Politicieni făcând lucruri normale

Poate pentru că fiecare știre e o nouă lovitură de ciocan, fie că e vorba de fiscalitate exacerbată care să submineze mediul economic, de încă niște privilegii adiționale pentru slujbașii la stat, de încă o eliberare a unui condamnat pe te miri de chichiță procedurală, simt nevoia să iau o pauză și să laud politicienii, puțini și rari, care fac câte un gest omenesc normal.

Știu, în vremuri bune nu ne-am sinchisi.

Dar în vremurile de acum, e un mod prin care aleg să mă pun, eu pe mine și poate și pe voi, într-o stare de spirit cât de cât pozitivă pentru Crăciun, că după aia, urmează jalea.

Așadar, să ne uităm un pic la politicienii ăștia români atinși de câte o formă, poate pasageră, poate nu, de decență, și să aplaudăm lent și pătruns.

Emil Boc dând zăpada de pe Primăria Clujului cu lopata 

Când ninsoarea dejoacă eforturile de deszăpezire, who you gonna call? Nu, nu pe Ghost Busters, ci îți iei frumos lopata și te pui pe treabă, că de-aia ți-a dat Dumnezeu, sau evoluția, mâini.

Puncte bonus: fapta se întâmpla sâmbătă înainte de masă, deci în afara programului de lucru. Pentru că dacă vrei ca Gigel simplu din popor să nu fie un trântor misecuvenist, cel mai simplu mod e să pui tu mâna pe ustensilă și să-i arăți cum se face.

Sursa: aici.

Dacian Cioloș participând, discret și fără tamtam, la comemorarea eroilor Revoluției, ieri, la Universitate. 

Fostul prim ministru și viitor candidat la alegeri ar fi putut transforma această prezență în piață într-o “baie de mulţime”, şi da, folosesc ironic clişeul ăsta obosit. Cu tamtam, ar fi putut atrage adepţi în plus. Şi să folosească prezenţa în piaţă ca pe un prilej de fluturat virtuţi.

Faptul că a optat să participe în cea mai modestă ţinută, pierdut printre protestatari, într-o sobrietate absolută, te duce la gândul la povestirile cu Cuza care se îmbrăca a târgoveţ şi se ducea să verifice personal cum merg treburile printre supuşii săi.

Sigur, Cuza n-avea internet. Altfel, povestea cu ocaua mică n-ar fi ţinut.

Sursă: aici.

Consilierul acesta judeţean care refuză o diplomă de excelenţă în cadrul unei serbări de adeziuni călduroase reciproce. 

La final de an, Consiliul Judeţean din Brăila făcea obişnuitul eveniment de autoflatulare, ca orice organism de stat mediocru, inutil şi incompetent. Concret, îşi împărţeau diplome de excelenţă între ei, cu multe cuvinte sforăitoare şi pompoase, în timp ce scroafa era moartă în coteţ.

Totul până la un domn pe nume Ovidiu Nechita. Acesta a returnat diploma, spunând că atâta timp cât drumurile sunt ca vai de mama lor şi spitalul din oraş n-are pastile, atâta timp cât judeţul e în prăbuşire liberă, genul ăsta de trofee laudative sunt o insultă.

Sursă: aici.

Discursul de sărbători al lui Mihai Chirică 

Spre deosebire de aberaţiile euforizante şi pline de optimism vomitiv cu care o aşteptăm la interval pe Veorik, primarul Iaşiului a punctat absolut onest că România e furată, înşelată, dezbinată şi jecmănită de foştii comunişti.

Ştiu ce o să spuneţi: “Lore, dar Chirică însuşi a făcut o grămadă de aranjamente şi mânăreli de când a devenit primar”.

Corect. Pe de altă parte, e printre oamenii care, de la un punct de ticăloşie încolo, au ales să zică pas şi să se detaşeze.

“Da, bine, păi aşa, şi Ponta s-a detaşat”.

Ponta s-a detaşat abia după ce a fost strâns cu uşa să demisioneze. E uşor să fii revoluţionar şi apostolul adevărului DUPĂ CE ai zburat din funcţie. Chirică a făcut-o cât timp era primar, perfect conştient că, din secunda a doua, toate şmecheriile comise până atunci vor veni să-l muşte de… zona sensibilă.

Ceea ce s-a şi întâmplat.

Să-ţi dai accesul la şpăgi cât timp eşti încă în poziţia de a le primi înseamnă un singur lucru în vocabularul meu. TESTICULE.

Sursa: toate marile ziare.

Şi acest articol poate avea partea a doua, respectiv a n-a. Semnalaţi-mi cu sursă politicieni români care fac lucruri normale, indiferent de partidul de care aparţin, şi o să le aducem un shout-out.

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.***

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: