Poşta involuntară a redacţiei: Cuconetul straight care vrea paradă

Oferim iubire cititorului, dar periodic, îi oferim şi un bocanc în gură, când neinteligenţa lui emoţională o cere.
Azi nu avem o misivă, ci un comentariu care târfeşte atenţie, şi, din bunătatea inimii noastre, i-o oferim.

Eroarea în care se află  această tanti e eroarea privilegiaţilor în general. E eroarea ălora care răspund la “Black Lives Matter”, un motto născut din faptul că poliţia din SUA tratează cu mult mai multă brutalitate şi mult mai multe gloanţe fără motiv un suspect afro-american, decât pe unul alb, cu “All Lives Matter”, de parcă ar fi disputat cineva dreptul fiinţei umane la viaţă, libertate şi căutarea  fericirii.

Tanti asta e straight. Nimeni nu a umilit-o măcar o zi din viaţa ei pentru că e straight. Nimeni nu i-a zis să se gândească la sentimentele lui tati, lui mami, la ce o să spunem vecinilor, la vaaai, dar nu poţi totuşi să încerci cu femei, că poate n-ai găsit fata potrivită pentru tine, la “ai cunoscut vreo fată mişto în ultima vreme?”, la speranţe şi presiuni iritante că totuşi, dacă munceşte mult cu sine, “îşi revine”, la drumuri fără sens la biserică, unde unii cu barbă îţi povestesc sfătos cum ajungi în iad şi aşa mai departe.

Tanti asta nu a trecut NICI O SECUNDĂ prin tot calvarul de şantaj emoţional, agresiune verbală şi adeseori fizică, presiune, insistenţe, şi periodic discriminare de faţă prin care trece o persoană queer.

Tanti asta vrea doar libertatea să ţipe şi să facă paradă, ca şi cum ar fi trecut prin cele enumerate mai sus. De parcă ar fi parcurs calvarul negării de sine, al sentimentului că ţi-ai dezamăgit apropiaţii, al urii faţă de propria persoană şi al tuturor suferinţelor la care presiunea societăţii i-a supus secole de rând pe cei queer.

Apetitul ei faţă de plă a fost încurajat din cea mai fragedă pruncie. I s-a zis ce să facă “s-o ia şi pe ea cineva”. A fost învăţată cum să placă unui bărbat de rude, de prietene, de emisiuni tv, de reviste şi de societate în general. La pozele ei cu iubi, 68874 de cunoscuţi şi necunoscuţi au dat like şi au comentat “ce bine vă stă, felicitări”. La nunta ei, au venit neamurile şi au cotizat dar de nuntă. A putut da un party uriaş şi nimeni nu i-a contestat acest drept.

Şi totuşi, tanti vrea libertatea să ţipe şi să facă paradă. Din cerşetoria de atenţie specifică narcisiştilor care vor să facă toate problemele altora să fie despre ei, chit că ei nu au experimentat suferinţa, să ştie cum e. Tanti asta e “All Lives Matter”.

Tanti asta, dacă arde casa vecinului şi vin pompierii, se aruncă în faţa maşinii.

“Stingeţi-mă pe mine prima”.

“Dar dvs. nu ardeţi, doamnă”.

“Adică vreţi să spuneţi că eu nu merit stinsă??? Ce, noi  straggots nu contăm???”

Excelentă insulta asta cu straggots. Şi tanti asta e de pus pe poster. Modul în care ceri drepturi egale când tu le ai deja şi eşti încurajată să fii nevastă aşa cum un queer nici n-ar visa să fie încurajat să fie el sau ea însăşi e însăşi definiţia de dicţionar a termenului “straggot”.

OK.

Doamnă, puteţi face ce paradă vreţi dumneavoasră. Adunaţi alte vite cornute cam de acelaşi calibru, faceţi cerere la primărie în care explicaţi: “Suntem femei straight şi vrem o paradă care să susţină dreptul nostru de a ne plăcea pla”. Şi menţionaţi traseul paradei, să ştie oamenii să se organizeze cu traficul în ziua X, la ora Y.

Funcţionarul o să se uite un pic ciudat şi o să se întrebe în sinea lui “Dar cine le interzice vitelor ăstora cornute să le placă pla, când 90% din industria serviciilor se bazează pe faptul că le place pla”, dar va fi prea politicos să vă întrebe în faţă. O să înregistreze cererea şi, în termen de habar n-am câte zile calendaristice, veţi primi de la doamna Firea aprobarea să defilaţi.

Poate vine şi ea.

Sper că v-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți fi susținători de nădejde.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. E.o. says:

    Dar, de ce au voie gayi sa aiba parada ca le place pla? De ce la ei nu e rusine, dar pentru femeia pe care o ataci este?

    • Lorena Lupu says:

      Dacă ai citit textul ăsta, cu tot ce diferenţiază vieţile ambelor categorii şi în continuare pui această întrebare, marş înapoi în clasa I, ora de citire, preferabil la clasa de nevoi speciale.
      Şi sugerez să-ţi schimbi emailul în one very dumb person.

  2. Timea says:

    Degeaba tot sustinem noi drepturile toturor oamenilor, si ne-am dori sa nu mai existe nici o discriminare, tot ce nu e straight/white/christian/etc. va fi discriminat mereu. Inclusiv in vest. Minoritatile vor fi intotdeauna discriminate. Stiu ca in 2020 n-ar trebui sa mai existe probleme de felul acesta, dar vezi si tu…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading