Trendul nofilter

În ultima vreme, e un trend de opinie care mă agasează major. Și anume: dar de ce puneți filtre, de ce vă editați pozele, de ce faceți și dregeți.

E trendul nofilter. Oameni ce nu pun filtre la pozele lor. Fine with me. Faci ce vrei. Și aceiași oameni vor ca nici tu să nu pui filtre la pozele tale. Ăhhhm, ce? Ai plătit tu ședința foto, să îmi dai instrucțiuni? Nu.

MARȘ ÎN PLM. Arată-mi întâi banii, și pe urmă instrucțiunile. Iar dacă nu-mi arăți banii, ține-ți instrucțiunile pentru tine și mă-ta.

Unii încearcă să te și psihanalizeze fără rost: Vai, dar dacă pui filtre nu te iubești cu adevărat.

Lol.

Să psihopupuim în același stil:

Știi, Ionele, dacă duci gunoiul, nu te iubești cu adevărat, altfel ți-ai îmbrățișa deșeurile ca pe cea mai reprezentativă parte a ființei tale. Dacă te scarpini în c*r, nu te iubești cu adevărat, pentru că un om care se iubește cu adevărat trăiește în pace cu propriile mâncărimi.

Wow, devin bună la asta.

Revenind la tonul serios. Tăticule, iubirea mea de mine nu are nici o legătură cu pozele pe care le pun online, sau cu sentimentul pe care îl trezesc în tine pozele mele din online.

Nu intenționez să cuceresc un gigel cu ele, deci nu e ca și cum derutez pe cineva.

Motivul pentru care pun poze în online e pentru că vreau să îmi pun în lumină singura latură care are de ce să te intereseze, și anume CREATIVITATEA. Mă folosesc pe mine ca pe o pânză albă, pe care adaug toate elementele pe care le vreau pentru a genera un mood, o emoție, o stare.

Nu am de ce să fac raportul defectelor mele fizice, pentru că sincer, foarte sincer, nu te f** grija. Iar dacă te f**, fă-i reclamație pentru viol. Persoana privată Lorena Lupu nu e treaba ta.

Mă cunoști prin ceea ce creez online, sau, at best, ai venit pe aici pentru că m-ai văzut într-o reclamă. Nimic personal, nimic care să te justifice să-mi pui condiții sau să mă întrebi dacă am porii mai mari decât apar ei pe Instagram.

Da, îmi editez pozele și o să le editez cât o să vrea p*la mea. Mi se rupe adânc de trendul nofilter, și dacă țineți atât de mult la el, folosiți-l tu și cu mă-ta.

Problema mea cu tabăra nofilter e problema mea cu veganii. Băi, nene, nu le ajunge să fie nofilter sau vegani la ei în curte. Dacă nu vin să te piseze mărunt să fii nofilter sau vegan ca ei, dacă nu își fac titlu de glorie și soclu imaginar din a fi nofilter sau vegani, sunt nofilter sau vegani degeaba.

Hai să vă zic principala caracteristică a omului fericit cu sine. Nu bântuie pe tarlaua altora să-i constrângă să trăiască după chipul și asemănarea lui. Pentru că, sincer, i se rupe și i se îndoaie.

Iar dacă pe vegani îi înțeleg prin prisma suferințelor pe care industria cărnii la cauzează animalelor nevinovate – și e un argument cu care sunt de acord – pe martorii lui nofilter îi găsesc complet neaveniți și băgători în seamă degeaba.

Care e motivația voastră?

Să nu sufere bieții pixeli abuzați de tirania editării??

Să nu abuzăm telefoanele mobile cu prea multe aplicații??

MARȘ ÎN PLM. Mai f***ți-vă, să aveți ocupație. Sigur, dacă găsiți cu cine. Pozele alea nofilter fiind urâte cu spume, mai greu.

Ca să rezumăm: există activism cu rost, pentru un trai mai bun al celor vulnerabili. Respect asta. Și există băgare în seamă toxică și fără miză a oamenilor fără viață socială, care te invidiază că tu ai una. Și asta NU funcționează cu mine.

În final, dacă nu îți place o poză a mea, sau nu îți place nici o poză a mea, ai oricând opțiunea să dai x din colț și să cauți ceva ce-ți place. Dar tu, nu și nu. Ce spune asta despre tine? Faptul că trendul nofilter nu te face mai puțin javră?

Ok. Deci nu pierd nimic.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: