Poșta redacției: Din nou împreună?

Image by S. Hermann & F. Richter from Pixabay

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea, sau chiar tu, de ce nu, ne trimi(te)ți problema voastră de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie ÎNTR-UN ARTICOL PE BLOG.

Sau în consultaţie privată, contra cost.

Scrisorica de azi spune aşa:

Dragă Lorena,

Îmi place blogul tău, mai ales poșta redacției. Dai sfaturi sincere, adevărate, nu ți-e milă deloc de cel care întreabă și nu-l protejezi deloc, dar până la urmă, e în interesul lui să te asculte.

Am avut un iubit acum trei ani, într-un oraș de provincie. Nu spun care e orașul, pentru că prietenii mei te citesc și ar putea să mă recunoască. A fost o relație frumoasă, ne-am înțeles foarte bine, am ținut mult la el și el a părut că ține mult la mine.

Dar a intrat la facultate în București și în momentul ăla mi-a spus că nu vrea să continue relația, pentru că nu-i plac situațiile la distanță și că probabil va cunoaște alte persoane la facultate și nu vrea să mă mintă și să mă înșele. Eu am suferit mult, dar am acceptat.

Acum, peste trei ani, mă mut la București. Am găsit un job foarte bun, am și unde să stau, și vreau să încep de la zero într-un oraș care îmi poate oferi o carieră mai bună și mai mulți bani decât aș câștiga acasă

Mă tot bate gândul să îl caut pe iubitul meu, pentru că nici un băiat nu m-a făcut să mă simt atât de bine, și mi-e dor în continuare de el. Par o gâscă proastă dacă fac asta? Poți să-mi spui, nu mă supăr. Am nevoie de un sfat.

Cu prietenie,

X.

***

Dragă X.,

Să mor dacă înțeleg de ce fug oamenii după alți oameni care i-au abandonat și care le-au arătat fără drept de apel că nu sunt o prioritate în viețile lor.

Tu, din câte înțeleg, aveai o relație exclusivă cu iubi. Apoi, când iubi a dat de o situație mai bună de viață (a intrat la facultate) te-a lăsat baltă pur și simplu. Era sigur că găsește pe cineva mai bun decât tine. Ca dovadă că în ochii lui NU ERAI THE BEST THING.

Când un om întâlnește the best thing, rămâne statornic, indiferent unde îl duce viața. Cunosc băieți care s-au mutat în orașe mai mari și au căutat joburi pentru iubitele lor, să le aducă și pe ele, pentru că nu îți imaginau viața fără ele. Cunosc povești cu bărbați care au cunoscut videochatiste din România și au venit de la celălalt capăt al pământului să fie cu ele, sau le-au plătit drumul să vină ele. Acesta este comportamentul unui bărbat care te consideră prioritatea lui.

Dacă unul te lasă baltă de cum dă de mai bine, te va lăsa baltă dacă la un moment dat găsește un job bine plătit afară, sau dacă găsește o tipă mai bogată, sau dacă, sau dacă. Pentru el, ai fost o opțiune pasabilă pe moment. Te-a și pasat de cum a trecut momentul.

Sigur, poți să-l cauți. Dar va fi o dinamică frustrantă pentru tine. Tu, disperată, căutând să demonstrezi că îi meriți iubirea, iar ăla, umflându-se în pene că sunt în limbă femeile după el și că uite ce pasiuni nedomolite stârnește.

Nu mai bine îți asumi că ăsta TE-A ABANDONAT FĂRĂ REGRETE când a avut șansa, și, ddacă tot schimbi orașul, încerci să cunoști oameni noi?

Sper că ți-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: