Românii din Danemarca şi bebeluşul abuzat

Mai ţineţi minte familia Bodnariu din Norvegia? Circul de nedescris cu care au ţinut ocupată social media luni în şir, cu occidentul cel rău şi decadent care fură copiii de românaş, şi toţi dacii verzi indignaţi până în dinţi, cum îşi permit, domle, nemernicii de vestici să ia copiii omului, ba chiar s-a ajuns la aberaţii de genul ăvai, copiii ăia sunt răpiţi pentru versiunea a) piaţa neagră a adopţiilor, versiunea b) p**ofili norvegieni versiunea c) trafic de persoane versiunea d) trafic de organe.

Până la urmă, Bodnariii înşişi s-au spart în interogatoriu, şi culmea, pe Antena 3, care, să vedeţi ironie, îi intervieva să-i ajute. Că da, îi batem, dar nu grav, că în România n-ar fi violenţă. Când au ouat-o pe asta, au oferit confesiunea faptei, care practic anula orice prezumţie de nevinovăţie. Au fost decăzuţi din drepturile părinteşti, copiii au fost adoptaţi de familii norvegiene – şi nu toţi cinci de o singură familie, pentru că dacă nu faci faţă depedeve nervos şi emoţional la cinci copii, te opreşti din făcut copii la momentul potrivit, nu ajungi să-i baţi şi să-ţi descarci pe ei frustrările şi stresul. Bodnariii au drept de vizită de două ori pe săptămână şi între timp, nu li se mai aude gura deloc. Au înţeles că a nu bate copiii înseamnă exact asta: a nu bate copiii. Fără: dar numai o palmă pe fund, dom judecător, şi cu cureaua, nu cu parul. Şi am dat numai la cap, să nu şchiopăteze.

Treaba e simplă.

Te muţi în vest. Îţi plac salariile bune, eficienţa serviciilor, politeţea cu care eşti tratat, faptul că Netflix are filme pe care nu le vezi în România şi aşa mai departe.

Odată mutat în vest, trebuie să înţelegi că nu ai doar drepturi europene, ci şi obligaţii europene. Printre ele: nu îţi desfigurezi nevasta şi nu îţi desfigurezi copiii. Altfel, nevasta are tot dreptul să îţi ia tot ce ai într-un proces şi tot altfel, statul nu te lasă să-ţi transformi şi copiii în demenţi abuzivi şi traumatizaţi ca tine, ci ţi-i ia şi-i dă unora care au răbdare cu ei şi îi vor creşte calm şi echilibrat, să iasă din ei persoane calme şi echilibrate, bine integrate social, nu perpetuatori ai violenţei şi frustrărilor.

Mi se pare normal.

Acum, iar rage toată social media, pentru că bebeluşul familiei Rotundu, de cinci săptămâni, a ajuns la spital cu hemoragie cerebrală în Danemarca şi, desigur, părinţii au fost arestaţi imediat pentru violenţă.

Nu, domle, eu cunosc pe ta-su şi mă-sa, sunt oameni ca lumea.

Dacă lansez un topic, comentariile sunt pline vârf de oameni ai căror părinţi erau oameni foarte ca lumea în societate, de faţă cu alţi adulţi, de părerea cărora le păsa, dar care, acasă, cu copiii, îşi dădeau arama pe faţă, pentru că nu considerau că vor exista consecinţe. Pentru că nu se gândeau că respectivii copii sunt viitori adulţi care nu vor uita modul în care au fost abuzaţi. Şi o caracteristică comună a acestor părinţi violenţi e că toţi, acum, neagă cu ferocitate şi neruşinare modul în care te-au tratat şi îţi spun nişte basme cu o copilărie idilică fake, pentru care aproape că-ţi vine ţie acum să le arzi vreo două, diferenţa fiind că tu ai evoluat şi ai înţeles între timp că violenţa nu e o soluţie la nimic.

Să duci un bebeluş la spital cu hemoragie cerebrală, zbătându-se între viaţă şi moarte, e o dovadă că nu e de tine să ai copii. Şi o dovadă că de fapt protecţia copilului îţi face de fapt un serviciu când ţi-l ia. Dacă îl abuzezi în halul ăsta când e un bebeluş mic şi pufos, doamne fereşte ce o să-i faci când îţi desenează cu carioci pe pereţi, când îţi dărâmă cutiile cu farduri de la Sephora, 300 de lei bucata, şi le face praf şi pulbere, sau când descoperi că a făcut artă abstractă pe oglindă cu rujul tău de ocazii speciale de la Dior. Sau, poate că nu a făcut el nimic rău, dar ai avut tu o zi proastă la muncă, ai avut clienţi idioţi, iar acum, te răzbuni pe el, că e în drum.

Chiar nu mă interesează să vină dacii verzi să-mi explice în comentarii că e tradiţie neaoşă românească să dai copilul cu capul de pereţi de mic, să aibă antrenament pentru bătăile de mai târziu. Da, dacă bebeluşul tău ajunge la spital cu hemoragie cerebrală, şi singurii adulţi din vieţişoara lui eraţi voi, nu s-a pogorât duhul nesfânt, e cazul să fii arestat şi să răspunzi în faţa legii.

Punct.

Fără alte patriotisme, că vai, vestul oprimă românii şi vai, ne iau copiii.

Dacă vestul oprima românii, nu le dădea un loc de muncă şi şansa unui trai civilizat, îi făcea pachet şi-i trimitea înapoi. Vestul nu te oprimă, dimpotrivă, îţi apără copiii să nu-i oprimi tu, dacă e cazul. Pur şi simplu nu crede că tu l-ai făcut, tu îl omori. Îl va scoate din ghearele tale, dacă vede că reprezinţi un pericol pentru el, aşa cum ar fi normal să facă şi protecţia copilului din ţara noastră.

Nu mai vreţi să vă ia vestul copiii? Faceţi-i cu responsabilitate, asiguraţi-vă că sunteţi ok emoţional şi material, nu faceţi mai mulţi decât suportaţi să îngrijiţi şi să educaţi, şi important, nu daţi în ei. Bagajul vostru de sechele emoţionale nu trebuie dat mai departe.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, nu îmi trimite un mesaj privat despre asta.  Susţine site-ul cu o donaţie. Dacă nu ţi-a plăcut, nu îmi trimite mesaj privat despre asta. Poţi dona şi pentru a propune un subiect.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

 1. Sa Mori Tu says:

  Sunt un jeg toxic şi frustrat şi vin cu spume la gură, cu o ştire publicată abia cu 5 ore în urmă, să te fac troacă de porci de parcă mi-ai datora ceva.

  • Lorena Lupu says:

   Dacă ţie ţi se pare că, pe baza unei decizii greşite a statului danez, jarteaua infectă de tine capătă brusc dreptul să mă abuzeze verbal cum îi vine la gură, guess what: autoînjurături şi block. Da, a fost alarmă falsă. Totodată, sute de copii mor în ţara asta în urma unor abuzuri, şi mai bine sufli în iaurt decât să te frigi în supă. Da, danezii au făcut exces de zel. De ce râtul mă-tii l-au făcut? Pentru că au văzut atâţia copii abuzaţi de părinţi români.
   Faptul că statul danez îşi recunoaşte greşeala demonstrează doar faptul că e un stat care funcţionează pe principiul corectitudinii şi moralei. Altfel, o muşamalizau. Dar na, tu eşti prea prost să exişti.
   Şi ţine şi un block, că nu mă interesează ceartă lungă cu tine. După exprimare, pari un idiot vechi care vine des pe aici şi-şi ia block după block după block.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading