Şase tipuri de ticăloşi de 8 martie

A fost ziua internaţională a femeii. Iubire, urări tandre, cadouri (mulţumesc!), vin, veselie, glume.
Dar, pe fundalul de armonie şi sărbătoare generală, remarcai pe ici pe colo ieşiri dezagreabile ale purtătorilor ilegali de penis. Acele specimene antipatice pe care numai femeile cu un deficit major de respect de sine îi tolerează, şi doar din lipsă de opţiuni. Ca să facem o analogie: genul ăla toxic de om care, de ziua vecinului Vasile se simte ameninţat că nu e ziua lui, drept care, îşi pune în geam o pancartă “Muie, Vasile!”.
În cele ce urmează trecem în vedere cele şase comportamente de mascul jegos pe care ne bucurăm să-l putem elimina din orizonturile noastre vizuale cu ocazia zilei femeii.

6) Exul de rahat care îţi trimite flori

Te-a avut. A avut ocazia pe tavă. I-ai oferit credit, atenţie, răbdare, ai trecut cu vederea derapaje, i-ai tot atras atenţia să nu se joace cu nervii tăi, dar a insistat s-o facă, până când l-ai băgat în orificiu vaginal matern şi ţi-ai văzut de ale tale.
Şi subit, de 8 martie, lepra se trezeşte hodoronc – tronc să-ţi trimită flori.
Florile pe care nu ţi le-a trimis când tu încă investeai suflet în relaţie şi îl tot rugai să nu încerce joculeţe de putere cu tine că a) nu ţin b) o s-o sugă. Pe atunci, poate că florile alea ar fi însemnat ceva. Dar când o femeie se umple de lehamite la adresa unui bou, acesta n-are decât să-şi bage toate florile universului adânc în nămol. Nu te interesează. Nu te impresionează.
Nu face decât să te enerveze ulterior că uite, s-ar fi putut şi aşa, dar nu poţi obţine acest tratament decât băgându-ţi piciorul şi dând mui cu picamerul. Nu te interesează să ai în viaţa ta oameni care te respectă doar când îi calci pe cap. Vrei oameni care să te respecte firesc şi de la sine. Drept care, îl rogi pe curier să ţină florile şi să le ducă la nevastă sau mamă, după program.

5) Drama ambulantă care se vaietă pe Facebook că pătratul de foc 14 – 24 – 1 – 8 e un imens efort.

Ho, barosane, generosule, că nu trebuia să-i iei câte o vilă nouă cu fiecare ocazie. O ieşire în oraş o dată, o sticlă de vin şi o ciocolată bună altădată, s-o surprinzi cu curăţenie şi o cină caldă a treia oară şi încă o idee creativă şi relativ simplă la care te mai gândeşti şi tu, şi ai depăşit cvartetul negru.
Dar genul ăsta de individ nu vrea deloc să facă efort pentru că, din punctul lui de vedere, relaţia e strict suma lucrurilor pe care e obligată femeia să le facă pentru el. Bleah!

4) Otreapa umană verdictoloagă care decretează că numai femeile “normale” merită felicitate de 8 martie, şi că feministele şi tomboy-ii nu merită flori.

În primul rând, dom’ judecător, nu eşti tu decident pe normalitatea nimănui, şi nici pe producţia şi desfacerea de pe piaţa de flori românească. International women’s day înseamnă exact ce pare că înseamnă: ziua internaţională a femeii, în toate formele, mărimile, dimensiunile, culorile, vârstele şi orientările ei sexuale. Da, e ziua femeii chiar dacă femeia respectivă are două perechi de coaie în plus faţă de tine şi le foloseşte cu dublă eficienţă. E ziua femeii chiar dacă acea femeie are o mătărângă cu zece centimetri mai mare decât a ta. Şi nu e treaba ta să decizi dacă merită flori sau nu, câtă vreme nu i le plăteşti tu. Tu vezi-ţi de treaba ta, şi cumpără-i un buchet superb de crini lui Pornhub, că fără el ai fi făcut septicemie de la atâta spermă stătută.

3. Ţăranul care se foloseşte de urare să încerce să agaţe.

Nu-l ştii. Te-a adăugat cu câteva luni în urmă, dar nu înţelegi de ce, că nu pare să te citească. Apoi, vine opt martie.
-La mulţi ani! :inimioară: :încă o inimioară: :iepuraş: :pupic:
-Mulţumesc, răspunzi tu, că ţi-a dat mă-ta educaţie şi te-a învăţat că de sărbători e politicos să mulţumeşti pentru gândurile bune.
-Ce faci?
“O, nuuu”, îţi zici tu mut şi preferi să nu răspunzi, să nu degenereze discuţia.
-Mă gândeam să cobor după nişte beri, dacă ai chef şi tu.
“Să ce?” ridici tu sprânceana, oripilată cum ăsta te trece deja la catastiful de futute, deşi nu te cunoaşte şi nici nu ai semnalizat vreun interes. Dar nu răspunzi.
-Hai, vii?
“Şi totul a început de la o banală urare de 8 martie”, îţi zici tu şi dai block mesaje private, că e mai scurt decât să i-o iei pe mă-sa la pulă, şi în plus, biata femeie nici nu ştie ce ditamai pickup artistul luător la sigur a ouat.

2. Scârba care se laudă că nu-i va lua flori de 8 martie nici maică-sii, să arate cine e edgy.

Băieţi, hai să vă deschidă prietena voastră Lorena ochii: un bărbat care nu face cadouri e cam la fel de sexy ca o femeie care şi-ar da cu o balegă pe faţă. Poate să aibă o personalitate absolut şarmantă şi un corp de zeiţă. Senzaţia rămâne de omg, are o balegă pe faţă / nu face cadouri. N-o alungi cu nimic. Poate doar cu o beţie pe cinste şi cu un ordin de restricţie. Dar trauma rămâne, în pofida anilor de terapie.
După zece ani, încă te trezeşti ţipând şi prietenul tău de acum te întreabă cu multă compasiune:
-Iar l-ai visat pe ăla care nu făcea cadouri?
-Da.
-OK. Schimbăm terapeutul.
OK, dar hai să presupunem că n-ai gagică şi toate femeile familiei tale au fost răpite de extratereştri, nu ai cui să iei flori. Revenim la analogia iniţială cu ziua lui Vasile. Chiar e nevoie să-ţi faci titlu de fală din nepăsarea ta faţă de ziua lui Vasile, nu poţi pur şi simplu s-o ignori şi să-ţi vezi de ale tale?

1. Animalul sinistru care îţi dă flori de 8 martie, apoi pac, îţi cere imediat ceva.

Îi ştiu toate femeile. E genul ăla de mârlete care vede totul în formă de tranzacţie. Nu face cadouri; e doar un împrumut cu dobândă.
Eu sunt all in pentru tranzacţii. Da, e ok să-mi ceri lucruri. Dar traseul just e să mă laşi pe mine să decid contravaloarea efortului.
Nu, un buchet de flori nu e decât o simplă atenţie de 8 martie. Una care se află exact în fundul listei mele de priorităţi, la intersecţia dintre Strada Nepăsării şi Bulevardul Durerii Acute în Anus. Când tu vrei ceva important pentru tine, corect e să livrezi ceva important pentru mine.
Şi nu tu decizi ce e important pentru mine şi ce nu, pentru că ultima oară când am verificat, eram propriul meu stăpân.
Dacă nu-ţi vine a face cadouri, nu le face şi gata. Ştiu că mă contrazic cu punctul doi, dar e unul dintre paradoxurile vieţii: ticălosul de la punctul 1 e atât de ticălos, că îl face pe ăla de la punctul 2 să pară un om ok, prin comparaţie.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

25 Responses

 1. So much entitlement in one page. Sheesh.

 2. Lepra de la 6 a plecat, bineinteles, de bine ce ii era, nu? Iar la punctul 2, “Băieţi, hai să vă deschidă prietena voastră Lorena ochii: un bărbat care nu face cadouri e cam la fel de sexy ca o femeie care şi-ar da cu o balegă pe faţă” suna a feminism preacurvit: si cu pula in cur si cu sufletu’-n rai. E ca si cum ai spune “Eu vreau modernism si emancipare, dar cavalerismul, regulile vechi ale patriarhatului asupritor si omniprezent is chiar faine uneori. Eu pe alea le vreau!”.

  Si inca o chestie: intial ziua de 8 martie era o zi a femeii care munceste. Ati reusit sa stergeti partea cu munca si sa ramaneti cu sarbatoarea. La fel cu “Equal pay for equal work”. De vreo 10 ani se striga doar “Equal pay” pentru ca “equal work” ar implica sa stai fifty-fifty la santier in ploaie in mijlocul lui noiembrie, nu sa muncesti part-time si apari in statistici cu media sub cea a barbatului.

  In rest, la multi ani!

  • Lorena Lupu says:

   Lepra de la 6 şi-a luat şutul în cur după ce a fost somată de relativ suficiente ori să renunţe la joculeţe de putere, dar na, procesarea informaţiei ar fi presupus să ştii să citeşti.
   Şi da, într-o relaţie modernismul şi emanciparea nu scuteşte pe niciunul dintre parteneri de efort. Sorry ’bout that.

   În altă ordine de idei, ce ştii tu despre cât şi cum muncesc eu? Nimic. Te-ai găsit să baţi câmpii în necunoştinţă completă de cauză, ca orice ignorant care se respectă.
   “fifty-fifty la santier in ploaie” – partea cu diviziunea socială a muncii şi specializarea în joburi ţi-a ratat atenţia, nu? există joburi şi joburi. eu nu am de ce să stau pe şantier în viaţă, că am alte studii şi alte contracte. e atât de simplu.
   ca să n-o subliniem pe aia, destul de clară: “equal pay for EQUAL WORK”, deci volumul de muncă e inclus în calcul din start.

 3. Nu scapi asa usor 🙂 Aici nu e vorba de individ ci de agregare la nivel de societate. Faptul ca tu ai o calificare superioare este laudabil. Dar nu toate/toti o au. Equal work inseamna acelasi work-load, volum de munca, dar el se distribuie inegal pe cele doua sexe. Aici ma refer si la tipurile de munca efectuate. Femeile au o aversiune naturala fata de risc (citation needed, dar nu am timp), iar job-urile ocupate reflecta acest lucru: prevaleaza munca in birou, invatamant etc. Problema e cand apare job-crowdingul si concurenta ridicata pe un post care si asa nu se plateste f. bine, iar jobul va fi luat si in conditii de plata mai slaba. Femeile sunt platite mai prost (in medie) dar nu si cand controlezi mai atent pentru alte variabile: Diferenta statistica dispare cand compari ora muncita in acelasi job de barbat cu aceeasi ora muncita in acelasi job de femeie. De aia dispare “equal work” pentru ca nu e.

  • Lorena Lupu says:

   o, ba scap fix când şi cum vreau eu, pentru că ultima oară când am verificat nu îţi datoram nimic.

   Femeile fără calificare muncesc din greu în domenii toxice şi neplăcute: firme de curăţenie, crescătorii de animale şi păsări & the likes. Iar equal pay for equal work înseamnă exact ce pare că înseamnă: pentru aceeaşi muncă prestată, aceeaşi sumă de bani. Adică EXACT ora muncită de bărbat cu ora muncită în acelaşi job de femeie.

 4. si EXACT atunci cand calculezi aceasta relatie, diferenta este statistic nesemnificativa. Acest lucru e cunoscut in stiintele sociale de cel putin 10 ani, sa nu zic 20. Cu toate astea, toti labarii si labaresele (?!) continua sa urle in gura mare ca exista o inegalitate. Nu stiu de ce, pentru ca datele spun altceva, dar ma rog. O fi o chestie de victimizare. Sau poate ca in lumea moderna cine striga mai tare primeste.

 5. Lorena Lupu says:

  Exact când o calculezi, NU e. Dacă ar fi, nimeni n-ar avea nimic de comentat. Ai luat o minciună: “Acest lucru e cunoscut in stiintele sociale de cel putin 10 ani, sa nu zic 20.” cu care nişte jigodii vor să deruteze atenţia publicului, şi o dai mai departe pe neverificate. Chiar nu am timp de stat 653680 de comentarii să explic că o minciună e o minciună.

 6. Poate daca ai fi studiat cu adevarat, si nu ai fi facut o facultate de facut fripturi, la seral sau ce dracu de liceu profesional ai mai terminat si n-ai suferi de misandrie poate s-ar lipi ceva de tine. Asa o dai cu “social media” la deruta. Deschide o carte, un articol de specialiate, mai treci pe la google scholar si nu mai citi huffington post, okay? 🙂 Si nu te obosi sa mai raspunzi: m-am lamurit si cu tine.

 7. GEORGE says:

  fratioare, trebuie sa fii un jeg uman sa urezi “la multi ani” unor fiinte atat de persecutate. eu asta am inteles.
  adica e ca si cum i-ai ura “la multi ani” unuia care e in parnaie deja de foarte multi ani.
  daca teoria reincarnarii e valabila, si cumva vreodata o sa ma nasc femeie, e clar: am belit-o.

 8. vrei sa zici ca doamna Lupu e persecutata?

 9. Lorena Lupu says:

  Ok, hai că facem curat. Toată lumea în block. Un şir de jigniri pentru faptul că am pus în evidenţă un fapt, şi anume, că real există o discrepanţă în salarii şi că nu e normală, e o idee cât se poate de proastă. Când vorbim cu un om, ne facem frumos temele şi îl hărţuim cu “facultatea de făcut fripturi” pe urmă.

  PS: interesant cum ai timp nelimitat să postezi căcaturi, dar ai zero timp să aduci dovezi la afirmaţiile tale.

 10. STEM girl says:

  Maistru Georgica draga, hai ca ma obosesc eu cu tine. Din nefericire, eu chiar sunt trecuta pe la nenea Google Scholar, ca author/cited author.
  Fii atent ce zic aia de la UE http://ec.europa.eu/justice/gender-equality/files/gender_pay_gap/140227_gpg_brochure_web_en.pdf (pg. 10)
  Nesemnificativ, nu?
  De nesemnificativ ce e si “case closed”, UE a pompt fonduri impresionante pe axa 6/ 6.3 pe POSDRU si inca se afla pe lista de prioritati Horizon 2020. Ia pune matale mana si in loc sa elucubrezi pe aici scrie-le ce imbecili sunt ca inca dau bani pe ceva care e gata rezolvat, care nu exista si ca mai bine i-ar redirectiona catre programe de facut strungarese, ca sa te simti castrat pe toate planurile, nu doar intelectual.
  Needucate ce suntem, inapoi la cratita cu noi.

 11. Marius D says:

  Eu, spre deosebire de Maestrul George care incearca sa impresioneze cu vastele lui cunostinte de engleza in domeniul inegaliatii sexelor, recunosc cinstit ca as fute-o pe Lorena, desi nu pot sa s[pun ca e o frumusete per se.

  • Lorena Lupu says:

   Din păcate, portofoliul Lorenei nu include acest serviciu, deci rămâne să ne citim şi comentăm.

 12. morbo says:

  Eu as fi putin nr.2. Pt ca m-am mai laudat ca nu ii iau nimic maica-mii. Cu diferenta ca nu ne facem cadouri in familie la ocazii. Deci e OK.
  In plus, in copilarie i-am mai facut cadouri de 8 martie, dar au fost niste experiente foarte traumatizante. Nu zic mai mult.

 13. morbo says:

  Acum am citit si celelalte comentarii. Ce ” grab them by the pussy” crowd pe aici:) io ar trebui sa am aceleasi opinii la cate frustrari am, dar diferenta e ca sunt mai destept !

 14. Marius D says:

  @Morbo, “crowd”?? Suntem de-abia 2-3 care comentam pe aici, dar ai vrut sa folosesti cuvintul “crowd”, este? Si ca sa nu existe nicio indoiala, te auto-declari “mai destept” 🙂
  @Lorena, din faptul ca mi-ai aprobat comentariul deduc ce exista totusi o sansa. Pana atunci, tu scrii si eu citesc.

 15. morbo says:

  Stii cum e…two’s company, three’s a crowd
  Nu, nu am vrut neapărat, mai gandesc din când in când in engleza
  Chiar cred ca-s mai destept (si sunt destul de prost, dar sunt mai destept). Voi astia nu mai trebuie sa fiti iertati. Cum ati facut gura mare in ultimul timp, reactia trebuie sa fie pe masura.

 16. Lorena Lupu says:

  Marius D: Deci dacă tu te duci la magazinul de pâine şi întrebi: Vindeţi şampon?, iar ăia îţi răspund “nu”, tu deduci că există o speranţă din faptul că nu te aruncă direct pe uşă afară cu paza?
  Sunteţi doi – trei aici, iar restul aleg să comenteze direct pe Facebook. Le e mai simplu.

  Morbo: Frustrări avem toţi, unii putem să le ţinem sub control.

 17. Milk says:

  Nu fac cadouri oricui, flori nu prea iau. Dar de spus la mulți ani nu mă doare gura să o fac și am spus-o oricărei femei cu care interacționam în ziua respectivă sau în ultima vreme. Eu și anul trecut și anul ăsta am luat unor domnișoare câte un magic wand, astea îs mai bune ca florile ( dacă știți cum zic).

 18. aia cu baliga pe fatza daca e asa buna rau, merge luata pe la spate cum trebuie si tinuta de par.

 19. Marius D says:

  “Marius D: Deci dacă tu te duci la magazinul de pâine şi întrebi: Vindeţi şampon?, iar ăia îţi răspund “nu”, tu deduci că există o speranţă din faptul că nu te aruncă direct pe uşă afară cu paza?”

  Nu.

 20. Mira says:

  Marius D, esti un cretin!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: