Poșta redacției: Nu pot renunța la el

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Hei, Lore…

Mă confrunt cu o situație de ceva timp și nu știu cu cine să vorbesc. 
Boon, deci ca să înțelegi un pic situația, am să îți explic. Acum vreo trei ani, m-am despărțit de un băiat. Am trăit o poveste frumoasă de dragoste, făceam tur-retur București-Medgidia și invers, doar ca să îl văd. Și el pentru mine la fel.
L-am iubit maxim, cred că a fost cea mai mare dragoste din viața mea. Nu cred. Sunt sigură. Cică marea dragoste e primul care îți “schimbă uleiul”, never ever. Pe ăla l-am uitat repede. Ehh, uite că pe ăsta nu pot. Deși m-a rănit, m-a înșelat, a trăit cu mine și încă altele pe lângă, în același timp. Acum vreo lună, a început să mă caute. El are relație, eu am relație.
Nu e vorba de împăcare… nu. E vorba că mă răscolește și nu pot să îi dau block, i-am dat de 17000 de ori și tot l-am scos. Și el pe mine la fel. Nu poate renunța la mine în sensul de prietenă, iar eu nu îi pot fi asta. L-am iubit prea mult, mai mult decât îl iubesc pe Dumnezeu. Mai mult decât orice. Nu îmi afectează relația actuală, sunt fericită cu X, avem un trecut împreună. Încercări, bucurii și lacrimi. Nu știu ce să fac, cum să îi spun că nu îi pot fi prietenă, nici block nu îi pot da. Are nevoie de cineva alături, dat fiind faptul că și-a pierdut tatăl în august, pe motiv Covid. Și nu comunică cu iubita lui. Nu i se poate descărca ei și mă umple pe mine de sentimentele lui.
Ce să fac?! Cum să îl fac să stea la locul lui? Cum să îi mai explic că eu nu îi pot oferi asistență în problemele lui, că și eu le am pe ale mele…please heelp.
X.
***
Dragă X,
Hai să fim clare amândouă în privința intențiilor tale reale. Tu îl vrei pe ăsta înapoi, o știi și tu, m-am prins și eu. Altfel îi dădeai block și îți vedeai de viața ta. Sau îi acceptai pur și simplu prietenia.
Pe tine, însă, te mai mănâncă în pizmă după el. Iar ăsta e un pervers ordinar și știe. De aceea îți și servește bullshiturile cu nu comunică cu iubita lui și nu i se poate descărca ei. Îți alimentează subliminal speranța că poate-poate, într-o zi, așa cum fac toți bărbații luați, dar care vor să f*** pe lângă.
Îi pasă ăstuia în mod real de tine? Aș zice că nu prea. De fapt, aș zice că nu, deloc, judecând după modul în care te-a tratat cât te-a avut, și pe care îl descrii și tu. “Dar mă cautăăă”. Pentru că citeşte adoraţia din ochii tăi şi îşi extrage stimă de sine din asta. O spui şi tu. Noua prietenie dintre voi doi are un singur topic. Problemele lui. Şi numai problemele lui. De-asta nici nu-ţi convine, de fapt.
Vaginul tău încă îl doreşte cu ardoare – probabil era foarte bun la pat. Dar subconştientul tău ştie că eşti doar tamponul emoţional, şi nu-ţi convine.
Părerea mea e să îl priveşti pe individ ca pe un viciu. Tot există Alcoolicii Anonimi, dacă tot am eu veniturile diminuate de Covid, mă gândesc să fac grupul Amorezatele de Cine Nu Trebuie Anonime, unde, contra unui fee lunar, fiecare îşi varsă jalea şi restul o susţin şi o încurajează.
Şi, treptat, renunţi la viciu, îţi asumi că nu e bun pentru tine, că ţi-a adus doar neajunsuri, şi o să ai abilitatea de a  da o dată blockul ăla, pe bune, definitiv.
Dar până înfiinţez eu grupul Amorezatele de Cine Nu Trebuie Anonime, trebuie să faci munca asta de renunţare la pxla lui divină de una singură. Dacă vrei şi tu o viaţă sănătoasă şi fără efecte secundare nedorite.
Te îmbrăţişez empatic.
Lorena.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. cos says:

    Da, este exact ca un drog, iar de droguri daca vrei sa scapi nu le mai consumi. Ideea asta ca nu poate fara ea e o prostie. Are nevoie de cineva alaturi dar e intr-o relatie? Vaaaai, nu poate comunica… Asta e vrajeala de liceeni. Asa de mult a avut nevoie de ea – ca a avut mai multe relatii pe langa? WTF??? Omul o joaca pe fata de n-are treaba. E aproape sigur ca pe langa prietena lui mai are inca o amanta si incearca sa o prosteasca si pe X. Si in general nu poti salva pe nimeni, un om echilibrat trece singur prin probleme, nu le pune pe umerii altuia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: