Poșta redacției: Soțul meu nu mă mai atrage

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Bună,

Te urmăresc de ceva timp și cred că faci o treabă foarte bună, cu rubrica asta, rezonez cu răspunsurile date si cred că m-ai putea ajuta și pe mine.

Problema este în felul următor: sunt într-o relație de 7 ani, cu un bărbat ok, cu capul pe umeri, de încredere, care mă sprijină și mă iubește. Însă, de ceva timp, de mult timp de fapt, nu mă mai simt atrasă sexual de el, ne pupam prietenește și când trebuie sa fac sex, parcă e forțat și automat.

El își dorește, eu nu, am încercat și chestii noi, nu funcționează.

Știu că după un timp de relație, după venirea unui copil, diferite greutăți în viață, intervine monotonia, nu mai e același chef, zvâc ca ca la început. Asta văd și în jurul meu, la prietenii mei și toți zic că asta e normalitatea.

Recunosc că în trecut mă simțeam atrasă de bărbați hotărâți in pat și deschiși la minte, asta mă făcea să am chef. Eu te întreb, așa este normal, după mult timp de relație sau nu este el ce trebuie? Mulțumesc mult!

X. 

***

Dragă X.

Da, este normal ca atracția sexuală să se diminueze în timp. Există și explicație chimică. În secunda în care ne îndrăgostim, secretăm oxitocină (hormonul plăcerii) în doze maxime când persoana iubită ne atinge. Pe măsură ce începem să petrecem din ce în ce  mai mult timp cu respectiva persoană, cantitatea de oxitocină se diminuează și, odată cu ea, și atracția percepută.

Vestea bună e că nu ți se întâmplă ceva ieșit din comun. Toate cuplurile trec prin asta. Așa se și ajunge la divorț.

Vestea proastă e că asta nu te consolează foarte tare. Când mă doare capul, nu e nici o consolare faptul că pe toți locuitorii orașului meu îi doare capul. Problema mea sunt eu.

Mă pune pe gânduri disponibilitatea ta de a renunța la om. Că nu e ce trebuie. M-ar ajuta o viziune mai de ansamblu, care să includă și răspunsul la întrebarea: Ai întâlnit pe altcineva?

Dacă da, tu vrei de la mine confirmare să-ți părăsești soțul, iar pe asta nu ți-o pot da, pentru că un bărbat care să te iubească și să îți ofere susținere e rar ca o cioară albă.

Dacă nu, și te interesează pe bune să regăsești apetitul sexual pentru omul tău, treaba necesită un pic de efort, un pic de voință și un pic de imaginație.

Faceți sport împreună. 

E ceva raw, animalic și periculos în a face sport. Mușchii se încordează, respirația se precipită, transpirația curge. Aproape ca în sex. Devii conștient de prezența fizică a omului de lângă tine. Nu degeaba sexul la sală are propria lui categorie pe pornhub.

Un alt avantaj al sportului este faptul că modelează corpul. Mulți oameni își pierd tonusul și sex appealul după căsătorie, pentru că nu mai sunt la vânătoare. Câteva kilograme pierdute împreună, și veți redeveni amândoi mult mai dezirabili. Obiectiv, nu subiectiv.

Faceți preludii, fără finalizare. 

Un mod prin care primul tău iubit ți-a trezit instinctul sexual, pe când erai adolescentă, a fost următorul mecanism: mozol și stop. Mai mult mozol și stop. Mozol până la scoaterea sutienului și stop. Și tot așa, până când n-ai mai rezistat și ai vrut să mergi până la capăt.

Preludiul fără finalizare e modul sigur de a trezi dorința sexuală pe termen lung la o femeie. Pentru că un bărbat face o labă și se descarcă, pe când în cazul femeii, dorința e ca la loto. Report pe săptămâna următoare.

Oamenii se împart în multe versiuni de kink, dar acestea sunt, în linii mari, tributare a două direcții mari și late: dominația și submisivitatea. Mie îmi place la nebunie să domin. Tu, dacă ești atrasă de bărbați hotărâți în pat, probabil că ești mai mult submisivă.

Caută să regăsești atracția către omul de lângă tine. 

E bărbatul de care te-ai îndrăgostit mai demult. Sigur au existat detalii fizice pe care le-ai găsit sexy. Fața. Ochii. Buzele. Umerii. Brațele.

Vizitează-i fotografiile și privește-le ca și cum ar fi noul hookup. Dă-i likes și comentarii cu subînțeles. Anticipează-i răspunsurile.

Și apropo de asta:

Cel mai fierbinte afrodisiac e flirtul. 

Popularizat de franțuzoaicele din înalta societate drept arta cea mai eficientă a seducției, flirtul e inteligent, fermecător, pune în valoare tot ce ai tu mai bun, ridică moralul și pune fantezia pe jar. Flirtează cu bărbatul tău ca și cum ar fi un amant. Fă-l să intre în joc. Cuvintele cu multe înțelesuri, micile pauze, tăcerile, toate astea creează tensiune erotică.

Inițiază contact fizic aparent nonsexual. 

Ține-l de mână inocent. Îmbrățișează-l după o zi grea. Cere-i să-ți facă baie cu un burete înspumat. Fă-i un masaj după o rundă de sală de la punctul 1.

Încercați dominație. 

Oamenii se împart în multe versiuni de kink, dar acestea sunt, în linii mari, tributare a două direcții mari și late: dominația și submisivitatea. Mie îmi place la nebunie să domin. Tu, dacă ești atrasă de bărbați hotărâți în pat, probabil că ești mai mult submisivă.

Du asta mai departe. Cere-i să te lege la ochi, să te domine verbal, să te atingă jucăuș cu un bici, să te lege, să te posede brutal. Și să intre în rol. Să o facă cu convingere și pasiune. Faceți roleplay cu infractorul sexy care dă spargere, cu polițistul sexy care ia cu japca o lucrătoare sexuală culeasă de pe străzi, sau proful care te trece la examen dacă te lași sedusă. Sunt versiuni de roleplay care merg pe tendința ta natural supusă erotic.

Obiectifică-l. 

De ce sunt unii bărbați capabili fizic să facă sex cu cele mai cringy urâte? Pentru că le văd ca pe niște obiecte destinate plăcerii.

Încearcă minimum o dată să te folosești de el pentru plăcere și atât. Să ceri satisfacție, să ceri lucruri care să te excite, să alegi poziții și unghiuri din care să resimți excitație. Folosește-l ca pe un penis. E ceva extrem de excitant în a te folosi de celălalt ca de un obiect, nu degeaba o fac bărbații de secole.

Încearcă jucării. 

Ai testat vreodată dubla penetrare? E un traseu valid spre orgasm pentru multe femei. Alege un vibrator anal subțire în timp ce faci sex cu el. Sau un stimulator pentru clitoris. Sau pentru sfârcuri. Elementele noi sunt precum condimentele. Adaugă noi niveluri de aromă.

Și mai ia o pauză 

Un mod de a reseta pasiunea este să creezi dor. Caută-ți un hobby care să presupună prezența undeva în altă parte a orașului. Bine, acum majoritatea locurilor de acest gen sunt închise. Dar poți face voluntariat la casa de copii, de exemplu. Ajuți niște suflete nevinovate și, totodată, cultivi dorul de un om a cărui prezență nu va mai fi atât de perpetuă și de previzibilă. Și încurajează-l și pe el să găsească un hobby. Lucrurile noi ne deschid orizonturile și ne dau teme noi de discuții. Ne ajută să ne redescoperim. Pe noi și pe ceilalți.

Și dacă nimic din ce spun eu nu merge, încearcă terapia de cuplu. 

Poate că există frustrări sau resentimente neasumate care îți blochează dorința. Iar pentru acestea, e mai potrivit un terapeut.

Sper că ți-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

 1. George says:

  Sunt o cioară albă.
  Foarte bun răspunsul oferitm

 2. Radu says:

  Poate sotul nu e hotarat in pat si deschis la minte.
  Apoi, libidoul baseline e cam acelasi la ambii?
  Adica no offense, stiu ca femeile sunt mai delicate si alea alea, dar daca ea nu se rasfata cu un menage a mois, sau cu cantatul la pianul cu o singura clapa, atunci poate are pur si simplu un libido baseline mai scazut.
  Inceputul unei relatii sau sexul cu un partener nou nu se pun la socoteala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading