Sclava horoscopului

Mălina era în zodia Peştilor, cu ascendent în Fecioară. Era născută în anul Tigrului de Foc, într-o zi dominată de o lună plină în trigon cu Pluton, planeta misterelor. Numărul ei norocos era 8, şi ştia că viaţa îi rezervă aventură, cunoaştere, şansa unor câştiguri financiare consistente şi o relaţie stabilă după vârsta de 30 de ani.

Toate aceste informaţii extrem de utile veneau din faptul că Mălina era pasionată de această imensă sursă de adevăr, care era horoscopul. Ar fi putut oricând să-şi deschidă un cabinet de astrologie şi să prezică destine implacabile; dar nici prin minte nu i-ar fi trecut să amestece sacrul stelar al zodiilor cu imundul hâd al banilor. În schimb, nu rata nici un horoscop de nicăieri; dimineaţa punea deşteptătorul să sune, să afle ce-i preziceau astrele fiecărui matinal de radio şi, respectiv, de televiziune. Dacă se nimerea să se suprapună două horoscoape, pe unele le înregistra, cel puţin la zodia ei, ale părinţilor, ale celor trei tipi pe care-i agrea şi cărora le dădea alternativ semnale subtile că e disponibilă, ale prietenelor de shopping – pe scurt, ignora doar vreo două zodii, care nu-i sunau familiar.

Revelionul l-a făcut într-un restaurant de lux, cu un meniu de câteva sute de euro, pentru că astrele îi preziseseră o noapte spumoasă, sclipitoare, în înalta societate, şi compania unui bărbat agreabil. De aceea, Mălina a avut grijă să ajungă şi la cosmeticiană, şi la cea mai bună coafeză din cartier, tanti Sissy, cu care era extrem de compatibilă, pentru că erau născute în aceeaşi zodie şi aveau şi ascendentul în zodii armonioase: Mălina în Fecioară, iar tanti Sissy, în Capricorn. Împreună au căzut de acord că sosise momentul să se mărite, dar că trebuie să-şi găsească un băiat bun şi bine situat, că zodia Peştilor e pretenţioasă şi nu se mulţumeşte cu oricine. Şi tanti Sissy îi spusese exact ce auzise şi ea la matinal, că Venus e în conjuncţie cu Marte, ceea ce favorizează întâlnirile cu sexul opus, flirtul, ba chiar creează posibilitatea unor sentimente cu totul speciale.

Sentimentele cu totul speciale meritau o ţinută pe măsură: o rochie de lamé auriu, cu umerii dezgoliţi şi trenă, şi pantofi roşii cu toc, să aducă noroc în noaptea de Revelion şi să creeze acel contrast intens Foc – Metal, care să echilibreze energia acvatică a nativului autentic din zodia Peştilor.

“Ce petrecere reuşită!” auzi brusc o voce senzuală, lângă ea.

Mălina se întoarse străfulgerată. Acesta urma să fie bărbatul generos şi stilat cu care se va plimba pe croaziere, va bea şampanie şi va face dragoste pe o blană de urs în faţa şemineului, pe o muzică de meditaţie zen cu clopote tibetane, dată în surdină.

Fu surprinsă să descopere că era un domn mai degrabă chel, cu sprâncene foarte deschise la culoare, indicând o absenţă blondă de pe fruntea lui înaltă, filosofică, şi cu o bărbie mai cărnoasă decât prevedeau legile frumuseţii greceşti. O clipă, simţi fiorul de nedescris al dezamăgirii; apoi, se uită în jur, constată că majoritatea covârşitoare a domnilor aveau diverse prezenţe feminine atrăgătoare la braţ, aşa că decise repede: „Nu da vrabia din mână…” Şi totuşi, era vorba de conjuncţia între Venus şi Marte, nu între Ursa Mare şi… mă rog, nu găsea pe moment o constelaţie suficient de frumoasă încât să ţină locul ei, al Mălinei, în această analogie. „Stelele sunt reci; n-au sclipirea din ochii mei”, îşi spuse, oglindindu-se în cea mai apropiată fereastră.

„Stelele sunt reci, n-au sclipirea din ochii tăi”, spuse interlocutorul în aproape aceeaşi secundă.
Mălina se întoarse spre el siderată, emoţionată şi cu fluturi în stomac. Dumnezeule! Un bărbat care ghiceşte gânduri!

„Ciocnim un pahar de şampanie, să fie o prietenie de bun augur?”, propuse bărbatul.
„Şampanieee!” se bucură Mălina din străfundul sufletului.
„Rochiile lungi şi rafinate se asortează perfect cu şampania”, chicoti ea fluturând din gene şi înfăşurându-şi o buclă încreţită artistic de tanti Sissy în jurul arătătorului.
„Aşa zic şi eu. Îmi place să copleşesc frecvent femeile cu această combinaţie”, murmură bărbatul, aducându-i un pahar de cristal.

Mintea Mălinei dădu instant un „like” imaginar, dar cu atât mai febril, acestui comentariu. Un bărbat care nu te copleşeşte frecvent e o pierdere de vreme.

„Ştiu, nici măcar nu te-ai uita la un bărbat lipsit de eleganţă şi generozitate”, continuă partenerul ei. „Şi mi se pare firesc ca o femeie să aibă standarde înalte. Sunt mai mult decât încântat să le satisfac.”
Inima Mălinei se topi şi se scurse încet la vale, spre sud.
„Aşa suntem noi, bărbaţii din zodia Leului; nişte cavaleri dornici să ne satisfacem prinţesele pe toate planurile!”
Mălina întoarse brusc spre el nişte ochi mari, miraţi, cu gene lungi.
„Zodia Leului?”
„Da”, zâmbi cu siguranţă de sine companionul ei.
„Dar… nu se poate.”
„De ce?”
„Păi, astrele zic că suntem complet incompatibili.”
„Dar ce eşti tu?”
„Peşti cu ascendent în Fecioară.”

În clipa aceea inefabilă, când tot restaurantul savura aperitive, bărbatul intui că totul se destrămase. Ridică spre ea o privire tristă:
„Păcat. Ar fi putut fi frumos.”
„Dar poate rămânem prieteni”, murmură Mălina cu ochii înotând în lacrimi.
„Exclus”, oftă el. „Din păcate, inconstanţa nativului din Peşti şi nerăbdarea originarului din zodia Leului nu-i recomandă pentru prietenie”, cită ca din Octavian Paler, completând. Horoscop la îndemâna tuturor, Editura Destine, 2011.
Apoi, cu o privire nostalgică:
„Vom avea întotdeauna Bucureştiul.”

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

10 Responses

 1. Maruldin Ochiulmeu says:

  :)))))))
  tareeeee!

 2. Gheorghe galani says:

  Da, imi place. Se vede, cunosti femeile !

 3. Maruldin Ochiulmeu says:

  Nu sunt de acord cu moaca asta, nu ma caracterizeaza. A, si uitasem sa precizez, eu sunt gemeni cu ascendent in berbec. Zi ca nu ma placi, na! :))

 4. jademan says:

  Eu sunt născut de ziua mea. 🙂

 5. ralucahippie says:

  Horoscopul tau pe ziua de azi:
  Sanatate: Astrele iti surad.
  Bani: Astrele iti surad si mai tare.
  Dragoste: Astrele deja se kk pe ele de ras.

 6. Hahaha, foarte bun textul, chiar m-a prins și am râs. Ai un stil foarte clar și plăcut când parodiezi, cred că-ți merge scrisul grozav de bine în genul ăsta de texte. Mi-a făcut plăcere să citesc.

 7. Foarte frumos scris.
  De ce nu pe viitor o povestioara cu ghicitul in cafea :)…
  …aaaa … si cu final fericit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: