Poșta redacției: Despre bărbați nehotărâți

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea, sau chiar tu, de ce nu, ne trimite(ți) problema voastră de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie ÎNTR-UN ARTICOL PE BLOG.

Sau în consultaţie privată, contra cost.

Mesajul de azi spune aşa:

 

Bună, Lorena,

Îți scriu pentru niște sfaturi legate de dating. Am văzut recent că recomandai unei cititoare să fugă de Tinder mâncând pământul. Eram curioasă de ce – dacă eu sunt un om ok și sunt acolo, de ce nu aș putea găsi și un bărbat ok? Mai ales acum, pe pandemie, când lumea încearcă să stea safe, ar avea sens să fie o varietate mai mare de tipologii de oameni pe app-uri de genul ăsta, nu doar cei interesați strict de … sport.

Am cunoscut multe persoane ok online anul ăsta. Oameni smart, interesanți, cu un umor mișto, oameni calzi. Cu unii țin încă legătura, deși nu a ieșit ce am fi vrut, și ne povestim chestii, ne susținem, chiar m-am ales cu câteva prietenii care îmi sunt dragi. Pare însă că e un pattern care se repetă. Mulți oamenii cu depresii, oameni speriați ca nu cumva să fie răniți, oameni care se prind că de fapt nu sunt pregătiți de ceva adevărat, deși credeau că asta vor. The type of guy I tend to fall for se prinde după câteva întâlniri at best (sau după luni și luni de discuții, în cazuri mai puțin fericite), că are de lucrat la el, că nu îi e tocmai ok și că nu se poate băga într-o relație. O parte din ei se apucă de terapie, deci e și asta o mică victorie.

Nu reușesc deloc să îi miros de la început.. Eu cel puțin nu intru în discuții dacă nu sunt cu adevărat disponibilă, că știu că ar fi degeaba – and I owe myself a real shot at things. Și îi iau, rând pe rând, și ajungem să ne povestim chestii personale, vise, frici, dorințe, dezamăgiri, ajung să îi știu cu bune și cu rele, și să mă simt apropiată de ei, în multe cazuri e și chimie mișto când ne vedem, și apoi îmi primesc un “eu de fapt m-am prins că nu sunt disponibil”. Și simt că obosesc.. obosesc să fiu mereu deschisă și empatică și vulnerabilă și să mi-o iau în freză de la toți nehotărâții.. Ai vreun radar pentru oamenii de genul ăsta? Că radar pentru wham-bam-thank-you-ma’am am, dar ăștia de care zic chiar își bat și ei capul, they are not in for the effortless sex… Ce îmi scapă?
 
Ca short bio, am 30 de ani, pe picioarele mele, I love my job, I love my cat, am ceva hobbiuri…nu sunt o tipă clingy, with crazy chick vibes, și nici genul care să aibă nevoie ca cineva să aibă grijă de ea. Dar am avut câteva relații reușite și liniștite, știu cum e când ți-e bine în doi – și mi-e dor de așa ceva, de construit și de visat cu cineva.

Mersi mult pentru sfat,

X. 

***

Dragă X.,

Din scurta mea experiență legată de Tinder, e cancer pur, genul de aplicație de care nu m-aș mai atinge nici dacă aș primi sponsorizare de la ei în fiecare lună. Mi se pare că ești mai câștigată dacă ai cont pe LiveJasmin. Aceeași gherțoială agasantă, dar măcar rentează.

De ce, dacă tu ești om ok, bla bla etc? Pentru că viața nu e dreaptă. Nu scrie nicăieri că oamenii ok vor primi chestii ok la schimb. Mentalitatea multor utilizatori de Tinder legată de dating e “ce mai f***m azi cu minimum de efort”, şi răspunsul final e: Pe mă-ta, gigele.

Acum, că am lămurit-o pe asta, hai să trecem la ceea ce te preocupă de fapt. Și anume, de ce dai de nehotărâți.

Întrebarea mea este: nu cumva se “nehotărăsc” strict în privinţa ta?

Nu caut să te jignesc sau să te descurajez. Îţi doresc tot binele şi vreau să fii fericită. Dar ce mă pune pe mine pe gânduri e acest: Și îi iau, rând pe rând, și ajungem să ne povestim chestii personale, vise, frici, dorințe, dezamăgiri, ajung să îi știu cu bune și cu rele, și să mă simt apropiată de ei, în multe cazuri e și chimie mișto când ne vedem, și apoi îmi primesc un “eu de fapt m-am prins că nu sunt disponibil”. 

Poate că îi oboseşti foarte repede şi de prea devreme cu filozofia chibritului.

Vezi tu, primele dates ar trebui să fie fun. Să creeze o conexiune. Să creeze familiaritate, relaxare şi bună dispoziţie. E un date cu un potenţial amoros, nu o vizită la psiholog.

Dar multe femei, de teamă să nu fie luate drept ţinte uşoare, duc discuţia spre abisuri sufleteşti şi analiza sentimentului inefabil al umanităţii discrete, însă omniprezente. E un tip de încercare de a impresiona, care uneori dă rezultatele greşite.

Da, gigel vrea să te cunoască mai bine, da, îşi doreşte o prezenţă feminină agreabilă în viaţa lui. Ceea ce NU îşi doreşte este senzaţia că s-a înscris la un colocviu de psihanaliză.

Tu îi dai înainte cu fibra superioară a umanităţii angoasate, iar în mintea lui se conturează timid întrebarea: Oare o să mă ia cu de-astea şi dimineaţa, înainte de prima cafea sau vineri seara după ce am scos-o în oraş şi îmi doresc doar o partidă de sex răvăşitor?

“Şi ce să fac, Lorena, să nu mai analizez analize?”

Nu din prima. Cam cum recomand bărbaţilor să nu solicite o mu** la primul date, că sperie femeia, recomand şi femeilor să nu desfăşoare tot arsenalul de înţelepciuni la primul date, că sperie bietul om.

Chill and relax.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

***

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

 1. Sandokan says:

  (Cred ca azi imi iau ban, dar nu ma pot abtine)

  Lorena e prin zona cu raspunsul. Il completez eu. Pe vremea cand imi cautam nevasta eram atent la femei cu picioarele pe pamant si cu capul pe umeri. Cand ma lua una cu norisori roz si psihanaliza o luam la fuga.
  N-ai ce construi langa un visator/ visatoare. Ca daca nu, toate ar alerga dupa aiuriti cu capul in nori, fara o letcaie si care toaca apa in piua toata ziua. Problema din ziua de azi e ca toti au ceva de zis si uita sa asculte. Nevasta-mea nu are nevoie sa ii fac analize cand vine de la lucru ci sa ascult ce are de zis si eventual EVENTUAL sa ii zic ceva obiectiv. La fel si eu. De asta vezi cupluri de batranei ca se inteleg din priviri, nu pentru ca au discutat tot ceea ce era de discutat. Ci pentru ca incearca sa fie cat mai receptivi la nevoile celuilalt FARA sa intrebe, fara sa zica nimic.
  De asta si Dumnezeu ti-a dat 2 urechi, 2 ochi si numai o gura, nu invers.
  Concluzia- vorbesti prea mult. (Si la fel si eu la ce post am scris 🙂

 2. Laura says:

  Eu cred ca nu ti-ai definit clar ce vrei de la un partener. Nimeni nu poate sa fie totul pentru tine. Poate ca pentru psihologie si filosofeala iti gasesti niste prietene bune, niste forumuri sau comunitati de oameni cu interese similare. Si la un partener te uiti dupa alte lucruri. In mare cam astea sunt, oridunea prioritatilor si-o stabileste fiecare: compatibilitate sexuala, siguranta de diverse feluri, intimitate, seriozitate, integritate, dorinta de a aveau o familie, etc.

  Sigur ca obosesti sa fii mereu deschisa si empatica si vulnerabila. Si daca iesi dezbracata iarna afara obosesti de la frig…nu te mai dezbraca de armura asa de usor, asteapta sa vezi pentru cine o faci si in ce masura sunteti pe aceeasi lungime de unda.

  Nu stiu cum e pe Tinder, ca n-am fost. Dar din cate aud, barbatii baga femeile cunoscute acolo in categoria “sex rapid” si nici macar nu le dau o sansa. Ba chiar le-ar fi rusine sa spuna ca si-au cunoscut nevasta pe Tinder ( ce spune asta despre nevasta…). Cred ca asta e principala problema, ca ei pornesc interactiunea cu anumite intentii, joaca un pic dupa cum vrei tu asteptand sexul rapid si apoi cand vad ca nu merge, baga placa indisponibilitatii emotionale.

  Inca ceva. Am multi prieteni barbati. mai toti fug ca dracul de tamaie de cliseul asta: “am 30 de ani, pe picioarele mele, I love my job, I love my cat, am ceva hobbiuri…nu sunt o tipă clingy, with crazy chick vibes, și nici genul care să aibă nevoie ca cineva să aibă grijă de ea”

  Poate asta te-ar atrage pe tine la un barbat dar pt barbatii care vor o relatie pe termen lung descrierea ta e oarecum repulsiva…

  Iti doresc numai bine si sper ca nu te-am suparat in vreun fel. Am o sora exact ca tine, un pic mai mare, si am vazut unde duce drumul asta, daca ramai pe el.

 3. Nicu says:

  Cum unde? Fata batrana, mizantropa, misandra si cu 5 pisici (sarcasm inserted) :)))

  • Lorena Lupu says:

   la cât ești de imbecil și de plin de prejudecăți dobitoace, sună a plan infinit mai bun decât a fi fraiera care te suportă pe tine.

 4. Nicu says:

  Era o gluma, de asta am spus “sarcasm inserted”. Mersi pentru lista de epitete.

  • Lorena Lupu says:

   Ca sî fie glumă, mai trebuie să fie funny.
   Care plm e problema cu fetele singure, dacă lor le e bine exact cum sunt?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: