Poșta redacției: Steagurile zdrențuite

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Dragă Lorena,

Nu sunt sigură că ceea ce-ți scriu eu aici își are locul în Poșta Redacției a blogului tău, de aceea n-o s-o lungesc. 

Azi, (mailul a fost trimis alaltăieri, dar toți avem dreptul să mahMURIM o zi după ziua noastră, notă Lorena) înainte de a vota, mă uitam cu tristețe la zdrențele decolorate care atârnă deasupra Consulatului Roman și – pentru a nu știu câta oară – le mai fac câteva poze, așa amărâte cum sunt.
Când ajung înăuntru, să vezi năzbâtie! Cel care se numește Președinte de Vot mă ia la întrebări că de ce am fotografiat steagurile (ce sa facă, mă?!?)
“Pentru că sunt niște zdrențe”, zic.
“E din cauza ploii”, mă minte de la obraz.
“De la ploaia de acum trei ani” zic. Ca am poze pe undeva cu ele tot așa zdrențuite încă de atunci.
La plecare mă avertizează cu tupeu:
“Vedeți ca mâine schimbăm steagurile, așa că dacă postați vreo poză…” N-am mai auzit, ieșisem deja, dar îmi închipui ce voia să spună. Adică ei o să schimbe steagurile și EU o să cad de mincinoasă, gen.
Dacă ar fi avut bunul simț să-și țină gura, pozele astea s-ar fi alăturat celor de acum doi ani, în arhivă.
Dar tupeul nesimțit m-a făcut să mă opresc pentru 5 minute să scriu postul ăsta și să postez pozele cu zdrențele de steaguri care flutură deasupra Consulatului Roman în Dubai.

Asta însă e doar prima parte și e doar enervantă.

Acum vine partea în care-s îngrijorată: Indivizii ăștia trei care stau la urme sunt doar angajații consulatului. Nu e nicio figură nouă, cineva care să semene a observator. E normal?

Cu drag,

X. 

***

Dragă X,

Orice problemă a oricui are loc în poșta redacției, ba chiar apreciez că e o noutate față de eternul “Ixulică nu mă iubește, sau chiar dacă mă iubește, nu pune mâna pe aspirator.”

Deci, mulţumesc pentru poveste şi pentru poze. Am postat una singură, că ne e clar ce vedem.

Tipul care a comentat aiurea e doar prototipul de gigel prost de se împiedică şi cu pusee de autoritarism fără bază. Dacă le postezi, ce? Termin eu propoziţia pentru tine: o să te pupe în cur deosebit de lung, tandru şi făcând optuleţe unduitoare cu limba.

Consulatul e obiectiv de interes public finanţat din impozitele contribuabililor. Ai tot dreptul să-i faci câte pictoriale vrea pula ta, din ce unghi vrea pula ta, mai ales că steagurile rupte sunt expuse afară, în văzul oricui. Poate cel mult, ca Mirciulică Buze Reci, să-ţi sugă şi pula. (Da, nepoate, dar ce buze reci poate să aibă…)

Ăla te ameninţa strict pentru că, probabil, consulatul primeşte buget anual de steaguri, ca Ghiţă Pristanda (două la primărie, două la prefectură, două la catrindală, la Sfântu Nicolae) şi îl reinvesteşte în ursuleţi gumaţi. Şi pentru că dacă tu arăţi lumii întregi cum sunt steagurile de pe consulatul românesc din Abu Dhabi, se prind şi superiorii că-şi iau ursuleţi gumaţi din banii de steaguri.

Prost fiind, a ales ameninţarea, adică exact calea prin care îi întărâţi şi mai tare pe oamenii ca noi. Drept care, tu mi-ai trimis mie steagurile, iar eu le fac celebre pe tot internetul.

Lumeeeee, aşa arată steagurile din Abu Dhabi.

Domnu’ de la consulat, ţine-ţi ameninţările pentru mă-ta.

*

Legat de absenţa unui observator: da, e nasol. Dar pentru prezidenţiale, miza e mică. Chiar dacă ieşea Veorika: preşedintele de unul singur are puteri limitate. Doar reprezintă ţara pe ici şi pe colo şi mai ţine câte un speech înduioşător, dar cu zero valoare juridică.

Pentru parlamentare, oferă-te tu să fii observator şi stai cu ochii pe ei ca pe butelie. Acolo e lupta cea mare pe ciolan.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

 

***

Îţi place Poşta redacţiei? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: