Scrisoare de iubire

Dragă Marcel,

Azi se împlinesc cinci ani de când privirile noastre s-au întâlnit. Am citit brusc, pe neaşteptate, în ochii tăi căprui tot ce nu ştiam că ştiu despre viaţă şi tot ce-mi doream cu ardoare fără să fiu în stare să pun punctul pe i.

E momentul să-ţi mulţumesc că ai venit în viaţa mea. Că ai conferit plenitudine şi sens fiecărei clipe pe care am petrecut-o împreună. Că mi-ai fost sprijin moral, aşa cum n-a fost nimeni altcândva vreodată. Că m-ai privit cu iubire şi loialitate atunci când alţii mă priveau cu îndoială şi cinism. Că, oricât de grea era ziua prin care trebuia să navighez ca Rose prin apele îngheţate ale oceanului, după ce Titanicul s-a dat de-a berbeleacul, gândul că mă aşteptai tu acasă, cu aceeaşi iubire loială şi nestrămutată, îmi dădea o putere de care nu m-am crezut niciodată în stare.

Tu m-ai făcut să mă lepăd de solitudine şi să cred în noţiunea de “noi”. Să cred că orice mică victorie se dublează, când cineva se bucură cu tine, şi orice eşec se reduce la jumătate, când cineva se uită adânc şi plin de compătimire în ochii tăi, apoi îşi lasă capul pe genunchii tăi şi-ţi spune, prin prezenţa-i alinătoare, că totul va fi în regulă.

N-am ştiut niciodată ce era compasiunea, până când m-ai învăţat tu, Marcel. Eram obişnuită cu oameni care mă bruscau, care se răsteau la mine, care mă storceau ca pe un tub de pastă de dinţi, sucindu-mă în cele mai contorsionate poziţii, până la ultima picătură. Cu oameni care extrăgeau exact ce le trebuia, apoi îmi uitau numărul de telefon. Cu oameni care mă întrebau ce mai fac, apoi mă întrerupeau când le răspundeam.

Tu, Marcel, m-ai învăţat noţiunea de omenie.

Ceea ce e ridicol, dacă stăm să ne gândim că eşti un simplu căţel.

La mulţi ani, copilaşul meu blănos, şi îţi mulţumesc că mi-ai deschis sufletul în moduri în care niciun om n-a ştiut s-o facă.

Te iubesc,

Elena.”

Foto: Wikivisual

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: