România e în finală la Eurovision cu cea mai queer piesă de la It’s My Life încoace

Pentru orice popor normal la cap, ar fi o veste bună. România a trimis în sfârșit la Eurovision o piesă cu care să ajungă în finală. Singura reacție de bun simț ar trebui să fie: Bravo artiștilor, succes mai departe.

Dar sub toate știrile care anunțau calificarea, văd gigei și gigele furioși foc pe “fetiţa aia”, supăraţi mamă-mamă pe dansul penibil, pe obrăzniciile de pe scenă, pe limba piesei, pe diverse. De ce n-aţi trimis un dac verde care să cânte capodopera Varza de pe viezure, preferabil într-un cojoc din blană de oaie, acompaniindu-se domol la cimpoi cu bile?

Mai mult de curiozitate, m-am uitat şi eu la piesă, să văd de ce s-a umflat tărâţa în dacii verzi.

O piesă de club latino, numai bună de zbânţuit sâmbătă seara. Vocals decente şi corecte. Coregrafia: betooon. În sfârşit, un artist pop care se mişcă cât de cât pe linia dansatorilor lui şi nu pare buturuga mică picată pe scenă să răstoarne carul mare. Apoi l-am gugălit mai bine şi am descoperit că are ani de experienţă ca dansator de concerte.

Dansul e impecabil, executat cu măiestrie, gândit de cineva care ştie să facă coregrafie de show.

Cântăreţul e integrat în coregrafie, nu e lăsat să stea stingher în mijloc şi să ţină lumânarea, cum am mai văzut eu concerte prin meleagurile noastre.

Costumele sunt create de un stilist cu viziune şi arată wow. Interesantă opţiunea de a dezbrăca băieţii şi de a lăsa fetele să fie doamne elegante şi fără multă piele la vedere, dar totuşi sexy şi graţioase.

Iar coregrafia include o combinaţie de paşi heteronormativi şi elemente queer, inclusiv o secvenţă de duet între solist şi unul dintre dansatori.

Şi bonus, în timpul piesei, solistul mai şi schimbă ţinuta cu un reveal, şi rămâne într-un outfit şi mai mişto decât cel dinainte.

Mie momentul mi se pare foarte actual, în spiritul lui 2022, şi, nefiind San Remo, ci un concurs de pop asumat ca atare, yaaas b*tch.

Baftă la finală.

Trist cu dacii ăştia verzi. De aceea nici nu pot da doi bani pe feedbackul ţopârlănimii şi consider orice comentariu de hate drept un uriaş compliment.

Gigelul obişnuit habar nu are cât e de dificil să cânţi decent, impostat, în timp ce execuţi o coregrafie intensă, foarte ritmată şi foarte solicitantă, ca asta.

Dacă ţărănoilor ăstora li se pare penibilă coregrafia asta perfect executată, păi, mă scuzi, ura lor e cel mai valoros lucru pe care îl au de oferit.

Şi da, lepre mici şi frustrate, dintotdeauna au existat artişti queer şi dintotdeauna, s-au făcut remarcaţi. Puteţi să vă ofticaţi liniştiţi în continuare.

wrs, dacă citeşti asta, eşti cool, omule. Hai la mine-n podcast. 😀

Arunc invitaţia asta în univers, pentru că nu sunt bună să bat la uşi şi să mă milogesc cu basca în mână să fiu băgată în seamă, dar poate că acest text ajunge la cineva care ştie pe cineva şi se leagă conversaţia.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

9 Responses

 1. Diana says:

  Bafta multa! Gets in your brain instantly! Are potential de cea mai catchy piesa de la Despacito incoace! Iar coregrafia e cat se poate de decenta, multi cretini in tara asta! Omul pare in genul lui Harry Styles.

 2. Expertul says:

  Înțeleg că-i susținem că sunt ai noștri… dar sunt jalnici, din păcate. WRS nu excelează decât la dans. La Vocea României nu s-ar fi calificat nici în semifinală. În schimb Dora Gaitanovici era să câștige finala, nimeni nu poate spune despre ea că nu este net superioară muzical lui WRS.
  Dora a fost peste WRS după votul popular, dar WRS reprezintă România pentru că juriul vrea să nu cântăm în română – au spus asta clar. Deși Maneskin au câștigat anul trecut cântând limba lor, jurații cred că româna e tabu, indiferent de calitatea melodiei. De fapt, dintre cei care s-au plasat pe primele 5 locuri, doar o melodie a fost în engleză. Acum 5 ani câștigătorul a cântat nu doar în limba lui (portugheză), dar și într-un stil muzical specific Portugaliei – fado, extrem de rar întâlnit la Eurovision. Penibilii din juriu nu știu că vremea englezei la Eurovision a trecut, dar noi încă încercăm să ne conformăm la standardele de acum 10 ani.
  Sunt în Elveția de 10 ani. Țara asta e unde e pentru că se uită mereu la calitate (oare e corect să spunem că și ei sunt “daci verzi”?) Poate învățăm și noi ceva de la ei. WRS nici nu era luat în calcul pentru preselecția din Elveția la ce pronunție slabă are interpretul și ce versuri banale are melodia.
  Fiind un concurs muzical, e de așteptat să ajungem iar în subsolul clasamentului cu WRS. Dacă se dădeau puncte în plus pentru coregrafie era altceva. Piesa, însă, este sub-mediocră. Trist este că nu “atât s-a putut”, ci atât a putut juriul nostru de fosile irelevante care te descalifică pentru obrăznicia de a cânta în limba ta.

  • Lorena Lupu says:

   Ești tu prost, e ok. Și jalnic. Jalnic în a te da expert când de fapt dai în gropi de prost.

   Eurovision nu a fost niciodată concurs de privighetori, ci de spectacol complet: voce, coregrafie, costume, lumini, story. Știu, creierul tău mic ca aluna nu poate procesa asta.

   Nu există ceva mai toxic și mai de căcat să tot inaiști cu un concurent care NU a ajuns acolo. Indiferent cât de talentat era. Nu e acolo. Acesta e momentul lui wrs, iar cei care o tot țineți langa cu un concurent picat în preselecții sunteți penibili.

   Fiecare artist decide pentru el în ce limbă și în ce stil interpretează, deci emanațiile de tipul “vremea englezei a trecut de x ani” destăinuie doar nivelul tău de imbecilitate arogantă, bătubilă cu bocancul peste mut.

   Block. Chiar nu vreau un dialog cu un jeg atât de prost şi atât de javră.

  • Morbo says:

   Lasa ca canta moldovenii in romana, de obicei, asa ca nu se pierde complet aspectul asta

 3. Nicu says:

  IN SFARSIT, o piesa catchy, foarte tare, diferita fata de melodiile plicticoase cu care Romania obisnuia sa se prezinte! Imi place tot, ritmul, versurile, de dans nu mai zic, dansul imi aduce aminte de Yanis Marshall. Bafta lor! Sper sa iasa cat mai sus in clasament!

 4. Doru Florin says:

  Când câștigătorul e desemnat de spectatori și concurenta care reprezinta România de un comitet de specialiști în organizat Cântarea Romanieil obținem locul 25 și observam ca Europa e plina de daci verzi…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading