Poșta redacției: Mi-e frică de ea

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea, sau chiar tu, de ce nu, ne trimite(ți) problema voastră de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie ÎNTR-UN ARTICOL PE BLOG.

Sau în consultaţie privată, contra cost.

Scrisorica de azi spune aşa:

Dragă Lorena,

Știu că mai mult îți scriu fetele și am observat că nu prea simpatizezi băieții, dar dai sfaturi ok și poate mă poți ajuta și pe mine.

Am cunoscut o tipă foarte mișto. Foarte frumoasă, foarte deșteaptă, genul după care se uită toți pe stradă. I-am dat semne de interes și mi-a răspuns cu entuziasm. Și, după asta, mi s-a făcut frică. Dacă genul ăsta de tipă mă desconsideră și mă părăsește și sigur o va face mai devreme sau mai târziu, o să sufăr ca un dement, și nu sunt pregătit pentru asta. Și totuși, o plac și mă interesează în continuare.

Ce ai face tu în locul meu?

Mulțumesc,

X.

***

Dragă X.,

Fetele îmi scriu pentru că aleg în mod liber și nesilit de nimeni să o facă, iar faptul că nu prea simpatizez băieții e un mit urban. Nu îi simpatizez pe gherțoii siniștri care târfesc timp şi atenție cu insulte și / sau hărțuire, dar cu bărbații normali, liniștiți, ancorați în rezonabil, nu am absolut nimic. Ba din contră.

Acum, dacă o tipă foarte mișto, care te și atrage, îți răspunde cu entuziasm la interes, am un singur sfat: enjoy the moment. Viața e scurtă și nu merită s-o trăim cu frică.

Aspectul fizic al oamenilor nu are nici o legătură cu caracterul lor sau cu modul în care te vor trata. De desconsiderat și părăsit poate și o urâtă cu spume, iar de construit o relație ok poate și Miss Univers. Mulți bărbați cred că femeile frumoase ar trebui să se poarte ca niște jucători de bursă, și multe femei frumoase chiar o fac. Dar nu toate.

Dar poate că nu ți-e frică de femeie. Poate că ți-e frică de tine însuți și de un soi de înclinație de a băga motoarele la 100% din prima, pe care am remarcat-o la multă lume, și bărbați, și femei, și care de obicei îi face pe oamenii care se apropie de alții în ritm mai lent să se sperie și să se simtă sufocați.

Oh, well, partea bună e că ne putem autoeduca și tempera, și esențial, putem fi cu adevărat atenți la omul de lângă noi, să vedem cum găsim numitorul comun. Iar asta nu prin analize verbale lungi și obositoare – mamăăă, cât urăsc vorba lungă, sărăcia omului – ci simțind vibe-ul.

În definitiv, chiar dacă nu va fi o relație lungă – nu avem de unde să știm, că nu suntem babe omide cu glob de cristal – , măcar poți s-o faci să fie specială și memorabilă. Dar pentru asta, atenția ta trebuie să fie pe “ce putem noi să facem interesant și de neuitat azi”, nu pe “omg, sigur găsește un milionar mâine și se mută la Las Vegas poimâine, iar eu o să cerșesc pe cartoane la gară cu pancarta Dragostea orbeşte”.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

  1. cos says:

    Cand ti-e frica sa nu fi parasit – e frica de abandon, de multe ori determinata de relatia cu parintii, dar aici trebuie sa lucreze cu el. Probabil l-ar ajuta terapie. Cand esti ok cu tine, echilibrat si te intelegi si accepti, nu ti-e atat de teama ca vei fi parasit. Altfel ajungi intr-o relatie de codependenta din care nu ies prea multe lucruri bune. Iar teama asta a lui va influenta negativ relatia in timp – direct sau indirect. Inca un lucru: cel mai probabil de a nu fi inselat sau parasit este atunci cand nu te temi de asta, proiectezi incredere si relaxare si majoritatea oamenilor sunt atrasi de asta.

  2. Ratacind+pe+net says:

    Tipul este orbit de frumusetea in sine. Cunosc genul. Puteti sa ma acuzati de generalizare, dar am intalnit multi care vad femeia frumoasa (aranjata, machiata, etc) ca un fel de alta specie, pun frumusetea pe un piedestal si au un sentiment de inferioritate din cauza asta.(Mitul zeitei, care se impune prin frumusete si pe care ori o slujesti, ori o ataci prin metode de pick up neg&shit). El isi ia validarea din faptul ca zeita il baga in seama iar o eventuala respingere din partea ei il darama. Cumva cred ca nu va ajunge sa cunoasca omul in sine (si nici nu cred ca poate sau este interesat sa cunoasca omul in sine), pentru ca nu vede nimic dincolo de frumusete. De aici vine frica, si de aici va veni si respingerea ulterioara.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading