Poșta redacției: Să mă mut la București pentru el?

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gigele, nu sub formă de sex, şezi lin. Iubirea e pură, platonică, şi constă în tandreţea şi empatia cu care o să tratez un mail cu o problemă personală, pe care mi-o vei trimite pe birou@lorenalupu.com. Tu vei spune ce te apasă, iar eu o să vin cu o soluţie, pe care oricum n-o vei aplica, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de astăzi zice aşa:

Bună, Lorena,

E de prisos să îți spun că te urmaresc de mult şi te admir foarte tare, că altfel nu îți mai scriam să iţi cer sfatul.
Pe scurt, sunt într-o relație cu un băiat de 5 luni, el locuiește în București, eu în Pitești, ne vedem în weekend,  uneori la două – trei weekend-uri distanță.
În ultima vreme, mi se pare ca s-a schimbat foarte mult, că şi-a pierdut interesul față de mine, deși spune că mă iubește şi că îi place să petreacă timpul cu mine, că abia aşteaptă să mă vadă. 
Înainte, mă întreba mereu dacă pot să vin la el şi weekendul viitor, acum eu sunt cea care pune mereu întrebarea “când ne vedem?”. 
Lucrează foarte mult şi are un job stresant, însă simt că e ceva mai mult de atât, atunci când sunt la el nu facem decât să stăm în casă, nu e genul care să iasă sau să îmi propună să ieșim, eu sunt cea care practic trage de el să mai ieșim şi noi din casă.
Lucrez de acasă şi îmi petrec mare parte din timp în casă, măcar atunci când sunt cu el aş vrea să ieşim, să nu mai stăm pe canapea să ne uităm pe Netflix.
Mă simt extrem de tristă, pentru că nu înțeleg ce se întâmplă cu el. Din punctul lui de vedere suntem bine. Eu am nevoie de altceva, vreau o relație stabilă cu cineva care să mă înţeleagă şi să îşi dorească să petreacă timpul cu mine, am 25 ani, nu îmi mai arde de copilării. Mă gândisem să mă mut la Bucureşti, nu la el, evident, singură, așa aş fi mai aproape de el şi ne-am putea vedea mai des.
Din punctul tău de vedere aş face o greșeală dacă m-aș muta în București doar ca să fiu mai aproape de el?
Mulţumesc mult! 

X. 

***

Dragă X.,

Din punctul lui de vedere sunteţi bine. El nu vrea de la tine mai mult decât sex recreaţional o dată la două – trei săptămâni.

Din punctul tău de vedere, nu sunteţi bine, pentru că, practic, te foloseşte ca pe o lucrătoare sexuală, cu diferenţa că tu vii free.

Remarcăm cum această mutare la Bucureşti nu a fost la iniţiativa lui. El nu vrea de la tine mai mult decât acel sex recreaţional pe care, de altfel, îl şi obţine fără alte mofturi şi fără ca asta să implice orice alt efort din partea lui. Chiar şi timpul dedicat vizitelor tale e cu protocolul pe minimum. Fără ieşire în oraş, fără nimic altceva decât sex şi stat acasă.

Părerea mea e că această relaţie a ta, cum o numeşti tu, sau booty call periodic, cum aş numi-o eu, a ajuns în punct mort, şi ar trebui să-i faci vânt cu totul domnului gigel, pentru că nu îl interesează nimic mai mult sau mai profund. Altfel, întreba el dacă vii la Bucureşti. Ştiu băieţi care au căutat inclusiv un job pentru fată, ca ea să poată sta cu ei la Bucureşti. Pentru că îşi doreau prezenţa ei în viaţa lor.

De ăsta, din câte se vede, trebuie să tragi ca de cal mort. Şi nu vrei o relaţie în care tragi numai tu. Dacă e aşa de acum, în ceea ce am numi perioada de curte, imaginează-ţi nivelul de miserupism şi delăsare de mai încolo.

Părerea mea e să te desparţi. Şi să te vindeci, şi să cauţi un om care vrea lucrurile pe care le vrei şi tu: iubire, o relaţie intensă, prezenţa ta în viaţa lui. Toate aceste lucruri pe care Gigel ăsta n-a dat nici un semn că vrea să le ofere.

Iar dacă vrei să te muţi la Bucureşti, fă-o. Oraş mare, multe oportunităţi, cariere în ce domeniu vrei, uşi deschise. Dar nu o face pentru unul care te cheamă doar la f*** o dată la trei săptămâni. Fă-o pentru tine şi ambiţiile tale personale.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. armin says:

    Doamne Lorena, nu toti barbatii vor sa profite de femei.
    Draga X, am avut o dilema asemanatoare cu a ta. Si eu m-am gandit la fel, nu pare interesata, ar trebui sa merg mai departe. O buna bucata de vreme am ramas cu intrebarea “dar daca era interesata?” Daca tu iti doresti ceva cu baiatul ala, da-i o sansa corecta

    • Lorena Lupu says:

      Unde am scris eu că toţi vor să profite de femei? Am scris strict de cazul de faţă. Şanse îi tot dă, dar degeaba.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: