Queen of Cool: Billie Eilish

Mandatory Credit: Photo by John Salangsang/BEI/Shutterstock (10550156hb) Billie Eilish 92nd Annual Academy Awards, Arrivals, Los Angeles, USA - 09 Feb 2020

De obicei, după Oscaruri și alte ceremonii, fac câte un articolaș funny, format Ce-a fost în mintea lor. Azi însă mi-am epuizat deja resursele speculative încercând să estimez ce-a fost în mintea lui Cartianu ieri seara.

Și, sincer, mi-a plăcut că lumea e depășit trendul slutty din 2018 și a revenit la costume somptuoase și rochii lungi. Știu clișeul ăla care zice că fiecare femeie are o curvă interioară, dar parcă e plictisitor s-o exteriorizezi exact la cele trei-patru gale de înaltă ținută ale anului. Pentru curva ta interioară ți-a dat natura lunile iunie, iulie și august, când poți să decretezi întreaga colecție Agent Provocateur drept ținută smart casual și să defilezi în ea cu grație la metrou Păcii.

Okay. Dar când am văzut-o pe tipa asta pe covorul roșu, am avut un orgasm intelectual multiplu, cerul s-a deschis și a ejaculat curcubee. Uitați-o.

Mandatory Credit: Photo by David Fisher/Shutterstock (10548148ae)
Billie Eilish
92nd Annual Academy Awards, Arrivals, Fashion Highlights, Los Angeles, USA – 09 Feb 2020
Wearing Chanel

OMFG DAAAA ACOLOOOO!

Billie Eilish a câștigat recent patru premii Grammy, și e cea mai tânără, sau printre cele mai tinere artiste care să obțină această performanță. Mi-e lene să dau gugălu ăla. Are un sound foarte special, recognoscibil din avion, o personalitate de un bizar devorator și un șarm androgin pe care scroafa de mine îl găsește extrem de alluring. Nu mă pasionează bărbații prea masculini, sau femeile prea feminine, mi se pare extrem de seducătoare granița gri din mijloc.

Cât de tare e costumul ăsta luxury street style! Croiala oversized e de un genderfluid asumat, modelul extrem de subtil care în engleză se numește houndstooth (și habar nu am dacă are traducere în română) în tonuri de alb și crem e de o eleganță extremă, iar detaliul cu literele C înnădite, marca Chanel, aplicat în stil estompat, ca în graffiti, mă atinge direct în punctul G al plăcerii vizuale.

DA, TATI, DA.

 

Imagini pentru houndstooth traducere

Ăsta e houndstooth. Care îmi zici cum se numește în românește ai un pupic virtual.

 

Revenind. Combinația între costumul ăsta alb, o traducere în high-class a ideii de urban hip, bijuteriile de argint mari, sneakerșii de lux alb cu negru (ej nebun? sneakers pe covorul roșu. Oh my GAWWD!!), unghiile supradimensionate negre cu aplicații tot de argint și machiajul nude, aparent inexistent, compus din fond de ten, blush, un ruj mat de culoarea buzelor și iubire de la Ăl de Sus e de o prospețime și de un tupeu absolut rupătoare de fâș.

Toate astea se asortează cu un păr în două culori, dintre care una e verde neon și un resting bitch face asumat, fără urmă de zâmbet, pentru că nu credem în celălalt clișeu, cel care zice că muierea trebuie să zâmbească așa generic la populație.

Bravo, Billie! Ești un icon și o divă în devenire, iar eu sunt oficial fan.

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

 1. edm says:

  Minunat articolul, m-am bucurat mult sa il citesc!
  “Pepit”cred ca se numeste imprimeul.

 2. Alexandra says:

  Pied de poule stiam eu, un fel de “piciorul cocosului”, care e cam gortat in romana, cam ca samanatoristul “gat’-legau” pentru cravata….

 3. Nicu says:

  A dezertat si Billie Eilish, s-a pozat intr-un pictorial semi-nud kitschos in revista Vogue. Nu a durat mult minunea de a fi “altfel”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: