Ţi-a luat mă-ta autobuz?

A venit, a venit vara. Şi cu ea, body shamingul. Prilej pentru toate minţile mărunte, înguste şi pline de prejudecăţi să se etaleze în deplinătatea micimii şi întunecimii lor, expunând persoane care nu au norocul să fie perfecte fizic.

Ieri, toată lumea s-a kkt în grup – şi cu o doză solidă de dreptate – pe George Bonea, că s-a luat de vestimentaţia sumară a unei dudui. Azi, această cucoană îşi permite să fotografieze – evident, fără permisiune! când o să înţeleagă românul că ai nevoie de permisiunea cuiva să-l pozezi / filmezi / înregistrezi şi să publici imaginile respective??? poate după nişte procese foarte publice şi mult circ mediatic! – o persoană, vizibil în vârstă, pentru infracţiunea de a se îmbrăca adecvat anotimpului.

Conform dublului standard, lista ei începe să hahaha, să hihihi, să văleu ţaţo, parol, mor, să-mă-ngropi.

Şi aici mă enervez eu foarte tare.

Mama distinsei postace nu i-a achiziţionat autobuz. Drept care, în autobuz au dreptul să urce tineri, bătrâni, bărbaţi, femei, albi, negri, şi aşa mai departe.

E vară şi caniculă pentru toţi. Drept care, şi graşii, şi grasele, şi fleşcăiţii, şi burtoşii, şi mama lui Ştefan cel Mare mor de cald, exact ca tine. Şi nu au de ce să pună şubă pe ei, pentru că eşti tu prea vită proastă să te uiţi în altă direcţie.

Trei la mână: nici strada, nici autbuzul, nici metroul nu sunt catwalk-uri.

Nu sunt spaţii destinate exclusiv splendorilor vizuale, ci spaţii comune, folosite în mod egal de întregul oraş, să circule pe unde are treabă.

Amuzant: ţipăm la bărbaţi să nu se uite numai la slabe şi la tonifiate, să nu mai umilească fizic femei, că sufletul contează. Apoi, o facem noi.

Individa e în lista mea şi vă spun aşa, ca între prieteni: nu e nici ea vreo trufanda. Nu are 20 de ani şi nu are fese de Kylie Jenner. De aceea, a ratat o ocazie spectaculoasă de a-şi ţine clanţa.

Dragii mei cititori, dacă aţi reţine de la mine numai atât: graşii, celulitoşii, netonifiaţii, etc. etc. au exact acelaşi drept de a merge la treaba lor ca oricare dintre noi şi pertinenţa de a-ţi bate joc de fizicul altuia expiră o dată cu intrarea în clasa I din ciclul primar, aţi face din mine un om fericit.

Cineva să-i transmită cucoanei că nu e nici o nesimţire să-ţi atârne carnea de la o vârstă în sus, în schimb să te legi aiurea de oameni pe care nu-i cunoşti, DA.

Mulţumesc.

***

Dacă îţi place acest blog, fii un partener la menţinerea lui.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

 1. Den says:

  M-am uitat de curiozitate peste profilul femeii și, aparent, nu e caz singular, pare să fi făcut o obișnuință din a fotografia “defectele” oamenilor din locurile publice. Nu se ia doar de aspectul fizic, ci și de îmbrăcăminte, încălțaminte, coafură etc.
  La o adică, nici dacă arăta ca Adriana Lima sau Naomi Campbell în their prime, nu avea dreptul să înjosească alți oameni! (I mean, dacă arăta ca ele, clar nu o făcea, oamenii mulțumiți de ei nu caută să-i nemulțumească pe ceilalți, asta fac doar complexații și frustrații). Nu știu de ce are impresia muierea asta că s-a urcat în tramvai și a aterizat la un casting sau la un beauty pageant unde ea e juriul suprem, dar cineva s-o aducă la realitate :))
  Pare că a respirat pe gură pân’ la vârsta asta, nu prea a înțeles nimic de la viață, maturitatea ei a rămas blocată undeva în liceu, are acel mindset de highschool bully. Totuși, tu și alții luați ban după ban din orice rahat, dar astfel de postări sunt permise?! Get your sh*t together, Zucc!

  • Lorena Lupu says:

   Nu. Dacă arăţi bine, zici mulţumesc lui Dumnezeu, Allah, Shiva sau părinţilor. În nici un caz nu umileşti oameni care n-au avut acelaşi noroc.

 2. NUCLEAR_TAKES says:

  Postaca are o stima de sine atat de scazuta ca nu se poate abtine sa nu isi proiecteze diversele complexe de adolescenta intarziata pe strainii din mijlocul de transport. Incantator specimen.

 3. Andrei says:

  mirceabadisme, aka sindromul copilului întârziat care vrea să capteze și el atenția mereu cu ceva.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: