Sindromul Florin Piersic jr.

Am o problemă. Una mare, care îmi blochează randamentul profesional, emoţional şi sexual. Se numeşte Sindromul Florin Piersic jr.

Ce înseamnă asta? Înseamnă următorul lucru. Dacă, să zicem, mă apuc de un reportaj, un interviu, un material sau orice altceva, şi am de a face cu un subiect excesiv de fiţos, de arogant, de băgător de beţe-n roate, de mofturos şi iritant, îmi moare creativitatea. Pe bune, mă blochez. În loc să îmi canalizez constructiv energia, încep să fierb de nervi, să-i iau mama-n pulă, să-i iau neamu-n pula continentului african şi tot aşa. Iar rezultatul e o chestie forţată, muncită, chinuită, obosită, vai mama ei.

Aşa păţeam şi în facultate cu profii şi colegii pisălogi şi enervanţi. Îmi pierea cheful de lucru şi de joacă, deveneam o chestie cătrănită şi acidă, cu care nu ajungeai la niciun rezultat.

Nu, nu mă motivează minimalizarea, căutarea de nod în papură, patronizingul şi alte căcaturi. Dimpotrivă, îmi inspiră sentimentul de “what-the-fuck-am-i-doing-here”.

Dimpotrivă, când am condiţii bune de documentare, conversaţie agreabilă, respect şi cooperare, pot străluci. Dar numai atunci.

Şi pentru că toate astea trebuiau să aibă un nume,
Li s-a zis sindromul Florin Piersic jr.

(fără ca Florin Piersic jr. cel real să aibă neapărat vreo legătură. Dar Dragoş Bucur era ocupat.)

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Nautilus says:

  După cum spuneau nişte băieţi dăştepţi pe le Pro(s)T(e)v(e)u, uneori bacteriile comune se transformă în mutanţi care rezistă la orice antibiotic şi de care nu mai poţi scăpa nicicând. Spre exemplu gonoreea mutantă H041.

  În cazul gonoreei mutante SPF002, adică Sindromului Florin Piersic Jr, mutaţia se va produce la ieşirea lui la pensie – fiindcă avem deja un exemplu la care s-a văzut asta şi defectele se moştenesc genetic. Ciocoflenderilor.

  • Lorena Lupu says:

   asta nu era o postare despre Florin Piersic jr., ci despre oameni fiţoşi care, dacă ajung să lucreze cu tine la o chestie, li se pare că îţi câştigă respectul futându-te la icre.

   pe când respectul meu se câştigă dimpotrivă, prin numărul de chestii bune, inovatoare şi creatoare pe care le faci în proiect.

   şi Piersic jr. era aşa, un nume şi atât. nici măcar n-am zis sindromul Dragoş Bucur, sau ceva.

 2. Te înţeleg, grozav ce te înţeleg.
  Şi cu toate astea cel mai nasol interviu al meu nu a fost cu vreun fiţos, cred c-am fost destul de norocoasă. Am avut oameni ca Blazzaj sau solistul de la Da Hood, de ex.

  Din păcate, cel mai nasol interviu l-am avut cu Victor Ioan Frunză. Pe cît de fascinante îi găsesc spectacolele, pe atît de sec a fost în răspunsuri. Bine, a şi fost un căcat de interviu luat prin email, ca nu era de găsit altfel (cred ca muncea f mult zilele alea şi doar nu-l puteam suna noaptea la 12 să-i iau interviu la telefon).

  Bine, de la interviurile cu unii oameni de ştiinţă foarte tehnici ştiam că nu mă aştept decît la o foarte bună informare.

  • Lorena Lupu says:

   deja iaka. “nu se poate decât pe mail”.

   căcaaaaaat, pe mail iese o labă tristă şi plicticoasă. aşa mi-a dat Dan Condurache cel mai nasol, mai monoton şi mai plicticos interviu posibil pe mail. Când l-am citit m-am apucat cu mâinile de cap. L-am sunat pe maestru: nu se poate să mai discutăm câteva dintre răspunsuri?
   Nu, dragă, că-s ocupat.

   am sunat în redacţie şi am zis că mi-a refuzat interviul.

   • Nautilus says:

    …Era de aşteptat să ştii cum se spune “du-te-n pula mea” pe limba vedetelor: “Ai încredere. Te caut eu la momentul potrivit.” 🙂

    • Lorena Lupu says:

     sau “mulţumim, revenim noi cu un telefon”.

     sau cum fac eu, când mă mai caută câte un poet veleitar şi-mi dă add pe facebook numai pentru “lorena, îţi trimit un manuscris, citeşte-l şi adnotează-l”, omiţând partea cu “pentru eforturile tale şi dat fiind că nu am băut împreună minim o bere ofer … lei, în regim de colaborare”: “Mulţumesc, dar nu mă consider calificată în critică literară. Frienduieşte-l pe Daniel Cristea-Enache”.

