Poșta redacției: Prietena mea îmi fură toți iubiții

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea, sau chiar tu, de ce nu, ne trimite(ți) problema voastră de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie ÎNTR-UN ARTICOL PE BLOG.

Sau în consultaţie privată, contra cost.

Mesajul de azi spune aşa:

Bună, Lorena, 

Am văzut că dai sfaturi bune și am optat să-ți scriu și eu. Am o prietenă, cea mai bună prietenă încă din grădiniță. Acum eu am 17 de ani și ea 16. E cu câteva luni mai mică. Ne-am înțeles perfect cât am fost copii, dar de când am crescut, are un obicei foarte frustrant. Dacă mie îmi place un tip, și îi spun că mi se pare drăguț, sau încep să glumesc cu el, sau el intră în vorbă cu mine, ea se bagă peste mine și nu se lasă până nu se combină cu el. E foarte enervant, m-a făcut să sufăr foarte mult de câteva ori, și nu înțeleg ce vrea să obțină cu asta. Că nu rămâne cu ei, Lorena. După ce iese cu ei de câteva ori, le dă papucii. 

Ce ai face tu dacă ai avea o prietenă ca asta? Am încercat să vorbesc cu ea, dar ea mi-a zis că nu are ce face, dacă bărbații o preferă pe ea. 

Cum să fac să revenim la cum eram înainte? 

Te iubesc și te pup, 

X. 

***

Dragă X.,

Eu nu aș avea o prietenă ca asta. Punct. Aș rupe orice relație cu ea și aș ține-o la distanță. Pentru că nu ai de ce să-ți infectezi tu viața și relațiile din cauza problemelor ei.

O să încep cu o veste tristă. Nu aveți cum să reveniți la ce erați înainte. E ca și cum m-ai întreba cum să faci să scapi de sâni și de menstruație, și să redevii din nou copil. Nu există așa ceva, și relațiile interumane care au ajuns într-o zonă de toxicitate, cum e a voastră, sunt extrem de greu de reparat, și cum viața e scurtă și cealaltă persoană neagă problema, în loc s-o abordeze constructiv cu tine, sugerez detașare bruscă și fermă.

Hai să-ți explic de ce oamenii ca prietena ta fac ceea ce fac.

Tu intri în relația cu ea dintr-un unghi al bunei credințe și al prieteniei: ții la ea, îi vrei binele, vrei să vă înțelegeți. Ea, din varii motive, poate și din cauza adolescenței, e extrem de nesigură pe ea, și probabil că are motive să te invidieze, drept care, în mintea ei, e într-un concurs perpetuu cu tine.

Și de aceea se apucă să-ți sufle toți bărbații. Să-și demonstreze sieși că e mai femeie, mai seducătoare și mai mișto decât tine.

Că nu se gândește la suferința pe care ți-o provoacă cu asta?

E ceva specific oamenilor lipsiți de empatie.

De aceea spun că nu ai nevoie de o astfel de prietenă. Poporul român are un proverb specific pentru genul ăsta de om. “Eu cu mila după tine, tu cu p*la după mine”.

O să vezi, după ce rupi prietenia, o să te caute intens o perioadă şi o să fie foarte debusolată. Explic şi de ce. Motivul pentru care e în concurs cu tine este pentru că, în sinea ei, EA ŞTIE CĂ TU EŞTI CU MULT MAI MIŞTO. Vede că eşti material superior şi, exact ca şahiştii, vrea să joace şi să învingă pe cineva mai bun.

În secunda în care tu zici pas şi ieşi din joc, o să-şi piardă reperul cu care să se întreacă.

Numai că, din punctul tău de vedere, e un concurs inutil, în care tu nu te-ai înscris şi în care nu ai de ce să investeşti timp, nervi şi energie. Concentrează-te pe planuri de viitor şi lucruri care contează cu adevărat, nu pe conflicte fără miză cu oameni toxici, proşti şi răi.

Ca recomandare generală: evită prieteniile cu genul ăsta de om. Prietenii trebuie să fie o oază de linişte şi armonie, nu nişte javre care să caute să te saboteze, să-şi construiască proptele pentru ego pe lacrimile tale.

Sau, pe scurt şi pe şleau, dă-o dreq de japiţă.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

***

Image: TumisuPixabay

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. Joan Jet says:

    Părerea mea foarte sinceră e că tu scrii textele și tot tu răspunzi la ele. Ceea ce e penibil.

  1. April 12, 2021

    […] A venit o gâsculiță pe pagina mea. S-a legat de textul în care eu răspundeam unei adolescente. O fată nemulțumită de faptul că prietena se băga pe fir și îi sufla toate interesele amoroase. Textul, aici.  […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading