Poşta redacţiei: M-am combinat cu unul de la Serviciile Secrete

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Bună,Lorena!

Am văzut mesajele de pe pagina ta.

Ai grijă cu aștia. Am vorbit cu unul care îți mai dădea comentarii pe pagină,zicea că vrea să ne cunoaștem mai bine,am intrat pe cameră video cu el că zicea că vrea să ne vedem, am discutat despre mai multe despre noi doi și mi-a spus că lucrează în Servicii.

Mă gândesc că e posibil ca ăla care îți tot trimitea mesaje să fie tot de la Serviciile Secrete. Că aștia monitorizează tot inclusiv pe net. Ai grijă pe cine lași să intre pe pagina ta sau cui îi dai accept pe contul de Facebook,

și cu cine și ce vorbești în mesajele private cu unii. Dacă unii nu îți inspiră încredere cred că ar fi mai bine să îi ignori. Te pup!

X. 

*

Dragă X.,

E adorabilă grija ta. dar ştii ce e mai adorabil? Naivitatea ta. Încrederea că tot ce spune un gigel pe net este adevărat. Că tot ce zboară se mănâncă.

Hai să-ţi spun o caracteristică relativ evidentă a Serviciilor Secrete. Sunt… drumroll… secrete. Adică nu te lauzi la păpuşelele cu care te combini pe net că lucrezi acolo, nu de alta, dar dacă se întâmplă o scurgere de informaţie din pricina indiscreţiilor tale, c**ul tău devine tablă de darts.

Besides: nici un om angajat într-o structură de stat nu are voie să-şi folosească funcţia să sperie sau să influenţeze oameni simpli. Chiar presupunând că vreun pulifrici care mă ameninţă nebazat pe nimic, din încordare de musculatură specifică incelilor obosiţi de labă – zic, chiar presupunând că un astfel de pulifrici ar fi pe bune angajat în Serviciile Secrete, şi ar începe te miri ce rahat împotriva mea. În secunda imediat următoare mă vezi pe canapelele tuturor emisiunilor de scandal, de la Abces în rect şi până la Wowbiz, povestind cum hărţuiesc Serviciile Secrete un biet blogger şi atentează la libertatea lui de expresie. E genul de circ media de care nici o instituţie a statului nu are nevoie, şi cu atât mai puţin Serviciile Secrete.

Dar nici măcar nu s-ar ajunge acolo. Chiar presupunând că un astfel de puţoi băgător în seamă ar cunoaşte pe cineva care e rudă cu vreunul de la Serviciile Secrete – smardoiala de tipul “Tu ştii cine sunt eu, mă? Eu sunt prieten bun cu Gabi Firea”, este destul de comună între agaricii de doi lei.

O poţi demonta simplu. Bun, dăm un bileţel de amor la primărie să cerem lui Gabi Firea o poziţie oficială legată de comportamentul bădărănesc al prostului şi modul în care acesta se foloseşte de numele ei să sugereze că merită tratamente speciale. Îţi zic eu ce va face Gabi Firea. Exact ce ar face şi ipoteticul ofiţer superior ierarhic al târletelui prost:  Se vor detaşa şi vor afirma că ei condamnă din adâncul sufletului lor curat astfel de comportamente, eventual îl vor penaliza tot pe prost că-i bagă în situaţii jenante / potenţial trafic de influenţă.

Dar, evident, nu e cazul. Când unul se laudă, public pe peretele meu, sau în privat cu o gagică pe care caută s-o impresioneze, că lucrează la Serviciile Secrete, cel mai probabil e un ratat şomer de 30 de ani care trăieşte în casă cu părinţii, din pensia lor, şi minte puştoaice pe net în speranţa că aşa inspiră şi el respect cuiva. Acasă, părinţii sătui să întreţină un adult îl dispreţuiesc mai grav decât pe cerşetorii de la metrou, prietenii lui din liceu au toţi cariere şi probabil familii, iar femeile de vârsta lui au cu totul alt set de aşteptări.

So: nu mai puneţi botul la tot ce aberează gigeii. Mai ales cei care se dau mari neîntrebați.
Dacă ţi se laudă în mesaje private că e milionar, probabil lucrează part-time la McDonalds, dacă ţi se laudă cu câte femei a f***t probabil că e virgin, iar dacă se laudă că lucrează la Serviciile Secrete, e mai prost decât prevede legea.
Unul care e milionar cu adevărat îți trimite cadouri, unul care chiar are experiență cu femei te face să râzi cu glume și flirt inteligent, și unul care are vreo treabă cu Serviciile Secrete evită subiectul job.
Un pic de gândire critică n-a stricat nimănui.

Grijă  mare cui îi dai numărul de telefon şi cu ce psihopaţi te înhăitezi. Chiar nu vreau să te văd pe un site de revenge p*rn după ce ajungi la realizarea faptului că discuţi cu un ratat şi-l părăseşti, iar ăsta se răzbună prin uploadul tuturor filmelor făcute fără să ştii tu.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă îţi place acest blog, fii un partener la menţinerea lui.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading