Să fim mai dulci de sărbători

După cum se vede cu ochiul liber, fiecare blogger îşi are propriul merchandise branduit. Am tot meditat de-a lungul anului, printre tricouri, căni, pixuri şi restul lucrurilor pe care le-aş putea oferi.
Numai că realitatea e că mulţi oameni deja conduc cu mare succes aceste pieţe, şi, dacă vreau şi eu să scot ceva la vânzare, trebuie să vin cu ceva nou.

Am tot căutat ce. Am eşuat. Mărturisesc, îmi dorisem iniţial un vin roşu. Nu s-a legat. Apoi, am cunoscut-o într-o seară pe Facebook pe Roxana Ştirbu, fata care conduce businessul Guilty Pleasure, despre care am scris aici.

Pentru cei prea leneşi să dea click pe link, relatez pe scurt: Roxana a studiat arta ciocolateriei în Anglia, îşi face toate produsele din ciocolată belgiană autentică Callebaut, lucrează artizanal, cu trei angajate, numai cu ingrediente naturale (fructe, seminţe, esenţe autentice) şi pasiunea ei e să creeze poezie prin gust.

Cum mie îmi plac oamenii care tratează ceea ce fac ca pe o creaţie, am întrebat-o pe Roxana dacă vrea să creăm împreună primul produs de vânzare pe shopul acestui blog. Sigur, a zis.

Ce poate fi mai frumos, de sărbători, decât o cutie personalizată de praline, powered by Lorena Lupu? Să vă livrez serotonina necesară petrecerii, într-un mix de arome irezistibile.

Primul pas, desigur, a fost să mănânc extrem de multe bomboane. Săraca de mine. 🙂
Trebuia să găsim combinaţia perfectă de gusturi, care să reflecte şi arta Roxanei, dar şi personalitatea mea dusă cu sorcova.

Şi în câteva zile, după lungi testări şi experimente, au rămas trei praline câştigătoare.

Prima, cea cu portocală şi scorţişoară, a fost cea mai simplu de ales. Pentru că portocalele de decembrie sunt pasiunea mea dintotdeauna, iar rafinamentul scorţişoarei, combinat cu prospeţimea dulce şi fragedă a portocalei, aproape că urlă “Jingle bells, jingle bells, jingle all the way.”
Sunt pralinele dreptunghiulare, pe care Roxana le-a desăvârşit, să spun aşa, cu acel lime ras de deasupra. Învelişul este din ciocolată neagră, care accentuează mai pregnant prospeţimea interiorului.

Pe acelaşi principiu am mers şi cu biluţele. Fac aromaterapie să mă calmez şi mor după combinaţia dintre uleiurile esenţiale de lămâie şi de mentă. Care, se ştie, sunt şi principalele note de gust din mojito.
Oferta de până acum a Roxanei includea separat o pralină de mentă, preparată din mentă proaspătă, şi una din lămâie şi ghimbir, făcută cu fructul propriu-zis, dar eu i-am zis: fie ca această colaborare a noastră să aibă ceva nou, ceva ce nu se regăseşte în oferta ta obişnuită.

I-a plăcut ideea, a pus-o în practică şi iată. A ieşit o explozie de gust fresh, răcoritor, parfumat. Învelişul e tot din ciocolată neagră. Vă va inspira Crăciunul milionarilor, care fug de iarnă, frig şi zloată să se bucure de un Crăciun tropical şi să soarbă un mojito rece.

A treia bomboană a fost rezultatul unei negocieri mai înflăcărate, să zic aşa. Mie mi-ar fi plăcut o pralină cu whisky, sau cu coniac, ceva ameţitor şi pervers, care să dea adevărata dimensiune a desfrânării lorenice. Nope, a zis Roxana. O cutie de bomboane în aceeaşi culoare arată ca armata poporului şi n-are nici un farmec. Hai mai bine să oferim şi o pralină clasică, dulce în adevăratul sens al cuvântului, care să echilibreze balanţa.

Pasta de trandafiri este unul dintre cele mai parfumate şi mai savuroase ingrediente din atelierul ei, drept care am căzut de acord ca a treia aromă din buchet să fie trandafirul. Şi aşa s-a născut această inimioară de ciocolată albă şi miez roz, pură ca dragostea cu care căutăm să facem bucurii copiilor, creându-le iluzia existenţei lui Moş Crăciun.

Cutia are 150 de grame şi costă 55 de lei. Arată aşa – pentru cei care vin de pe mobil şi nu văd foto de deschidere:

Transportul cu Fan Courier pe teritoriul României e 15 lei.
E un cadou frumos pentru mici şi mari, pentru băieţi şi fete, pentru îndrăgostiţi şi pentru oameni singuri, şi e cel mai delicios desert din vieţile voastre.

Comenzi, aici.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: