Sarcina nu este o pedeapsă

woman in yellow long sleeve shirt lying on couch
Photo by cottonbro on Pexels.com

O fată de 19 ani rămâne gravidă. Sarcină nedorită, puștoaica complet nepregătită, nici emoțional, nici financiar, pentru responsabilitatea de a aduce pe lume o viitoare ființă umană și pentru a-i purta de grijă, respectiv pentru a face om din ea. Nici părinții fetei nu doresc să-și asume de acum roluri de potențiali bunici. Abia au terminat de crescut un copil, au și ei dreptul la o pauză înainte de a auzi din nou urlete de nou-născut.

E o situație unde, pentru orice om cu minimum un neuron funcțional, avortul e de la sine înțeles și singura opțiune rațională. Dar, desigur, vin comentacii să își dea cu părerea nesolicitat.

Când mugește un bărbat pe tema avortului, e ușor de tăiat macaroana. Ai uter, fă? Ai ovare? Ești cumva judecat de populație pe bază de cum arăți, prin urmare, discreditat de urmele unei sarcini pe corpul tău? Refuză țopârlani români să te angajeze dacă ai copii, adică “obligații”? Dai țâță după naștere? OK. Atunci taci în morții tăi, și când mă vezi pe mine emițând opinii despre cum ar trebui să se practice castrarea ca metodă de contracepție, te califici la cuvânt despre ce să se întâmple în uterul meu.

Vai, dar eu sunt prolifer. Nu mai spune, gigel. Câți copii abandonați ajuți din banii tăi ca să îți manifești practic respectul față de viață? Cum, nici unul? Atunci, îți pasă doar de traiectoria spermatozoidului prin păsărică? Nu ești prolifer, ci doar un nef*** care urăște femeile fiindcă nu-i dau și lui acces la fântânița dorului.

Dacă pe proliferilor bărbați le înțeleg motivația psihologică – de nef*** care urăsc femeile și ar vota și închiderea lor în gineceu, dacă asta i-ar asigura și lui o șansă, cât de infimă, de a fi considerat o opțiune – pe proliferițe refuz să le înțeleg. E de fapt singurul motiv pentru care scot din listă femei care nu se iau la harță cu mine. Ești femeie, posesoare de uter, și militezi pentru intromisiunea autorităților în uterul alteia? Ești ultimul gunoi și nu avem ce să discutăm.

De aceea, aleg o să fac vedetă pe japița asta.

Nu știu dacă remarcați, dar primul lucru care sare în ochi în acest comentariu e setea de p*lă, nestinsă de ani buni. Și invidia cruntă că alta a avut parte. Din cât de plastic și de descriptiv delirează tanti despre viața sexuală a acelei domnișoare, tocmai mi se revelează un adevăr: DA, EXISTĂ ȘI FEMEI NEF… care își proiectează nef… asupra altora. Dar vedeți paradoxul, stimați telespectatori? Atât bărbații nef…, cât și femeile nef… caută să se răzbune pentru absența satisfacției din viața lor PE FEMEI.

Eu sincer nu înțeleg nef… la femei. E atât de simplu să faci rost. Pe bune. Oricât ai fi de urâtă sau de proastă, îmbeți un cetățean și devii Miss Indonezia. Îți dă ăla chiloțeii jos, te pune capră și restul chestiilor pe care le invidiezi acerb la domnișoara de 19 ani. Dacă duci dor aprig, caută un gigel și rezolvă-te, nu lăsa hormonii tropăitori să ia locul rațiunii.

Știți însă ce mi se pare tragic la acest comentariu, iubită comunitate? Modul în care nef… asta vede sarcina. Ca pe o pedeapsă binemeritată pentru că alta și-a permis să se bucure de viață și de propriul corp.

Dacă i-a plăcut, acum să suporte.

Dar venirea unei noi ființe umane nu ar trebui să fie niciodată o pedeapsă sau un bagaj pentru cineva. Nu vreți să știți cum e să crești într-o familie în care nu ești dorit, ci o povară prilejuită de obligația de a face un copil. Cât de toxic și agresiv e raportul dintre o mamă care trăiește cu credința că nașterea copilului i-a răpit toate oportunitățile fabuloase și copilul care, cel puțin în primii ani de viață, e pus perpetuu în situația de a cere iertare că există.

Știți argumentul ăla idiot al homofobilor, că dacă mă-ta și tac-tu erau homosexuali, tu nu existai? La asta răspund mereu cu: Poate ar fi fost mai bine și pentru ei, și pentru mine, să fie. Poate mă transferam pe o familie fericită, care ar fi avut copii pentru că i-a dorit și se bucură de ei.

Vedeți, noi, copiii părinților care nu ne-au vrut nu avem această experiență. Cum o fi să te simți iubit și dorit, în calitate de copil? Cum o fi să nu-ți scoată mă-ta ochii de zece ori pe zi cu câte a sacrificat pentru tine, deși ai cele mai uzate și ponosite haine din toată școala și sacrificiul ăla nu se remarcă din niciun punct de vedere? Să te dea toți ceilalți părinți exemplu copiilor lor că uite, tu ai numai note mari, când de fapt, tot ce faci tu e să cauți inconștient să-i demonstrezi mă-tii că meriți să exiști?

Până la 18 ani, când m-am cărat de acasă, am fost doar o oportunitate ratată de a face avort la timp. Care nu știți cum este sentimentul nu vă calificați să aberați despre interdicția avortului.

Da, Lorena, o să sară părerist random, dar cazul tău e singular?

Este? Am o droaie de cititori de vârste mature. Câți sunteți decreței, aduși pe lume pentru că partidul bolșevic român le-a obligat pe mamele voastre să vă aibă, și câți ați crescut cu sentimentul că sunteți o povară și un deranj cotidian pentru oameni care s-ar fi descurcat mult mai bine fără voi pe cap?

Sarcina NU ar trebui să fie o pedeapsă pentru o decizie sexuală neinformată sau pripită. Oameni suntem, nu îngeri. Ne mai f… pe neașteptate, că na. Avem nevoi, și e uman să avem nevoi. Sarcina nu ar trebui să fie o condamnare, o tortură, un blestem, o povară.

Dacă poți și vrei un copil, păstrează sarcina. Dacă nu poți și nu vrei în acel moment, e mai corect și față de potențiala ființă umană să elimini un grupuleț de celule indezirabil, în loc să-i faci copilăria un iad și să-l pedepsești că există și că ți-a stricat calculele secundă de secundă, să aștepte cu disperare să facă majoratul și să se care naibii unde vede cu ochii.

Există femei care nu au de ce să fie mame. E mai bine să fii o celibatară fericită decât o victimă perpetuă a unui context în care nu te regăsești.

Există femei care nu sunt încă pregătite să fie mame și e dreptul lor și numai al lor să decidă când își vor asuma această responsabilitate. Nu e una simplă, nici ieftină. E un angajament pe viață.

Nu poți fi atât de proastă și de rea să zici: Dacă i-a plăcut p***, să sufere. În special când se vede că și ție ți-ar plăcea p***, numai că p*** o rupe la fugă de cum te vede și se ascunde în tufiș.

Uterul lui X, deciziile lui X. Punct.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

15 Responses

 1. Ioana says:

  Ar trebui să se introducă amenzi pentru indivizii de genul cucoanei ăsteia turbate care latră aiurea pe internet și instigă la ură. Sunt sute ca ea și în viața reală, tot astea sunt alea care zic că fetele/femeile violate și-o caută. Eu am fost un copil nedorit, născut pe vremea lui Ceaușescu de o mamă psihopată care a vrut să se arunce pe fereastră când a auzit că-i gravidă. Când eram micuță, mă bătea până îmi învinețea fața din cauză că se rupseseră cizmele de cauciuc în ploaie. Apoi, mai târziu îmi strângea degetele în ușă când i se părea că m-am uitat urât la ea. Când am devenit adolescentă eram frumușică și a început să mă urască și mai tare și-mi zicea că precis o să devin curvă, a ajuns până în punctul în care zicea că vreau să-l seduc pe tatăl meu (biologic!). Am mers la psiholog ani de zile și în prezent iau antidepresive, așa că îi invit pe ăștia proliferii să stea reci ca berea pe masă.

 2. DJ says:

  Mai sunt si cei care declara ca si sunt pro viata si ca doresc sa protejeze copilul inca nenascut. Dar cum ramane cu cei nascuti deja si abandonati, pe ei de nu nu vor sa ii protejeze? Atata timp cat sunt copii abandonati, crescuti in foame si frig, mi se pare o atitudine de maxima ipocrizie sa spui ca vrei sa protejezi copii interzicand avortul cand, dimpotriva, interzicerea avortului ar duce la mai multi copii abandonati, crescuti in frig si foame (cel putin).
  Si inca un aspect: faptul ca avortul este permis nu inseamna ca e si obligatoriu dar cand este interzis sarcina este obligatorie.

 3. anca says:

  doamna Goia presupune (cam) multe despre doamna/domnisoara de 19 ani… concluzia domniei sale mi se pare insa magistrala: consecinte si alegeri. fix asa: alegerea mea pentru corpul meu si daca pot sa ii ofer acelui copil ce as vrea sa aiba in viata (cat de cat), daca pastrez sau nu sarcina. nu cred ca exista vreo femeie care sa priveasca avortul detasat si cu indiferenta. e o alegere si are consecinte. e o trauma si cine ia decizia nu o ia usor. dar este o alegere, o decizie pe care fiecare femeie trebuie sa aiba dreptul sa o cantareasca pentru ea si sa o ia daca asa considera ca e mai bine.

 4. misoginul says:

  Absolut de acord cu punctul tau de vedere, atata timp cat barbatii sa nu mai fie obligati sa plateasca pensie alimentara. Daca voi aveti dreptul sa ii omorati, barbatii ar trebui macar sa ii poata abandona.

  Dreptul de avort al femeilor, este in esenta dreptul femeilor de a avorta copiii barbatilor saraci, pentru ca daca era milionar in euro, se opreau in primul tribunal pentru pensie alimentara.

  Ei pe speta asta, daca vreti sprijinul barbatilor sa explorati in voie, va trebuie pentru prima data in viata sa colaborati. Drept la avort vs drept de neplata pensie alimentara. Daca nu, hai cu consecintele pe viata ;).

  • Lorena Lupu says:

   Ce calic lamentabil eşti, băi, tristule.
   Şi atunci, femeile să refuze să facă sex în absenţa unui contract în care ăla îşi asumă că întreţine eventualii copii, şi aşa garantăm rebuturilor detestabile şi zgârcite ca tine că vor muri de labă şi singurătate, aşa cum merită.
   Oricât de infecţi şi de scârboşi aţi fi, există soluţii, jegosule. În principal, cele în care nu se uită nici naiba la tine, aşa cum se întâmplă chiar acum.

   • misoginul says:

    Acum 10 ani poate ai fi avut o sansa la un barbat de nivelul meu, dar acum nu este cazul. Te rog sa raspunzi pe cat posibil, punctual. De ce femeile trebuie sa aiba optiunea de a nu isi lua un angajament pe viata (dupa cum ai zis si tu), dar barbatii nu, decizia trebuie sa ramana la femei.

    • Lorena Lupu says:

     Şansă să mă cac pe un hărbat de nivelul tău, poate.
     Tu îmi cerşeşti infinit atenţia în secţiunea de cpmentarii, prafule.

     Pe mine nu mă interesează un loser calic şi penibil şi nu aş investi irl nici măcar timp de bună ziua în mormanul inutil de biomasă care eşti tu. La ce mi-ar folosi mie, artistul Lorena Lupu, o pierdere de vreme mizerabilă şi lamentabilă, aşa cum eşti tu? Ce ai tu de oferit? Nimic. Până şi replicile tale într-un dialog pe blog sunt o povară de miză zero.

  • Traian says:

   Aoleu ce prost e ăsta

   • misoginul says:

    De ce Traian ? Pentru ca eu fut femeile care pe tine te baga in friendzone ? Asta nu este vina mea, asta este fix vina ta pentru ca esti un beta pizdificat, care se gudura in speranta ca primeste si el ceva, dar asta nu se va intampla.

    In spatele tuturor declaratiilor si postarilor si like-urile, femeile vor prefera barbati ca tine si vor pastra simps ca tine in standby, friendzone si alte texte pe care le-ai auzit de te-ai plictisit. Asta nu inseamna ca ele chiar cred asta, pur si simplu esti un mascul de calitate inferioara pe care ele nu si-l doresc.

    Sau poate la final de viata dupa ce au explorat jumatate de oras, te iau pe tine de fraier sa le respecti si sa le tratezi cum merita.

    • misoginul says:

     barbati ca mine, imi cer scuze pentru eroare

    • Lorena Lupu says:

     Tu nu fuţi femeile, labagiule.
     Tocmai. Femeile nu se ating de un căcat calic şi infect ca tine nici cu mănuşi chirurgicale.
     De aceea le şi urăşti.
     Pentru faptul că singura pizdă pe care o vezi e pe un site porno şi face vaivaivai la altul.

   • Lorena Lupu says:

    Şi da, Traian, corect. Aoleu, ce prost e ăsta. Acum, ai o explicaţie de ce multe dintre noi suntem sictirite. Eu nu i-aş acorda unui prost ca ăsta nici cinci minute din timpul meu real. Dar online, se oploşeşte precum râia.

  • anca says:

   pai si barbatii au la indemana masuri contraceptive. daca un barbat nu vrea sa riste sa fie obligat sa isi execute datoria de intretinere, are mijloace utile. prezervative, o vasectomie… ori cea mai veche metoda – abstinenta

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: