Şantajistul de vizavi

Mi-a trimis o cititoare pe mail articolul ăsta de pe Libertatea, care mi-a dat fiori reci.

Povestea, pe scurt, e aşa. O fată de 21 de ani, studentă în Iaşi, stă cu chirie într-o garsonieră. Aproape uşă în uşă, pe acelaşi palier, stă un infractor şomer de 46 de ani.

Cei doi se văd pe palier, iar animalul decide că o găseşte atrăgătoare pe studentă şi hotărăşte că trebuie să o.

Prin ce mijloace?

Începe să îi lase bileţele în uşă, în care o informează că intenţionează să i-o “mai” tragă – de parcă i-ar mai fi tras-o şi înainte, sau ceva, şi, dacă nu acceptă, o va “spune soţului sau prietenului” (va spune ce??) sau o somează să lase 2.000 de lei în cutia poştală.

Bileţelele vin noaptea. Când i le pune în uşă, individul se şi apucă să bată cu pumnul, să se asigure că sunt recepţionate, Apoi, pentru că, şomer fiind, are mult timp liber şi e bine odihnit, trece la intervale regulate să mai bubuie în uşă. să se asgure că nici vecina nu doarme.

Fata se plânge la administrator, acesta se uită pe camerele de monitorizare, filmuleţul îl arată pe individ făcând rondul iar şi iar.

În biletele următoare se menţine pretenţia la sex – tot sub forma “să ţi-o MAI trag”, pretenţia la bani în cutia poştală, ameninţarea că va fi pârâtă soţului sau prietenului, şi bonus, claim-ul (fals, de altfel) că individul ar deţine poze nud şi filmări cu fata.

Idem, ronduri şi bătăi în uşă toată noaptea.

În cele din urmă, fata depune plângere la poliţie, şi urmează o perioadă de linişte, pentru că individul e arestat preventiv. Reiese că e un infractor, recidivist pe specialitatea furturi, şi culmea, în momentul în care a zis să încerce şi el ceva nou şi să treacă la hărţuire sexuală, era sub control judiciar.

Şi acum, urmează cireaşa de pe tort.

Hărţuire sexuală, şantaj, ameninţare?

Pentru toate astea, individul primeşte: DOI ANI ŞI ŞASE LUNI CU SUSPENDARE.

Cu suspendare însemnând că vine acasă, uşă în uşă cu tipa, şi e liber s-o hărţuiască în continuare.

“Să se mute dacă nu-i convine”, anticipez eu vreo trei gigei în secţiunea de comentarii.

De ce să se mute ea? De ce să renunţe la ceea ce poate fi o zonă bună, o casă în condiţie decentă, un proprietar civilizat şi, cum se face zilele astea, chirie plătită anticipat pe nu ştiu câte luni, ca să ajungă cine ştie în ce condiţii în altă parte.

Ai dreptul la liniştea ta, indiferent unde eşti, iar suma pe care o plăteşti impozit la stat e practic birul pe protecţie.

Aleg să prezint situaţia asta şi s-o fac să circule şi mai mult, inclusiv ca parte a discuţiei despre identitatea de gen.

Dacă un bărbat ca ăsta n-ar fi primit de mic copil educaţia că el, ca bărbat, poate lua orice femeie îşi doreşte şi că trebuie să insiste PRIN ABSOLUT ORICE MIJLOACE, că doar e bărbat, şi că atenţia acelei femei (cu 25 de ani mai tânără, şi cu o viaţă înainte) I SE CUVINE DE LA SINE, că doar e bărbat, poate că această situaţie nu s-ar fi întâmplat.

Dar să nu divagăm. Pedeapsă cu suspendare pentru un recidivist care hărţuieşte sexual, şantajează şi ameninţă o femeie?

Pentru Judecătoria Iaşi, se pare că drepturile femeilor sunt în continuare o glumă.

***

Dacă îţi place acest blog, fii un partener la menţinerea lui.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading