţă, prefer să intru într-un KFC şi să-mi iau o găletuşă cu aripioare CÂND VREA PLM, decât să fac rezervare la un restaurant select cu o ciurdă de stele Michelin şi să mă duc la masă la oră fixă, ca şi cum mergeam la muncă.

Apoi, e superbă partea cu dezinfectarea cu virucide şi fungicide a obiectelor de plajă înainte şi după utilizare.

Ajungi la plajă.

Instalezi şezlongul.

Apoi… ăăă, te apuci să-l freci gospodăreşte cu dezinfectant? Şi după, când e umed şi miroase a spirt şi disperare, se presupune că trebuie să te aşezi pe el şi să te îmbibi de acest miros irezistibil?

Mmmm…

Merci. Oricum, razele ultraviolete dăunează grav tenului, so, that’s a no for me, thank you. (Care cârâi aici că romgleză, că una-alta şi n-ai donat vreodată pe Paypal-ul din partea de jos a textului să ai cu ce să justifici o formă oarecare de pretenţii, te bag aprioric în mizda pă-tii.)

Atenţie: Acest text nu e intenţionat să îndemne pe nimeni la încălcarea regulilor. E destinat doar să spună că sezonul estival 2021 va fi de o profundă tristeţe.

Dar putea fi şi mai rău.

Putea să fie şi o regulă cu obligativitatea purtării măştii. Pe lângă bronzul  în format maieu de tractorist, ar fi apărut şi bronzul în format nevastă de arab gelos.

 

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading