Tabu de iunie

Azi am trimis la tipar TABU de iunie. Un număr în care am reuşit INTERVIUL PERFECT şi REPORTAJUL PERFECT.

Interviul meu cel mai apropiat de perfecţiune a fost, cred, ăsta. Şi, deşi viitorul meu intervievat, Cristi Puiu, a fost mult mai zgârcit cu pozele, ceea ce înseamnă că veţi avea un material mult mai sărac la nivel de ilustraţie (nefericirea art directorului), din punct de vedere al content-ului e, pur şi simplu, INTERVIUL PERFECT.

Iar reportajul meu cel mai apropiat de perfecţiune de până acum a fost, evident, ăsta. Dar acum am făcut un altul, tot pe social, care bate tot ce am scris până acum. Subiectul vi-l spun când iese revista de la tipar, că mă ştiţi paranoică şi bântuită de coşmaruri cu plagiatori. Hint: numărul de iunie având ca temă copilăria, este o poveste despre copilărie. Şi, din punctul meu de vedere, e nu doar REPORTAJUL PERFECT, ci, totodată, cel mai frumos lucru pe care l-am scris până acum. EVER-EVER.

Dacă aş fi genul care se sinucide, în seara asta aş fi zis că am trimis în tipar nişte chestii pe care nu ştiu dacă le voi egala vreodată şi aş fi înghiţit un tub de somnifere cu un pahar de vin, să mor în momentul în care am dus la bun sfârşit nişte materiale absolut glorioase. Dar nu-s genul care să se sinucidă, deci am doar o depresie postpredare.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. izabella says:

  In insulele Canare asteotam cu totii sa vedem numarul din iunie de Tabu,:D

 2. Mister Doooh says:

  Deci, postpartum. Depresie postpartum e termenul stiintific, medical.

 3. danboeriu says:

  oau, cristi puiu? ăsta are faima de hard-to-get dude, de tip dificil, arogant şi cu ifose. dacă ai reuşit să-l îmblânzeşti, eşti tare.

 4. thecreatrix says:

  hop si eu 🙂

  interviul cu andrei serban e f. fain- il recitesc des. 🙂

  cred ca pornind de la el am avut niste idei foarte faine si m-am dus la mall (era inainte de craciun) sa imi cumpar mie si lui jelly queen 2 marionete, plus mie o pudra alba ca sa imi estompez sprancenele- vroiam sa imi fac machiajul lui divine cu sprancenele pe frunte si in acelasi timp aveam in minte afisul ala de la un film- doi oameni perfecti se numea el- cu un politist (cred- robert deniro) si un travestit- incredibila expresia (faciala) a travestitului- nu poate fi exprimata in cuvinte…

  si tot visam la chestia aia cu marioneta care prin miscari si gesutri, vine din alta lume. (o sa scriu despre asta si pe tumblr).

  si cred ca i-am povestit-o colegei de apartament- tzutzi- de vreo 10 ori. de fiecare data cand povestim despre vraji si magie si alea si ea spune ca psihologia moderna (clinica) nu accepta supranaturalul, hop vin eu cu marioneta si cu “lumea care nu se vede” – si ne trezim ca e 12 noaptea si eu nu mai termin…

  am angajat o fata noua la noi la firma- tare dulce- si din prima zi de munca i-am povestit despre andrei seban saracu atunci cand a mers la chelsea hotel si a dat acolo peste warhol care tocmai turna un film cu drag queens- si aia aveau rochii scurte si fumau marijuana…

 5. Lorena Lupu says:

  faza aia cu chelsea hotel a rămas în mintea tuturor. 😀

  stai să vezi cum s-a jucat puiu de-a tatuatorul amator, cum a recoltat cranii din gârlă şi cum a pictat fake-uri de aivazovski.

 6. Andreea says:

  Pe langa lucrul foarte bine facut, se simte o sensibilitate aparte in abordarea subiectelor si personajelor, care tine probabil de vocatia ta artistica. Pe mine m-ai convins. Il iau in iunie.
  Felicitari.

 7. neax says:

  Când îl bagă la chioşc?

 8. gdtoma says:

  sunt o vită proastă şi sug pula. latru ca un retardat care se minte că e câine. rog mui multe, bârzoete şi îmbujorate la mailul meu de snob figurant băşit ultimautopie@yahoo.com. (l-am ales doar pentru că ultimamuie era deja luat de către mama.)

  • nedormitu says:

   îngăduie-mi să semnalez o contradicție în ceea ce spui. dacă ultima muie a fost luată de mama ta (sărutări de mîini, doamnă!), atunci solicitarea ta (către noi?) ar putea fi zadarnică. încearcă să-i ceri mamei tale să îți cedeze una, eventual cu o contraprestaţie.

  • gdtoma says:

   Sug pula în continuare. La acelaşi mail.

   • Lorena Lupu says:

    Vită, te avertizez: cât timp vii să mănânci rahat, rahat vei primi. Nu pentru că m-ar speria în vreun fel cocălărelile tale de retardat, ci pentru că:

    a) cine naiba eşti tu? un târâie-muci. iar un târâie-muci nu are nici un drept să mă înjure.
    b) bărbatul care stă pe bloguri de femei şi speră să le impresioneze cu talentul lui de mitocan injurios, dar fără urmă de argument e un ţopârlan prost şi cu pula mică.

    mai ia o muie şi taci în morţii mă-tii.

 9. gdtoma says:

  … ai o părere, văd, foarte bună despre tine. Dar te crezi şi victimă. A cui sau a ce, numai tu ştii.
  Pănă ieri habar nu aveam că exişti. Cum, probabil, nici tu nu ştiai că exist eu. Sare de peste tot în ochi convingerea ta cum că eşti deja buricul pământului. Blazată, însă, până peste cap. Se explică de ce. Înconjurată numai de mameluci, şi ei, la fel: cu pretenţii de rarităţi, eşti suficient de sinceră să recunoşti în secret că nu e aşa. Cum nici tu nu eşti ceea ce vrei să pară că eşti. O femeie dură, adică.
  Dacă ţii neapărat, îmi cer scuze pentru tonul primului meu comentariu. Dar eu sunt un om cinstit. Şi aşa vreau să rămân. Afirmaţiile făcute, şi care te-au inflamat, vizau strict o realitate. Aceasta că pe site-ul tău sunt vorbe goale, făţarnice, plictisitoare. Interviul cu nulitatea aceea, vedetă pe plai, îl citisem cu mare atenţie. Nu depăşeşte vechiul şi omniprezentul cadru: sporovăială pompoasă, infatuări de ambele părţi, prin etalarea de veleităţi numai bune de impresionat pe acel Jean din citatul tău preferat. Faptul că se aminteşte, la un moment dat, de Meryl Streep, ţine şi asta de speculaţia destinată proştilor (eu tare-aş vrea să ştiu dacă Meryl Streep îşi mai aminteşte că ar fi lucrat cândva cu ăla).
  Dar, desigur, tu rămâi să crezi în genialităţi iluzorii, şi rămâi să te prezinţi grosolană, în ideea că ai descoperit marea cu sarea. Ce tristeţe! O femeie atât de frumoasă, atât de sensibilă, se încăpăţânează a purta războaie, deşi îi repugnă.
  Îţi fac complimente, vezi?, şi nu ca să capăt nu ştiu ce în schimb. Spun, pur şi simplu, ceea ce văd. Nu aştept, nici nu am nevoie de o revenire a ta la mai bune gânduri. Sunt destul de trecut prin viaţă, pentru ca să mai am naivitatea de a crede că disperarea ta mai poate fi modificată cu vreo virgulă. Doar te compătimesc.
  N-am citit nimic din ceea ce scrii, ca şi literatură. Dar dacă ai scrie cel puţin egal cu frumueţea şi impulsivitatea pe care le ai, posibil să fii de admirat. Din păcate, mă cam aştept că literatura ta dă pe dinafară de ceea ce este mai urât şi bleg în tine.
  Când am dat de site-ul tău, habar nu aveam că este unul de femei, cum ai afirmat. Nici nu urmăream să-mi impun masculinitatea. A fost doar evaluarea obiectivă, comportamentul sincer – şi, desigur, nici nu visam că dau de efecte atât de tragic-comice. La urma urmei, eu aş putea să laud, să mă tăvălesc pe jos, spăşit, cu declaraţii cum că, iată, devreme ce am descoperit cine eşti, adică: o notorietate la nivelul aşazisei culturi româneşti; îmi cer iertare, îmi rectific impresia primă. Ce folos? Tu însăţi eşti conştientă că acestea, cum şi atitudinile în general pe care le au preţioşii din sfera în care te mişti, nu sunt decât falsuri.
  Personalităţile alea în rândul cărora observ că stai, pe mine mă lasă rece. De la ei îţi vin complexele în mare măsură. Deşi depinzi mult, prea mult de ele. Eşti cu nimic divers de Tanţa cea fumoasă, visătoare, din satul uitat de lume, glodos şi plin de inşi gregari. Trandafir de mahala, ca în cântecul acela – asta eşti tu. Cu tot cu efemeritatea mulţumirii tale, a celorlalţi de teapa ta, cum că sunteţi mari scule în baza prafului suflat în ochii de boi ai românilor. Când rămâneţi cu voi înşivă, sunteţi vrednici de milă. Nişte rataţi. Mansturbagii.
  Dacă ai fi avut orgoliu sănătos de femeie, ai fi acceptat comentariile mele, şi m-ai fi lovit în faţă, cu demnitate, nu pe la spate, ca o măgăriţă. Oricât de dură ai fi fost, ţi-aş fi admirat curajul de a rosti cuvântul. Dar tu, sigur, îţi spui că ţi se freacă de admiraţia unui anonim ca mine… Deh!

  • Lorena Lupu says:

   băi, eşti hidos de prost. dar realmente hidos de prost.

   da, am o părere bună, bazată pe tot ce am făcut în viaţă.

   faptul că fut în gură un cocalar retardat (adică tu) care vine să tot înjure, ca unică formă de educaţie dată de mă-sa nu înseamnă că mă cred victimă ci că te informez sumar să-ţi măsori cuvintele când vorbeşti cu mine, pentru că eşti un zero barat cu figuri în cap.

   Apoi: mă doare-n cur că un cocalar cretin avea sau nu habar că exist sau nu. nu tânjesc după validarea unui ratat. pari mult prea prost să poţi emite o judecată de valoare. dincolo de asta: cert e că tu eşti ăla care cerşeşte atenţie la poarta blogului meu, nu invers. şi foarte prost te-a făcut mă-ta dacă ţi-a zis că atenţia se cerşeşte cu cocălăreală.

 10. gdtoma says:

  … prin faptul că nu ai modificat comentariul anterior, ai evoluat. Nu mai eşti o măgăriţă. Ai rămas doar gâsculiţă. Vizibil nesatisfăcută de multă vreme. Deh!, fătălăii din anturajul tău sunt cam toţi poetaşi cu diplomă, sau moşnegi. Dacă n-ai să modifici şi comentariul ăsta, sigur, eşti pe drumul cel bun. Mai vorbim, şi, încet, încet, ai să ajungi să-ţi dai seama şi de lucrul esenţeal. Că eşti prostuţă, adică.
  Ce spuneai? Că cerşesc atenţie la poarta blogului tău? Atenţie, adică, de la una care s-a prostituat cu o grămadă de moşnegi, astfel să fie şi ea, acolo, băgată la înaintare? Ce plictisitoare eşti! Am suficienţi bani, de-aş vrea, să cumpăr schelălăiala multora în faţa cărora, tu, ca importanţă în România, eşti un gunoi abject. Păcat de frumuseţea ta. De-ai fi avut inteligenţă câtă vulgaritate şi perversiune, erai cineva. Din nefericire pentru tine nu ai decât o frumuseţe deja pe trecere. Mâine, poimâine, vei fi urâtă şi greţoasă. N-o să te mai bage nimeni în seamă.

  • Lorena Lupu says:

   din nou, eşti o vită sinistru de retardată, care nu înţelege nimic.

   n-am modificat comentariul anterior pentru că era CEVA MAI CIVILIZAT. atât.

   iar repertoriul tipic al cocalarilor proşti este: “protestezi în faţa mitocăniei mele? sigur eşti nefutută.” schimbă placa.

   şi claaar, retard ambulant, drumul cel bun e dat de faptul că nu schimb comentariile unui prost de pe net, stai să râd puţin.

   şi cine pizda sifilitică a mă-tii s-a prostituat cu moşnegi, vită cretină şi abjectă? tu calomniezi şi tot tu faci pe altul gunoi abject? TE ROG FRUMOS SĂ MORI ÎN CHINURI. ratat prost, care are impresia că poate impresiona prin cocălăreală. sau fălindu-te cu bani. ÎNTREBAREA RĂMÂNE: DE CE MORŢII CURVEI PROASTE DE MĂ-TA CERŞEŞTI ATENŢIE AICI, JEGULE?

   Iar din nefericire pentru tine, calomnia se pedepseşte prin lege. Încă o afirmaţie pe care n-o poţi proba şi ne vedem în tribunal.

 11. gdtoma says:

  … mie, de fapt, nu-mi stă în caracter să jignesc pe cineva la modul acesta…, ca al tău. Hai că atunci când situaţia e prea, prea, recurg, nu zic nu, la miştocăreală. Cu străduinţa de a avea ceva stil şi umor. Da’ tu acuma ai spart toate standardele. Anume că, după ce m-ai bălăcărit prin toate murdăriile ce-ţi trec prin cap, tot tu mă ameninţi cu tribunalul. Măi, măi, ce ‘spăimântat îs de tribunalul ăla! Dar, te rog, nuuuuuuuuuu!!! Nu mă da la judecatăăăăăăă…
  Dacă te face să te simţi mai bine ideea că m-ar interesa atenţia ta, fie! Eu sunt un războinic. Totuşi n-am să mai vin pe aici. Pur şi simplu am alte lucruri mai importante de făcut. Rămâi sănătoasă!

  • Lorena Lupu says:

   vită, eu te-am bălăcărit după ce tu ai ales să-ţi începi demersul deversând lături.

   repet: din câte delirezi, pari să n-ai habar nici de jurnalism, nici de literatură. ţii morţiş să-ţi înfigi linkul, în speranţa că ţopârlăniile tale neargumentate îţi vor aduce şi ţie trei obosiţi pe blog.

   iar faptul că te apuci să speculezi că un om pe care nu-l cunoşti se prostituează sau e nefutut e o dovadă supremă de abjecţie. mersi mult că te cari singur, mă scuteşti de la un ban.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: