Despre gaslighting feminin

A venit o gâsculiță pe pagina mea. S-a legat de textul în care eu răspundeam unei adolescente. O fată nemulțumită de faptul că prietena se băga pe fir și îi sufla toate interesele amoroase. Textul, aici

Acum, mie nu mi-e foarte clar dacă gâsculița asta e extrem de proastă, extrem de javră, sau câte puțin din ambele. Probabil, ultima opțiune. Dar m-a luat cu “dacă ăia o plăceau cu adevărat, nu i-ar fi putut sufla şi ea nu-i deţine pe respectivii şi blabla”.

Realitatea pe care orice femeie cu minimum de experienţă o ştie e că, pe termen scurt, poţi avea ORICE BĂRBAT. Exceptând pe unul proaspăt îndrăgostit şi care şi-a asumat cu pasiune şi ferocitate un commitment.

E ăsta cazul adolescenţilor cu care încearcă să flirteze autoarea Poştei redacţiei? Probabil că nu. La 17 ani, plaja de masculi eligibili e pe la 17 – 23 de ani. Mai sus, “sunt bătrâni şi urâţi”.

Ei, la vârsta asta, atenţia masculină e extrem de uşor de captat. Trebuie doar un zâmbet, câteva glumiţe deplasate, dar nu foarte, să nu pari c***ă, doar relaxată, şi o fustiţă suficient de scurtă.

Şi la vârsta asta, dacă o fată vine cu o energie inocentă, de om în căutare, şi alta, prietena competitivă, cu un vibe de femelă disponibilă, băiatul, încă imatur şi de ce să n-o spunem, încă foarte prost, o să comute instant atenţia către cea care pare că ştie ce face. Pentru că preocuparea e pe obţinerea cât mai rapidă a sexului, cu efort cât mai mic.

Cu un pic de tupeu şi cu impresia că te f*** repede, poţi sufla boifrendul oricărei adolescente. Mai ales dacă e doar etapa de descoperire şi încă nu a decis că vrea să fie cu ea.

Şi da, prietena e o japiţă. Să îţi focusezi perpetuu atenţia pe cum să sufli ce are aproapele tău e un semn de jăvrenie maximă. Şi ea, şi gâsculiţa băgătoare în seamă pe pagina mea sunt genul de otrepe lipsite de loialitate, care avansează în viaţă sabotând fraierii şi fraierele care investesc încredere în ele.

Evident că genul ăsta de om va apăra genul ăsta de om, pentru că, aşa cum spune englezul, birds of a feather flock together. Dar noi vrem prietene care să ne susţină şi să-şi ţină farmecele acasă, aşa cum şi noi le ţinem pe ale noastre acasă, când vedem că sunt atrase de cineva.

Ţineţi oamenii competitivi afară din viaţa voastră intimă. Strictly business, ka-ching, la revedere.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Elena says:

    Și eu sunt înconjurată de femei rele, care, dacă nu te suporta, cauta sa te sape continuu. Acum îmi inteleg colegii misogini din liceu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading