Aceeași monedă

Ieri, am trimis gaşca peste o cucoană care se trezise că ea e alesul lui dumnezeu pe pământ să fotografieze oameni în autobuz fără acord şi să-i porcăie pe wallul ei că, deşi nu arată a tinerei şi frumuşei, îşi permit să le fie cald şi să se îmbrace scurt şi subţire, cum o facem noi, restul, care suntem piese dă piese şi avem acceptul societăţii să fluturăm buca. Glumesc. Nici cucoana nu făcea parte dintre tinerei și frumușei.

Şi reacţiile cititorilor mei au fost adecvate. “Cumpulamea îşi permite.”

Dar, bineînțeles, au apărut eternii şi imuabilii semnalizatori de virtute. Ăia care vin mereu să sell castraveţi to the grădinar. Să te şcolească nesolicitat. Şi au început: “că acum sunteţi şi voi ca ea, că ce vă diferenţiază blabla”.

Ne diferenţiază faptul că noi nu ne luăm de nevinovaţi care merg liniştiţi pe stradă, ci de bully-ii care se leagă de ei degeaba. Pentru că realitatea e că nici un om trecut de 6 ani nu ar avea un motiv valid să se lege de fizicul altuia şi că strada nu e podium de fotpmodele, ci un loc public, unde îşi vede fiecare de treburile lui, şi da, vara le e cald şi graşilor, şi slabilor, şi celor de greutate medie.

Când domnul nostru Isus Christos a zis: Iubeşte-ţi aproapele, la asta s-a referit. Acceptă-l cum e, dacă nu te deranjează direct cu nimic. Nu fi javră ordinară degeaba.

Dar unii, ca individa de ieri, sunt javre ordinare degeaba. Din motive simple: că pot şi că le place.

Aş mai adăuga un al treilea motiv şi o voi face cu o paralelă cam vulgară.

Mulţi tipi ignoranţi glumesc despre cum greșesc ei gaura în sex, până sunt ei înşişi pegged prima oară. După ce descoperă pe propria bortă cât e de dureroasă penetrarea pe nepregătite, devin zeii neîncoronaţi ai preludiului. Arsura aia chinuitoare în străfundul găozului îi face înţelepţi şi empatici.

Singurul mod în care o javră ordinară poate fi scoasă din mindsetul de javră ordinară şi educată să perceapă şi unghiul părţii opuse e exact pegging-ul. Metaforic, desigur. Fizic nu aş pegui-o pe tanti nici cu 1.000 de euro ora.

După ce javra ordinară încasează o parte din stresul, durerea, umilinţa, frica pe care le inducea cu atâta satisfacţie altora, tinde să se gândească de cinci ori înainte să fie javră ordinară încă o dată.

Nu ai de ce să menajezi jigodiile, nu ai de ce să fii om cu ele. Sunt jigodii in the first place pentru că alţii au tot fost oameni și au tot afișat superioritate morală. Jigodiile trebuie tratate cu o porţie generoasă de pxlă dacică peste bot, să vadă cam cum se simt oamenii pe care i-au desconsiderat şi i-au chinuit. Educativ, așa. Să le deschizi mintea. Să le înveți omenie.

E SINGURA CALE.

Acum, pariez că tanti nu va posta în viaţa ei vreo imagine de body shaming. Va ţine minte umilinţa de ieri până-n groapă. Şi aşa, am salvat multe, multe persoane imperfecte fizic cu care tanti se întâlneşte în oraş de expunere răutăcioasă şi degradantă, care nu folosea nimănui cu nimic, dar cu care tanti se mai împăuna să mai extragă nişte likeuri de la scârbe similare.

Bunătatea şi gingăşia se rezervă oamenilor buni şi gingaşi.

***

Dacă îţi place acest blog, fii un partener la menţinerea lui.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Ratacind pe net says:

    Respect!
    Ma bucur sa vad ca se termina cu mentalitati gen ‘Lasa, ignora’ (care erau de fapt manifestarea neputintei)
    Mentalitatile trebuie sa se schimbe. Incet, dar sigur.

  2. Lorena Lupu says:

    de acord.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: