Problema cu HR-ul în zilele noastre

Ah, angajarea. Ah, acest comerţ al forţei de muncă vs. bani.

Dacă asculţi la directorii de HR, nu există personal calificat pentru nimic, lumea nu vrea să muncească, e strâmbă, ciungă, şchioapă şi mai vrea şi salariu. Porcii.

Apoi, dau pe Linkedin de acest status de sculă-n basculă.

Pasămite un domn derector se p… micţiona cu jet pe CV-ul unui candidat care, după ce a absolvit masterul, a muncit ca şofer, manipulant, casier şi curier.

În mintea lui don’ derector, pentru că omul n-a prins pe loc după absolvire jobul de aur cu 47885434567887543567853 de euro pe lună salariu şi beneficii, şi a ales să se întreţină din ce a fost disponibil pe piaţa muncii, acest CV va fi făcut ghem şi aruncat la coşul de gunoi, sau eco friendly, va fi pasat direct în recycle bin-ul laptopului, pentru că nici măcar nu merită printat.

Mie, dimpotrivă, abia candidatul ăla mi s-ar părea interesant. Un om care are şi studii superioare, şi tear and wear prin joburile blue collar cu care a fost nevoit să se mulţumească.

Pentru că, spre deosebire de joburile de sus, unde poţi chiuli lejer jumătate de zi, sau o săptămână, şi nimeni nu se încumetă să te întrebe de sănătate, în toate joburile din CV-ul omului trebuie să fii responsabil, punctual, precis şi atent cu nevoile clientului.

Adică, şcoala adevărată a vieţii, nu ciordeala şi şmecheria la care se referă golanii când sparg sămânţă şi vorbesc de şcoala vieţii.

Eu să fi fost în postura angajatorului, l-aş fi chemat în primul rând pe acest domn la un interviu. Pentru că garantat n-o să se fofileze de la muncă cu scuza că i-a venit ciclul săptămâna trecută. Sau cu alte scuze jenante.

Dar câtă vreme departamentele de HR sunt în mâinile unora ca ăsta cu statusul, vom auzi în continuare cum ăvaiii, nu există potenţial.

Potenţial există. Sunteţi voi prea proşti şi aroganţi să-l identificaţi.

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

 1. Ratacind pe net says:

  Prea finut spus…
  Eu l-as fi injurat
  A, stai ca pot
  Fmm, ca din cauza unor cacanari ca tine se ajunge in astfel de situatii. Poate ca ala a trebuit sa isi plateasca chiria, poate ca nu l-au nascut parintii in puf, ca pe altii.
  Si poate ca nu a cunoscut-o pe Gigica de la HR, cum am vazut cazuri cu nulitati borderline retarded care au ajuns pe salarii caldute doar pentru ca au cunoscut pe cine trebuie.

 2. Andrei says:

  Și când găsesc candidatul perfect, cu experiență în același domeniu, nu-și permit sau nu vor să-i dea un pachet salarial pe măsură.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger