Pseudo-mythologicos

Din cele mai vechi timpuri, ţăranul a fost prostul care credea în duhul bălţii, în yeti şi în talentul Madonnei, pe când orăşeanul venea cu întrebările de baraj: „Sigur pişa lapte şi nu puroi, din cauza vreunei infecţii venerice?” sau „S-a înecat pentru că a văzut sirene sau pentru că a căzut beat în puţ?”.

Acum, că miturile urbane condamnă orăşeanul la o oligofrenie din ce în ce mai accentuată, trebuie să punem defibrilatorul pe miturile rurale. Pe scurt, se impune să le resuscităm. E jenant să fim mai ţărani decât ţăranii. Altminteri, riscăm ca nu doar principalele titluri sportive, ci şi principalele distincţii academice să se ducă tot acolo. Se cere o răsturnare de situație, un versus notabil. 300J bifazic!

1. UNDERGROUNDUL RURAL

Se impune să apară o variantă rurală a fugii de mainstream. De câte ori mai vine un prieten pe la mine să-mi laude nişte obscuri de care n-a auzit nici dracu’, şi, care, în realitate, nici nu-i plac, mă gândesc cum ar fi să se organizeze o nuntă la Apahida şi să se selecteze din stocul regional de manelari.

„Cine? Să-l chemăm de la Bucureşti pe Fernando de la Caransebeş? No way, mult prea mainstream, au râs deja toate televiziunile de el. Gicu Bengosu? Nu se poate, prea mainstream, a fost la Apahida TV după 12 noaptea, deci esclus. Valerică Chioru, că n-a ieşit niciodată din Apahida şi e un no-name veritabil? Da, mă, dar l-au chemat deja la trei nunţi, e prea comercial. Am în schimb o casetă înregistrată în budă vineri seara de trei beţivi dintr-un sat vecin!”

Read the rest at Vice Magazine: MITURILE RURALE: MULT AȘTEPTATUL REVIVAL – Vice la zi

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

  1. ILUZIA says:

    despre cantaciosii de cacat neauziti de nimeni au o parerea buna aceeasi oameni care poarta haine oribile facute din saci de cartofi pentru ca sunt hand-made sau cei care beau in loc de Dorna lapte de cuc pt ca e eco. Aflati bah ca ala e eco dar tot muie se numeste!

  2. Nea says:

    Băi, eram un adevărat colecţionar de casete d’alea, înregistrate prin veceu.

  3. danboeriu says:

    noah, asta m-o dat gata. ţăranu’ crede în talentul madonnei? fras, am aflat aşadar în seara asta că şi io-s some kind of peizan…

  4. Marghioala says:

    Bai, stiu ca are legatura mai colateral, da’ fix ieri m’am uitat la astea si mi se pare ca’si au locu’:

    http://www.220.ro/funny/Bautura-Si-Manele/BDa7eoaVMy/

    Pă turbosistem.

  5. Buddhai says:

    toate ca toate da de ce te-ai luat de yeti? nu-mi spune ca nici trogloditi nu exista, ca i-am vazut cu ochii mei, azi… la posta… serios…
    P.S. organic=guuuut, chimic=baaaad

  6. dadatroll says:

    Vezi cai scris kynegeticos gresit.

  7. Deny says:

    Safta- de -peste- vale -langa -deal, ce mai manelistaaaa

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading