Poșta redacției: O poveste cu swingeri

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Salut, Lorena!

Sunt X, am 25 de ani și am și eu o mică, mare problemă cu care mă confrunt de o bucată de timp. Sunt într o relație de 6 ani cu al meu Făt-Frumos, perioadă cu bune și rele, ca orice altă relație.
Ultima jumătate de an a fost foarte spicy, lets say, în sensul că am început să fim foarte deschiși pe plan sexual. Ca să înțelegi mai bine despre ce e vorba, o să o iau de la început.
Stând într-o seară cu al meu la un pahar-două de vin, care mai apoi s-au transformat în două sticle, am început a vorbi despre fantezii și toate alea, fără perdea. Din una în alta, îmi fac și eu curajul să-i spun că sunt bisexuală. Reacția lui a fost priceless. S-a acomodat repede cu ideea. Totul a decurs cum trebuia. Poate că te vei întreba de ce i-am zis după atâta timp. E pentru că atunci când ne-am cunoscut, eram doi puțoi care nici nu știam ce o să ne rezerve viitorul.

Și cum vorbeam și vorbeam, la un moment dat îmi spune că i-ar plăcea să încercăm cu persoane diferite și că are o fantezie să mă culc cu prietenul lui, asta cu condiția ca și el să se culce cu o altă femeie.

No problem, vine ziua în care amândoi trebuia să ne întâlnim cu partenerii de schimb, numai că intervine o mică problemă. Păsărica i-a cam tras clampa și nu i-a mai răspuns la telefon.

(Lol, și tot pe mine mă înjură masculii când susțin legalizarea sex workului. Măcar aia pe care o plătești știi că apare. Notă Lorena.)

Eu mi-am continuat seara cu acordul lui, asigurându-mă și întrebându-l de enşpe mii de ori dacă totul e ok și nimic nu se va schimba în relația noastră.
Ei, acum intervine problema la care chiar am nevoie de un răspuns sincer de la tine.
Chiar din a doua zi după experiență, Făt-Frumos a început să fie rece cu mine. Nu mă mai privea nici măcar în ochi și mă cam evita spunându-mi că are nevoie de timp să se obișnuiască cu ideea.

No, amu’ ce să fac? Că nici nu vrea să discutăm despre ceea ce vom face pe viitor și mi-am cam pierdut speranța că vom fi un cuplu deschis. Să nu mai zic de faptul că mi-e frică să nu se ducă relația pe pluă. E normal să mă simt vinovată?

Aș aprecia dacă m-ai lăsa anonymous, în caz de îmi vei posta povestea, și îți mulțumesc pentru orice răspuns mi-ai da!

Peace!✌

X. 

*

Dragă X.,

Înțeleg că ai fost cu acest singur băiat până acum. Ei, bine, fii binevenită pe tărâmul fabulos numit Discrepanța între Vitejia Masculină Declarativă și Realitatea Tristă De Pe Teren.

Conform Vitejiei Masculine Declarative, toți sunt zeii sexului, idolii la femei, libertinii universului și stăpânii inelelor pentru penisuri. Realitatea Tristă De Pe Teren este că sunt al naibii de încordați, competitivi, stresați de faptul că poate vecinul o are mai mare, că poate femeia îi înșală cu instalatorul și electricianul, și că nici date-ul din seara asta nu va avea final fericit.

Apoi, principala cauză a nefericirii masculine în relație stabilă este următorul paradox: pe de o parte, e nevoia masculină de a composta cât mai mult, orice, oricât, oricum, oriunde. Pe de alta, sentimentul de proprietate asupra partenerei e absolut, și dacă ea calcă strâmb, nu e doar trădarea încrederii, e ca și cum ți-ar fi furat cineva portofelul.

Ce cred eu că s-a întâmplat: după o lungă relație solidă, ăsta a căzut în capcana iluziei stabilității. De aceea i-a și pălit posesivitatea, pe de o parte, și a și început să se uite după alte muieri, pe de alta.

De aici și seara aia de confesiuni.

Încearcă să-i confesezi ad-hoc unui boufriend chestii. N-o să te asculte. O să audă bzzzz de muscă, în timp ce în gura mare va zice, total la plesneală: “îhî”, “da” şi “cât de tare”.

-Ionele, am văzut pe unu mişto la piscină.

-Îhî.

-Şi mă aştepta în vestiar, unde m-a pus capră peste băncuţe.

-Da.

-Apoi, am felat toată echipa naţională de hochei.

-Cât de tare.

Când e cu sticle de vin, cu ascultat, cu mărturisiri şi atenţie, treaba e regizată, şi e regizată special că avea el în minte o p*zdă sau două-trei la care vrea să marcheze.

Tu ţi-ai dat acordul, drept care, vânt în pânze.

Apoi, na belea, gagica pe care pusese el ochii a scos între timp Excel-ul. “Da’ ce sunt eu, proasta ăstuia? De ce să mă culc cu ăsta, care are prietenă, şi dacă face swinging cu ea, e clar că gagica e super relaxată în privinţa altor femei, deci nu i-l suflu? Mai bine caut pe unu liber de obligaţii şi cu potenţial de boufriend.”

Şi i-a administrat ţeapa de rigoare.

Prietenul lui probabil că te şi plăcea de ceva timp, iar şansa de a te avea aşa, fără obligaţii, a picat ca mana cerească. Mai putea da al tău înapoi după ce şi-a dat acordul şi faţă de tine, şi faţă de el? Ar fi reieșit prea evident că intenția lui fusese doar una egoistă, all along.

Dar în timp ce voi făceaţi sex, el a avut timp să se gândească. Şi să se frustreze. Şi să i se erecteze posesivitatea la loc. Că altul îi are gagica, în timp ce el n-are nimic. Competitivitatea lui probabil că a luat foc.

Şi de aici, traseul de gelozii: Dar dacă prietenul meu o are mai mare? Dacă prietenul meu foote mai apăsat? Dacă dă limbi mai cu talent? Dacă de fapt gagică-mea a fost mereu atrasă de prietenul meu, şi a profitat acum de ocazie? Dacă?

Şi megaoftica pe faptul că altul got lucky şi el nu.

Practic, ăsta un buchet din cele mai nasoale, meschine şi urâte emoţii masculine. Şi partea cea mai oribilă e că el a propus aranjamentul.

Acum să trecem la ce m-ai întrebat, și anume ce poți să faci.

Pe scurt, nimic.

Pe lung, absolut nimic.

Când un bărbat e apucat de acest cocteil de sentimente, poți să te faci preș în fața lui cât vrei tu, să te milogești la el ca o babă ortodoxă la moaștele Sfintei Parascheva, poți să-i faci câte o felație pe oră. Nu vei obține decât și mai mulți draci mocniți și periodic evidenți.

E o stradă care se înfundă. Cu cât tragi mai mult de el, cu atât va fi mai rău.

Părerea mea e să iniţiezi tu despărţirea, că într-un mod sau altul, tot pe tine se va răzbuna. Dacă nu azi, peste două săptămâni, şi dacă nu peste două săptămâni, luna viitoare. Dacă-l laşi singur, însă, va avea timp să evalueze cât a fost de bou și, poate-poate, va reveni la sentimente mai bune.

Și dacă nu revine: are balta pește.

Sper că ţi-am fost utilă,

L.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram. Sau, mai nou, devino parte a comunității mele pe Reddit.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

13 Responses

 1. Flat says:

  Nu stiu cum reusesti sa observi doar partea lui de egoism, nu si pe cea a tipei. Adica la “Eu mi-am continuat seara cu acordul lui, asigurându-mă și întrebându-l” ar trebui sa sara alarmele. Daca fata avea empatie sau macar bun simt, nu continua nici o seara, stiind bine ca el este pus intr-o situatie de cacao.

  Adica vezi doamne ea nu vroia sex, o facea doar de dragul propunerii lui, sa nu dezamageasca prietenul ala sau cum? Puteau sa amâne. Mie mi se pare o dovada clara de egoism feroce din partea ei. Da, amandoi vroiau, da amandoi erau egoisti, doar ca unul a continuat in timp ce celalalt statea pe uscat, e chiar cruzime deghizata asa subtil sub aparenta nevinovatie gingasa feminina “l-am intrebat de enşpe mii de ori dacă totul e ok” hai pisi, pe bune?

 2. Negruta Mea says:

  mie mi se pare o dovada clara de karma. el a propus sa-si imparta “iubita” cu altul. iar daca tu vezi egoism in alegerea ei(poate naiva) de a face ce a vrut el, problema e in modul tau de a gindi.

 3. Alina says:

  Tipa si-a continuat seara ptr ca l-a dorit pe ala, asa cum si prietenul ei a vrut-o pe aia care i-a tras teapa. Ca ea nu a acceptat schimbul de parteneri ca sa ii faca pe plac lui iubi, ci ptr ca a incantat-o ideea, asa cum mi se pare normal sa fie, sa nu o faci din obligatie, ci ptr ca si tu vrei. Acum, daca aia n-a mai venit, prietenul ei de ce trebuia sa fie egoist si sa n-o lase sa se bucure de ala? Sau ea de ce ar fi trebuit să dea înapoi din moment ce isi dorea asta si el a fost de acord? Doar ptr ca n-a mai putut fi reciprocitate fix în momentul ăla?

 4. Flat says:

  unde am zis eu ca vezi? tocmai, am zis ca nu vezi, desi este acolo in cantitati industriale. in general ai tendinta de a nu vedea decat defectele barbatilor

  @Alina, da exact pentru reciprocitate. e un pact intre doi oameni, ori o facem amandoi ori nici unul.
  o situatie similara ar fi concediul exotic planificat cu partenerul, daca din motive obiective intervine ceva (sa zicem ca.. nush, doamne fere iti rupi piciorul), ce faci? sunt convins conform principiului expus ca ii doresti tot binele din lume si sa se bucure, singur, pe plaja, de pina coladas si hula hula dance in timp ce tu bolesti in spital? sigur, dupa ce te-a intrebat daca esti de acord 🙂

  nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi la gura lorenei intr-o asemenea situatie. egoistul nenorocitul care te-a abandonat bolnava.. daca o face ea lui, e “alegerea ei, isi dorea, karma” etc.

 5. Negruta Mea says:

  boss, esti intr-o eroare logica.
  “egoismul feroce” ar fi fost din partea lui, doar pentru ca si-a luat el teapa, sa-i reproseze ei ca s-a frecat cu altul. cu ala pe care el cu gurita lui i l-a bagat in fofolex.
  problema asa cum o vad eu e alta: cind un cuplu ajunge sa aiba mai mult de doua persoane se cheama ceva gen “Cooperativa de sprijin si intrajutorare sateasca-Prietenia” si sigur ceva scirtiie sau scirtiia deja. Considerind cine a initiat evenimentul se poate deduce fara teama de a gresi ca el a dat-o in bara.
  Iar cu reciprocitatea o dai tu in bara. Tu cind nu ai orgasm, ii interzici si prietenei tale unul?

 6. Negruta Mea says:

  pies. “….sub aparenta nevinovatie gingasa feminina….” Asa, ai deschis ochii. Acum, in loc sa le urasti pentru treaba asta nu e mai frumos sa le iubesti pentru treaba asta?!
  /evul emoticon lol

 7. antigelu says:

  Chiar nu s-a prins nimeni? Adica ea ii declara ca e bisexuala si ala ii propune o partida de swing?! As fi inteles daca ar fi adus inca o femeie cu ei, dar el a oferit-o imediat prietenului pentru ca el sa aiba liber sa capseze ceva strain? Si apoi bune bot cand ea face ce i-a propus el?

  Sfat pentru ea: treci peste, relatie si el. Daca a reactionat asa, nu v-a trece peste nimic. O sa iti auzi asta de cate ori va certati, etc.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Young_People_Fucking. Colegul de apartament e invitat la o partida, prietenul crede ca il tine stomacul. Dar isi da seama in final ca nu prea, de fapt.

 8. Lorena Lupu says:

  Flat, ești genul ăla iritant de pulă toxică care merită să moară singură.
  Dacă ea refuza fantezia, era rea și necooperantă. Pentru că a acceptat-o, e egoistă.

  Doar pentru că nu i-a venit ăluia gagica visată, ar fi trebuit și ea să renunțe la partea ei de fun, pentru că, DESIGUR, PENTRU GENUL TĂU DE PULĂ TOXICĂ, NU CONTEAZĂ DECÂT EL.

  Te rog frumos, marș în morții mă-tii. Urăsc genul tău de tentativă eșuată de om cu sete.

 9. geo gio says:

  True story:
  Stateam la masa cu un vechi prieten, si din vorba in vorba si din bere in bere imi marturisete ca el si sotia lui (pe care o cunosc evident foarte bine, o tipa draguta) au hotarat cu ceva timp in urma sa incerce aceasta experienta de swing.
  Numai ca, ghinion, se pare ca tipul celalat nu a reusit sa faca mai nimic cu sotia prietenului meu, in timp ce prietenu meu i-a aplicat 3 numere doamnei celelalte.
  Situatia a ramas, cumva, in dezechilibru. Prietenul meu a decis sa remedieze cumva, situatia.
  Evident, eu ascultam perplex toata povestea mut de uimire si admiratie.
  “Iti amintesti cand te-am sunat acum 1 an sa ne intalnim, si tu ai zis ca trebuie sa pleci si nu ai timp?” intraba tipul. (eu vin in tara o data pe an 2 saptamani)
  “Ihi”, raspund eu…
  “Ei bine, o convinsesem pe sotia mea sa aiba sex cu tine in seara aia…”

 10. Sonyared says:

  Foarte tare articolul si raspunsul tau foarte concis si sincer.Chestii se intampla mereu dar daca laraul clar abia suporta idee dupa ‘razboi’…inseamna ca nu e ce isi doreste ea.

 11. Vlad says:

  Se putea ca ambii sa aiba parte de sex fantastic in seara aia si dimineata sa se intample la fel, sa nu se poata privi unul pe altul in ochi.

  Esti mult prea dura in judecata, Lorena.
  Daca tipul era vreun posesiv cum zici tu, ii zicea din seara aia ca nu mai e de acord cu intelegerea si gata.
  Poate chiar a vrut ca ea sa se simta bine.

  Ce i se poate reprosa tipului e ca nu e deschis in a-si exprima sentimentele de acum.

  Ce li se poate reprosa ambilor e ca sunt imaturi si nu au luat in calcul riscurile de a introduce terte persoane in relatie.
  Fanteziile sunt fantezii, multe chestii par o idee buna si incitanta pana le incerci.

  Tipa ar trebui sa-l provoace la o discutie onesta si sa stabileasca ce si cum mai departe — e clar ca el nu are stomac pentru asa ceva — pot si vor sa continue relatia in conditiile astea?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: