Prostul săptămânii

Sunt unele comentarii care mă înfurie. Până acum, reacționam la ele pe Facebook. Dar pentru că Facebook a început să dea zuccuri și banuri, iar eu nu muncesc atâta la site-ul ăsta ca să-mi văd reachul limitat de reports de la idioți, vom înființa rubrica prostul săptămânii.

Unde luăm cretinătatea, ticăloșia, mizeria și o expunem în deplinătatea ei.

Prostul de azi e Pro Viață.

 

 

Să ne înțelegem. Atitudinea Pro Viață pe bugetul, viața și planurile unor oameni care nu-ți datorează nimic mi se pare din start o intruziune nesimțită și de prost gust.

Pentru că nimeni nu alege să avorteze de bine ce-i merge, sau de fericit ce e. Iar responsabilitatea de a fi părinte e pe viaţă.

În România, avortul e permis în primele trei luni de sarcină. Când nu există acolo decât un cumul de celule, care încă nu gândește, nu simte și nu e format ca identitate.

Decizia dacă îți poți asuma acest proiect și să-i dedici timpul, energia, resursele tale integrale trebuie să aparțină EXCLUSIV PĂRINȚILOR LUI. În primul rând mamei, pentru că, în caz de divorț, mai ales în România, ea se va trezi cu toată responsabilitatea parcată pe cap și cu ăla uitând să vireze contribuția legală la întreținerea copilului cu lunile și cu anii.

O fostă prietenă a mea a rămas gravidă la facultate. Și ăla s-a trezit că vai, dar cum să stingem o viață, hai să-l ținem, ce se poate întâmpla.

Fata mea l-a întrebat scurt:

-OK, înțeleg că de viitorul meu și de lucrurile pentru care mă zbat nu-ți pasă. Caz în care poate e mai bine să ne despărțim. Ți-l las să-l crești tu după naștere, dacă tot ești atât de scrupulos?

Evident, ăla a pufnit a “vai, ce idee cretină” şi avortul s-a făcut.

Sigur, de ce nu s-au protejat, o să întrebaţi voi. Erau anii 2000, şi să convingi un mascul să-şi pună prezervativ în prima jumătate a anilor 2000 era ca şi cum ai încerca să convingi un guvern PSD să nu mai fure. Care mai e rostul?

Mbun, long paranteză short, confruntat cu potenţiala responsabilitate de a primi copilul colet, ăla a dat rapid înapoi şi a devenit cel mai Pro Choice.

OK.

De ce acest ticălos din imagine e cu 50% mai ticălos decât un jegos random care se ia de femei să le spună ce să facă cu corpul, timpul, viaţa şi banii lor?

Pentru că persoana de care s-a luat gunoiul ăsta e “o femeie cu mulţi copii”.

Ăia care aveţi copii, ştiţi deja ce cheltuială şi efort, muncă şi energie presupun un copil sau doi. Un job full time să le poţi pune pită pe masă zi de zi şi al doilea job full-time să ai grijă de ei, să-i iubeşti, să-i ajuţi la teme şi să le faci mâncare, să le speli hainele, etc.

Femeia cu mulţi copii probabil că are o viaţă chinuitoare. Probabil că fiecare zi a ei este muncă, de când răsare soarele şi până apune.

Probabil că a ajuns mamă de mulţi copii TAMAN pentru că a ezitat să-i avorteze pe ceilalţi. Că au drăgălaşii dreptul la viaţă.

Probabil că a luat decizia să elimine boţul de  celule care creşte în ea pentru că NU mai are de unde şi NU mai are cu ce.

Probabil că nu foloseşte contracepţie pentru că din banii de pilule ia cartofi şi ouă, să mai prepare o masă ălora mici.

Şi vine un căcat infect s-o scoată vinovată la modul ăsta abject pentru că ea, săraca, nu mai are de unde şi nu mai are cu ce.

Dacă aş fi politician, aş da următoarea lege: ca individ Pro Viaţă, să fii obligat să adopţi şi să întreţii toţi copiii care au venit pe lume în urma presiunilor şi hărţuirii tale.

După primii zece, ceva îmi spune că devii Pro Alegere.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: