Scrisoare deschisă din partea Asociaţiei Politicienilor de Bine

Dragă DNA,

Îţi mulţumim din băierile sufletului că l-ai dat în fapt pe numitul Oprescu Sorin, de meserie primar, posesor de bisturiu ca hobby. Menţionăm că activităţile numitului Oprescu Sorin ne îngrijorau de la o vreme, şi suntem conştienţi că imaginea noastră în ansamblu, precum şi imaginea individuală a membrilor noştri poate fi afectată de asemenea ticăloşii fără margini.

Să luăm de exemplu, şpaga. Ne exprimăm oripilarea şi regretul fără de margini faţă de gestul incalificabil comis de numitul Oprescu Sorin. Cum adică, 25.000 de euro?? 25.000 de euro reprezintă o abominaţie; o ticăloşie fără de margini; sau, cum o numim noi în limbajul codificat al asociaţiei, un act de “stricare a pieţei”. Zău aşa. Aţi auzit vreodată vreun politician serios asociat cu vreo sumă mai mică de 500.000 de euro? Noi nu. De aceea am şi înfiinţat Asociaţia Politicienilor de Bine; ca un sindicat care să apere interesele politicienilor de bună credinţă şi să se asigure că şpaga îşi menţine înaltul nivel valoric care o înnobilează.

Obiectiv, dacă şi instituţia şpăgii ajunge să cadă în derizoriu, la ce să ne aşteptăm pe viitor? La şpagă în natură? Nu, mulţumim, avem destule tinere speranţe care efectuează acte de felaţie propagandistic-motivaţională pe adeverinţe de internship. La şpagă în bitcoins? La şpagă în bonuri de masă? Ne pare rău, în Ibiza, unde ne facem noi vacanţele, n-a auzit nimeni de Gusto Pass şi nici nu ni le ia. Au încercat nişte băieţi mai economi şi n-a mers. Chiar şi maimuţele căzute din copac direct în bara de striptease se răstesc la tine: We only take VISA.

Ce e aia 10% din valoarea contractului de lucrări publice? Din cele mai vechi timpuri, la noi se ia între 25 şi 30% din valoarea contractului! E tradiţie!

Aţi învăţat la istorie de podul lui Apolodor? Nici noi, că am chiulit de la ora aia. Dar am învăţat în asociaţie că împăratul Traian a luat şpagă fix 30%, nici mai mult, nici mai puţin.

Aţi auzit de Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou, ctitorită de Constantin Brâncoveanu? Nici noi, că am chiulit şi de la ora aia. Dar am învăţat la asociaţie şi despre ea, la categoria Aşa Nu. Brâncoveanu cică nu lua şpagă. Cum Dumnezeu să fii într-o funcţie publică şi să nu iei şpagă? E ca şi cum ai fi cu gura la ţâţa vacii şi ai muri de sete. Nici nu e de mirare că l-au torturat la Istanbul şi că i-au ucis toţi copiii unul câte unul, apoi şi pe el. Trebuie să dai un exemplu, să înveţe proştii că lucrurile nu funcţionează aşa.

Serios, dacă toată lumea ajunge să ia şpăgi mizere de câte zece la sută, unde ajungem? Din ce ne luăm lucruri de imediată necesitate, cum ar fi cafea, hârtie igienică şi vile la Snagov? Are cineva impresia că astea cresc în copaci? Nu, nu cresc. Şi dacă nu le ai, nu te votează nici dracu’. Pari prea pauper să inspiri încredere.

Cu alese mulţumiri şi, în curând, cu o altă listă de fraieri dispuşi să facă treabă pe nasturi,

Asociaţia Politicienilor de Bine.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

1. Eu îi înțeleg pe săracii oameni. Mita e ca o femeie goală care ți se așează în poală, dacă nu o iei ești prost și impotent, dacă o iei și te prinde, asta e. În cazul lu Oprescu a fost ca în bancul cu ciobanul și oaia: “Se duce un turist la o stână la niște ciobani.
    Turistul vedea ca ciobanii făceau sex cu câte o oaie în fiecare seara.
    După asta toți erau veseli.
    Într-o seara își alege și el oaie și o fute.
    Când se întâlnește cu ciobanii toți se uitau urat la el.
    El zice ce pula mea, voi nu ați futut oi în fiecare seara, de ce va uitați urat la mine? Și ciobanii zic: da
    bă, da` nu cu curva aia.”

2. Lorena Lupu says:

Carmenica, am râs de m-am tăvălit. Super.

3. valentin says:

Mită am dat la doctori. Dar nu 25.000 de euro. Nu unuia și nu deodată. L-au prins, bine fie prins. Și mie-mi plăcea de secretara lui.