    • Pula mică și tristă says:

     păi cînd te mai agasează vreunul pe fb, dă-i forward la bogdan, se pricepe.

    • Pula mică și tristă says:

     băăă!!!

   • Nu ştiu dacă Frunză nu era cumva plecat din ţară atunci sau urma să plece rapid. Era oricum o situaţie de urgenţă. Că altfel am stat de vorbă cu el şi a fost fain omul.
    Cine ştie.

    • Lorena Lupu says:

     aşa am luat eu interviuri în gări şi aeroporturi.

     când a venit o dată Emeric Jenei în Bucureşti şi Boerescu (pe atunci redactor şef) îl voia în Playboy, i-am propus omului să îi fac interviul la întoarcere, pe traseul Bucureşti-Braşov, (interviu-itinerant), dar i s-a părut prea extrem şi n-a vrut. Păcat. Aş fi luat frumos trenul înapoi spre Bucureşti.

 3. catwoman says:

  Nu iau interviuri decât faţă în faţă sau, cel mult, prin telefon, măcar să îi aud omului vocea dacă nu pot şi să îii studiez reacţiile. Pe mail, doar răspunsuri la chestii tehnice, punctuale.

 4. garcea formerly known as antoan desant exuberant :oP says:

  auzi, tu´mi iei hinterviu lamine pa blog? sa stiu ce raspund..

  • Lorena Lupu says:

   un om cu coloană vertebrală are acelaşi răspuns la o întrebare, indiferent cine-l întreabă.

   aaa, dar stai aşa, despre tine era vorba! ok-ok.

   • garcea formerly known as antoan desant exuberant :oP says:

    da ma ca sa vezi unde se pitea integra aia cu colonu´ vertebral intact si io nu stiam un´s´o caut. ntz, ntz

    • Lorena Lupu says:

     bă, sorry, spre deosebire de tine, mie mi s-a pus pata pe oameni strict din motive bine întemeiate, nu din motive de punere de bot la căcaturile cretinului de cimpoacă (lua-i-aş muma-n pulă, muie cimpoacă, futu
     ţi-o pe mă-n gât de retard, dacă citeşti asta.) dacă am zis de vreunu’ că e hienă, am ştiut să explic de ce. după cum ţi-am explicat şi pe mess de ce e cimpoacă jeg retard.

 5. ghita1964 says:

  Ca să-i tragi neamu-npulă trebuie să ai! Ești posesoare? Altfel dacă-l bagi în ce posezi tu e plăcere după un timp…

 6. garofita says:

  sunt o vită proastă şi semnalez. în ora în care mi-am stors creierii concepând acest căcat, un buchet de pule a rămas nesupt. dar mă duc în ban să compensez.

 7. Stefanuta says:

  La femei poate ca o fi “Florin Piersic Jr”, dar la barbati ce nume are? Tre’ sa fie un nume de femeie, mare vedeta si fitoasa… ceva idei?

  • Lorena Lupu says:

   insist, am dat doar un nume la nimereală.

   • Stefanuta says:

    mi-am dat seama si am inteles… dar l-ai nimerit bine

    • Lorena Lupu says:

     îl cunoşti tu?

    • Stefanuta says:

     pe Florin? Nu. Dar am “surse de incredere” 😀

    • Mărgelatu says:

     ioi, mă, ciocoflendero, ia spune fata tatii, face pipi în chiuvetă. Stai, că pe-asta cu pipi în chiuvetă trebuie să ţi-o povestesc, fată, te ştiu de cînd erai atîtica, am cunoscut-o pe mumă-ta şi pe tată-tu l-am cunoscut, deştept băiat, fato, ştii cîte beri am băut cu tată-tu? nu ţi-am zis cînd ne-am îmbătat acum vreo 35 de ani, era şi szoby şi regretatul amza pellea, amzo, te pup acolo unde eşti, şi stăteam într-un restaurant şi vine băiatul la masă… chiar mă, mai aveam una cu masa, dar să nu uităm de pipi în chiuvetă, că de-aia povestim aici, deci ziceam, fato, era florinel al meu mic, avea vreo 3 anișori, și eram la mare, şi-i mulţumesc fetei ăsteia, lorena, pentru răbdare, termin imediat, foarte talentată fată lorena, imediat termin, numai una să vă mai zic pînă nu mă loveşte amnezia… care ziceai că-s sursele de încredere?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: