Test de complimente

Rugămintea e să fiţi foarte sinceri / sincere. Se dau următoarele complimente.

A) Eşti cea mai frumoasă femeie pe care o cunosc.

B) Îmi placi exact cum eşti.

Care vă flatează mai mult? Ziceţi în comentarii de ce. Promit să nu răspund acid nimănui, pentru că e vorba de gusturi, iar gusturile nu se discută.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

26 Responses

 1. mpopa77 says:

  Imi placi exact aşa cum eşti pentru că dă dovada de autenticitate şi pentru că asta ne diferenţează 🙂 mie una niciodată nu mi-au plăcut uniformizările

 2. jademan says:

  Al doilea. 😀 1 nu-mi place pentru că nu sunt fată. 😀

 3. Hapi says:

  Imi placi asa cum esti!
  Pe restul nu dau 2 bani! Nici macar nu-mi inflameaza orgoliul un minut darmite sa lase “urme” in mine.

 4. denkamiko says:

  a. pt ca in cazul b, daca vorbitorul e un om mediocru, fara orizonturi, complimentatul e mediocru.

 5. Laura Pascu says:

  Mie imi place cum imi spune sotul meu in fiecare dimineata: Ce frumoasa esti azi! Deci cred ca prima varianta :))

 6. Alabala says:

  B, fiindca pare sa se refere si la personalitate. Si A e nice, dar mai rar si DOAR daca reuseste sa-l livreze intr-un mod in care sa sune autentic.

 7. fata veselă says:

  A doua variantă, pentru că mă apropii de 40 ani și nu mai cred în Feți Frumoși și Ilene Cosânzene.

 8. Diana Rotaru says:

  Amandoua-s faine, depinde foarte mult cine le spune si cum le spune 🙂

 9. Cristina Boncea says:

  A) pentru ca B) implica faptul ca daca m-as schimba, x nu m-ar mai placea. Asa, daca-s cea mai frumoasa femeie, nu conteaza cum sunt acum, frumoasa voi fi mereu.

 10. Irina says:

  Al doilea, da dovada de curaj. 🙂

 11. Cristina says:

  b) e un compliment sincer

 12. crisii says:

  a. pentru ca e o diferenta mare in a fi vazuta ca cea mai frumoasa femeie din viata cuiva, si a fi placuta(din diverse motive)

 13. Joker says:

  Nici eu nu-s fata 🙂 asa ca rezonez mai mult cu varianta b). Fiindca sa te fereasca Dumnezeu de un partener care isi propune sa te schimbe in altceva decat esti ori ai vrea sa devii… been there & barely survived it.
  Insa mai e si aspectul sinceritatii aici.. Cati oare sint capabili sa complimenteze, in oricare din cele doua variante, fara a astepta neaparat un castig in schimb?..

 14. Lotus says:

  Varianta B, pentru că emană mai multă sinceritate şi nu mă condiţionează subtil să mă ţin de un anumit ideal exterior sau să-mi păstrez locul 1 în topul frumuseţii. Persoana cealaltă mă acceptă aşa cum sunt, cu bune şi cu rele.

  Dar ai forţat puţin variantele. E foarte greu să fii cel mai frumos / cea mai frumoasă. E însă perfect posibil să fii frumos/frumoasă şi să nu conştientizezi pe deplin lucrul ăsta.

 15. Radu says:

  Poate sunt eu paranoic, dar ambele imi suna putin a “back handed compliment”.

  A) Esti cea mai frumoasa din cate cunosc eu, dar mai sunt unele pe la tv mai frumose ca tine; in plus maine as putea cunoaste una mai frumoasa ca tine.
  B) Imi placi exact asa cum esti — sunt niste lucruri naspa la tine, dar mie-mi plac. Maine dupa ce trece chimia sigur o sa-ti scot ochii cu ele 😀

 16. ioana says:

  Eu nu cred in superlative absolute. Plus ca “esti cea mai frumoasa din cate cunosc eu” e o afirmatie relativa daca persoana respectiva nu cunoastre multa lume/multe femei 🙂
  Dar daca e sa analizam mai bine, cred ca a) si b) se pot completa in anumite situatii, sau se pot explica reciproc: “imi placi asa cum esti” pentru ca “esti cea mai … din cate cunosc eu”, nu?
  Desi nici a) nici b) nu sunt 100% OK pentru mine, aleg b) pentru ca este mai profund, mai personal, il inteleg ca referindu-se la frumusetea interioara, la personalitate, in timp ce a) ramane superficial, de fatada, de “frumusete”.

 17. Ramona Badea says:

  B) Îmi placi exact cum eşti.

  Pentru ca asa cum sunt, nu sunt usor de suportat. Pentru ca am multe defecte.

  Pentru ca daca sunt frumoasa, nu e in totalitate meritul meu. Dar daca ma placi asa cum sunt, asa cum sunt e meritul meu, eu m-am cladit, m-am modelat, am evoluat, pana am ajuns asa cum sunt.

  Si ultimul argument: ma placi doar pentru ca sunt frumoasa? Cam superficial. Asta inseamna ca daca peste 10 ani nu voi mai fi la fel de frumoasa, nu o sa ma mai placi. Sau daca intre timp vei intalni una mai frumoasa…

 18. Dr. Lecter, către Pocitanie (avea ceva curaj, dat fiind că ăla-l capturase şi se pregătea sa-l omoare; “Hannibal”):

  Mason Verger: I guess now you wish you would’ve fed the rest of me to the dogs.
  Hannibal Lecter: No, Mason, I much prefer you the way you are.

 19. Sunt doua stereotipuri, un superlativ relativ si o tautologie cu tenta de pleonasm acceptat. Ambelor le pot reprosa egocentrismul, sau androcentrismul. Forta unui compliment sta in fascinatie si asta exclude piruete in jurul propriei persoane. “Mie” si “eu” nu au ce cauta. Apoi, fascinatia sincera ar trebui sa fie ceva absolut, deci exprimabila prin superlative absolute sau intrinseci. De ce superlative? Pentru ca barbatii au nevoie de acea masa critica de admiratie pentru a se transforma din omizi poligame in fluturi monogami. Sau macar sa tinda.

 20. Eu merg pe a doua varianta, pentru că și mie îmi place așa cum sunt. Dacă nici ție ca persoană nu îți place așa cum ești, o percepi ca: lasă bă că merge și așa!Oricum cea mai frumoasă îmi amintește de comentariile clasice când era musai să faci o introducere și trebuia să scrii cel mai mare poet, povestitor etc.

 21. Dozator says:

  Daca e sa fiu cinic:
  A) este o banalitate pe care poate i-as fi spus-o unei fete cand eram mai verde pentru ca mi s-ar fi parut “romantic’ (adica ceva care mi-as fi imaginat ca vrea sa auda)

  B) denota un fel de egocentrism subtil: esti adecvata dpdv al parametrilor mei interni atotimportanti si numai asa. Daca te schimbi in vreun fel s-ar putea sa nu te mai aliniezi standardelor mele si asta e naspa ptr ca nu esti un agent activ al propriei existente ci o recuzita in existenta mea (singura care e cu adevarat importanta).

  Moral of the story: nu fiti cinic ptr ca prin filtrul acela totul se transforma in diaree 😀

 22. SG says:

  A. Pentru ca ma doare-n cur de cum isi vede fiecare idealurile. Macar frumusetea e cat de cat obiectiva.

 23. ilipika says:

  Prefer “Imi place asa cum esti, dar in anumite momente (care? ghici!) esti pentru mine cea mai frumoasa femeie din lume si nimeni altcineva nu exista.”

 24. Lucia says:

  B. Mi se pare mult mai sincer. Nu sunt vreo frumusețe, asa că nu mi se pare ok si credibil decât din partea partenerului de viață să mi se spună ce frumoasă sunt.
  Dar sunt mulți alții cărora le place felul meu de a fi, asa că pe al doilea îl cred când mi se spune.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: