Sfaturi prieteneşti

Scrisoare deschisă către Gigi (că tot se practică moda scrisorilor deschise)

Dragă Gigi,

Dacă vrei să obţii ceva de la mine, cea mai simplă modalitate este să întrebi. Iar dacă eu spun “nu”, cel mai simplu e să pricepi că “nu” e “nu”, nu e “poate” şi nu e “eventual”. Pentru că eu nu spun “nu” decît dacă am motive bine întemeiate. Nu sunt genul de om care să se lase greu, nu îmi place să refuz de faţadă, să pun omul la insistenţe penibile – pentru că nici eu nu suport să insist în faţa unui “nu”. Dar dacă refuz, refuzul meu e ferm şi irevocabil.

Dacă încerci să mă şantajezi, nu faci decît să mă umpli de draci “pă persoană fizică”. Pentru că îmi insulţi inteligenţa, presupunînd că pun botul. Şi mai ales cînd te ştii dator, e oarecum penibil să te rupi în figuri.

Dacă mă ameninţi că “nu mai vorbim niciodată”, ce să spun?? uite încă unul cu care nu vorbesc, aşa, şi? în momentul în care eşti atît de cretin încît să nu înţelegi de ce un NU e NU, nici nu cred că am eu de vorbit ceva cu tine. Pentru că prostia omenească îmi repugnă, uite aşa!

Dacă îmi faci istericale de ţaţă care nu şi-a vîndut castraveţii, nu faci decît să te cobori la nivelul de ţaţă care nu şi-a vîndut castraveţii. (şi din punctul meu de vedere, un bărbat care se comportă ca o etc. etc. este de cinci ori mai lamentabil.)

Tot ce reuşeşti să faci cu strategii de-astea este să îmi stîrneşti o imensă-nestăpînită-irevocabilă repulsie de tine. Eu nu am dat cu tocul de podea pretinzîndu-ţi ţie nimic; deci nimic nu îţi justifică pretenţiile.

Era să uit ceva? Ah, da! Paşte fericit! (toate semnalmentele sugerează că eşti un “păscător” pe cinste, doar copitele îţi lipsesc.)

Cu (profund diminuată) stimă,

Lorena

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. i.o.flavius says:

  Fie ca Lumina gîndurilor bune să vă învăluie, alături de toţi cei dragi! Paşte fericit!

 2. Lorena Lupu says:

  paștele meu e precum se vede mai sus. paște fericit!

 3. Anthea says:

  Asa! Zi-le Lore(da)na! lol (?)
  Vorba aia, care parte din ‘nu’ e neclara? Si pe mine ma enerveaza astia. Inca mai dau de ei, si pe aici…

  Lasa-i pe astia, e rost si de mai bine, ca paste sau ca e flamand 😉

 4. Dan Selaru says:

  Greu, un NU e un NU! Gigi, lasa fata in pace, a zis NU!

 5. Pinocchio says:

  [naiv:] Lorena, vorbesti cumva de domnul Becali?

 6. vulpe vanator says:

  Who the fuck is “GIGI”?
  E cumva taranul de Mall sau cocalarul de sosea ?
  A mai ramas pitzipoanca, manelista…. ?

  Vulpea nu vrea nimic de la tine. Esti prea sus in copac si cred ca nici cascavalul nu e asa prospat, deasemeni strugurii tai sunt acri.

  Sa traiesti, sarbatori pascale fericite.

 7. Uffff… cum se spune in situatii din astea: Pastele lor fericit!

 8. Lorena Lupu says:

  anthea: offf, şi eu care mă pregăteam să emigrez. 🙂

  dan şelaru: bine, nu de lăsat e vorba ci de modul mitocănesc-şantajist-penibil-cîştigat-la-belciuge cu care întîmpină unii un nu.

  pinocchio: el e singurul gigi în ro? numai în blocul meu, la întreţinere, sunt afişaţi şase gheorghe. nemaivorbind de cei care-s gheorghe-sub-acoperire. 😉

  vulpe: nu te dezvinovăţi, că gigi nu erai tu. da, ştiu că sunt în plop :), dar asta nu îndreptăţeşte nici un dobitoc să mă oblige să fac ceea ce vrea el să fac. şi nici să încerce să. PF şi ţie.

  raluca: să fie primit! 🙂

 9. miruna] says:

  “îmi repugnă”,zici tu.da’ gigi:”da,mă, şi io te bag în pungă pă tine!”
  asta era aşa,un mic plagiat în loc de Paşte Fericit!

 10. simonarrr says:

  Haide, lipsesc doua zile si deja te gasesc nervoasa? Il bat pe Jiji?

 11. vulpe vanator says:

  Niciodata n-am sa fiu “GIGI” cu nimeni, stiam ca nu sunt eu. Nu stiam ca esti in plop si plopu’n aer. Imi pare rau, dar cred ca e de moment.Eu ma refeream la fabulele cu vulpea si corbul si la zicala cu strugurii la care nu poate sa ajunga vulpea.Sincer nu doresc sa-ti iau casul(cash) prin inselatorie si nici sa-ti mananc strugurii, dulci sau acri. Desi, daca ma gandesc mai bine la struguri….. ?
  Frumoaso !!!Cine n-ar pofti la strugurii tai ?

 12. That was seriously cute 😉

 13. dadatroll says:

  Am sa scriu si eu o scrisoare deschisa la caloriferului si o sa o lipesc pe calorifer.

 14. mai bine incerci cu frigiderul 😀

 15. cutza40 says:

  Buna, Lorena, am venit de la tzara si sunt ok, dar as vrea sa mai fie ceva liber sa dooooorm. Bine ca ai scris ce ai scris, sper sa fie clar pt toti Gigi.

 16. mihaela says:

  Nu stiu cine e Gigi si ce vrea el de la viata ta, dar sa te lase in pace, ca tu sa poti posta chestii misto care n-au legatura cu el (desi, parol, tare-mi place cand te iei de cate cineva, binemeritat, desigur!). Treaba asta cu neintelesul unui “NU” e tipic masculina cred, cel putin mie nu mi s-a intamplat niciodata sa nu-mi inteleaga o femeie “NU”-ul, dar barbatii, ehei…

 17. impricinatul says:

  sa fii cuminte! da-l incolo pe jiji, ca-i discret impotmolit!
  la multi ani!

 18. Excelent blog, mă bucur că l-am descoperit.

 19. stefan says:

  chiar ai tupeu! 🙂

 20. artistu says:

  Vaaai dar cate cuvinte frumoase, pentru a-l injura pe departe. mai bine bagai ceva din Ferentari si cred ca avea efect garantat! 😉

 21. ursul says:

  @mihaela: cred ca generalizezi un pic. 😛 Sunt, e adevarat, unii barbati batuti in cap. Dar nu toti. Nu toti suntem Gigi. Parol!

 22. @ Ursul: Believe me,in unele situatii iti face al naibii de bine sa urli in gura mare inclusiv “toti barbatii sunt porci”. Desi, rezonabil vorbind, n-or fi chiar toti 😛 We don’t say it ’cause we believe it, we say it ’cause it feels good.

 23. Ursul says:

  Ok, asta pot sa inteleg. 🙂 Dar trebuie sa recunosti/recunoasteti ca sunt multi barbati care inteleg ca nu este NU si nu alte balarii. Iar numarul lor creste foarte mult dupa ce citesc o astfel de “scrisoare deschisa”. 😛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: