Sterilizează-ți gratuit animăluțul

Un lucru bun pe care îl face în aceste zile Primăria București, în colaborare cu mai multe cabinete de veterinari, este campania de sterilizări gratuite pentru câini și pisici fără pedigree.

De ce e importantă sterilizarea animăluțului de companie?

Dacă ești cititor vechi al acestui site probabil că știi. Deși am avut și surprize. Un comentator, care părea normal și sănătos la cap până în acel moment a început să zbiere la un status despre sterilizări, aberând cum îi răpim câinelui accesul la propria masculinitate – nu, nu glumesc, exact asta a fost formularea, uit greu idioțeniile cu adevărat memorabile – și dacă am întreba câinii, ei ar prefera să moară în șanț sfâșiindu-se în colți decât impotenți eunici.

Tsss.

Având în vedere că instinctul de supraviețuire este mereu mai puternic decât “accesul la propria masculinitate” de care am senzaţia că animalele nici nu sunt foarte conştiente, ca dovadă că nu au forumuri de “neomasculinitate” pe net în care să se mintă între ele că merită temenele fără motiv pentru simplă deţinere de penis, probabil că bietul câine NU ar alege să moară în şanţ, aşa cum nici tu nu ai alege, pus în situaţia respectivă, să mori în şanţ, oricâtă vitejie de tastatură ai încerca să etalezi din confortul reprezentat de canapeluţa moale de acasă şi o bere rece.

Dar animăluţele fără pedigri nesterilizate sunt direct responsabile pentru creşterea necontrolată a numărului de animale fără stăpân, pierdute, abandonate cu sânge rece, pradă diverselor boli şi pericole stradale.

E incredibil că, în 2021, auzim în continuare de ghiolbani care “îşi lasă câinele mascul pe stradă, să se ducă la fete”, aka căţele comunitare, şi nu îşi pun nici problema sporirii numărului de câini ai nimănui, nici pe aceea a bolilor pe care propriul lor câine le poate lua prin împerecherea cu un animal care nu a văzut în vieţişoara lui îngrijirile unui câine veterinar.

E incredibil şi cutremurător cum, în 2021, vedem în continuare ţărani omorând pui noi-născuţi de câine sau pisică cu apă opărită, şi e de-a dreptul halucinant că, în 2021, mai întâlnim cutia de carton sau paporniţa de supermarket cu pui abandonaţi.

Mâţul meu a fost castrat de cum a împlinit vârsta potrivită. Dar, presupunând că nu ar fi fost. Presupunând că era femelă. Nu aş fi avut inima să-i iau puişorii mici, adorabili şi nevinovaţi de la sâni şi să îi arunc pe stradă. Cum să îi faci asta animalului de companie iubit??

OK, sunt berechet şi oameni care nu se apucă să arunce în drum puii, ci îi cresc. Rezultatul? Acum ai şapte câini şi opt pisici şi postezi în neştire anunţuri în care te milogeşti să fie adoptaţi.

Soluţia de bun simţ, rezonabilă şi firească e să sterilizezi animalele de companie. Aşa, problema viitorilor pui dispare cu desăvârşire, nu vor face varii boli ale sistemului reproducător, şi vei avea şi tu linişte pe această zonă a frontului de vest.

“Dar abia am bani de pâine”.

Cu atât mai mult. Tu abia ai bani de pâine. Sterilizând animalul de companie, economiseşti şi rezervi pentru pâine banii pe care i-ai fi dat pe hrana, îngrijirea medicală şi alte resurse necesare potenţialilor pui pe care nu ţi-i permiţi. Se numeşte gândire strategică.

“Da, dar eu nu am bani de pâine nici acum, pe 17 noiembrie, anul domnului nostru 2021!”

OK.

Iată cum vine la ţanc campania de sterilizări gratuite, cel puţin la nivel de Bucureşti. Intri frumos pe contul de Facebook al ASPA Bucureşti, aici. Sterilizarea este gratuită, în limita a cinci animăluţe. Vezi condiţiile de acolo, cabinetele cu care se colaborează, suni frumos pentru programare de luni până vineri, în business hours, la 0743204942, şi de acolo, se ocupă ei. Tu doar transporţi blănosul până la cabinet şi înapoi. Ei asigură gratuit anestezia, operaţia de sterilizare, tratamentul post operator şi îi fac animăluţului şi carnet de sănătate, dacă nu are deja. Iar câinii vor fi şi microcipaţi, să-i găseşti mai uşor dacă îi apucă dorul de hoinăreală.

Partea bună e că se sterilizează şi pisicile fără stăpân, în sistem trap – neuter – return. Eşti responsabil să duci animăluţul până la cabinetul la care eşti programat şi să-l ridici de acolo, să-l eliberezi în teritoriu.

Campania durează şase luni şi include resurse pentru sterilizarea a 10.000 de animăluţe.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. E.O. says:

    Dar pe cainii fara stapan ii sterilizeaza? Si asta daca sunt, nu din Bucuresti, ci din imprejurimi?

  1. November 22, 2021

    […] campania de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor, organizată de Primăria București, Aici. Campania se desfășoară pe timp de șase luni și vizează 10.000 de […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading