Ce faci, BCR?

Nu întreb de politețe, să-mi răspunzi bine mersi. Mai degrabă e ceva de genul ce plm faci, BCR?

Azi de dimineaţă, descopăr că nu mai aveam chibrituri. Ies la carfur din colţ să-mi iau. Adaug un caşcaval, un vin, una-alta, dau să plătesc cu cardul. Refuzat.

Cum plm, doar aveam bani pe el.

Bag în POS, tastez pinul. Refuzat.

“Păstraţi plasa pe aici”, zic eu, înjurând sistemul ăstora de la Carrefour care iar nu acceptă carduri. E o tanti cumsecade, mă vede des, ia plasa, o pune deoparte.

Dau o fugă la bancomatul din colţ. Bag cardul. Îmi ştiu pinul, îl bag o singură dată. Acceptat. Dau să retrag 100 de lei. Mă conduce până la ultimul pas, ăla în care mă întreabă dacă vreau chitanţă, apoi subit: card reclamat pentru furt pierdere. Cardul dvs. a fost reţinut.

Are you f***ing kidding me? Cardul reclamat trebuia arestat din prima secundă, nu în pasul final al tranzacţiei.

Intru rapid în George, appul online al lui BCR. În mod normal, când se primeşte reclamaţie de card pierdut – furat, primul pas e să ţi-l inactiveze. Al meu era viu, zglobiu ca un mieluţ primăvara. Îl blochez eu. Apoi sun la serviciul clienţi. Şi mă ţine. Şi mă ţiiine. Şi mă ţiiiine.

După vreo 40 de minute, timp în care am fost şi la magazin cu bruma de numerar adunată din buzunare de prin casă, să-mi ridic cumpărăturile cu telefonul la ureche, robotul zice: Dacă nu e o urgenţă, apelaţi alte căi de contact.

E o urgenţă, în morţii mă-tii, că m-ai lăsat complet fără bani!! urlu eu la coadă la carrefour.

Şi subit, am empatie faţă de oamenii care ţipă singuri pe stradă. Nu ştii ce rahat de genul li se întâmplă.

Mbun. După încă o oră de aşteptat şi făcut 13 – 14 prin casă, mă preia un gigel. Mă identifică în sistem, îi povestesc situaţia.

-Doamnă, sigur nu era alt card?

-Bă, băiatule, mă faci retardată în faţă?? Din cauza glitchurilor voastre de căcat, eu nu am acces la propriii mei bani, şi tu mă faci proastă direct. Da, era cardul vostru. Se termina cu cifrele cutare, era marca cutare, şi mi l-a înghiţit bancomatul cutare, cu pretextul reclamaţiei de furt.

-Păi nu există o reclamaţie de furt.

-Fix asta spun eu, gicule!!!

-Poate aţi băgat pinul de mai multe ori?

-Măi, băiatule, deja ţi-am relatat că l-am băgat O DATĂ şi bine, şi că m-a condus până în punctul eliberării de chitanţă. Care plm parte nu se înţelege în limba română?

-Şi nu apare în sistem tranzacţia refuzată la Carrefour.

-Nasol sistem. Eu pot merge acum să le cer bonul de casă refuzat, dacă te ajută cu ceva. Deci, îmi reţineţi cardul pentru o reclamaţie inexistentă, dar NU îl blocaţi, trebuie să-l blochez eu în app, nu înregistraţi plăţile respinse, şi apoi mă faceţi dobitoacă în faţă?

-OK. Trebuie să facem verificări.

-Domnule, pe mine verificările nu mă încălzesc cu nimic. Să trecem la soluţii. Am nevoie de cardul meu azi!!

-Păi nu se poate.

-De ce??

-Că bancomatul nu e arondat la unitate BCR şi durează. E mai scurt să îl declarăm pierdut / furat şi să vă trimitem unul nou prin curier.

Bă, dă-mă dracu. Pierdut / furat de fix voi, f***-vă-n gură pe voi şi pe mamele voastre c***e. Bine, nu i-am zis asta.

-Ceva îmi spune că n-o să-mi cereţi taxă de refacere, atâta timp cât voi aţi fost hoţul, zic eu dulce.

-Asta nu, dar… va trebui să plătiţi curierul, pentru că noi nu mai livrăm carduri în sediile noastre. Ştiţi, pandemia.

-Şi dacă am nevoie de bani în acest timp?

-Vă prezentaţi la o unitate şi faceţi o retragere pe baza cardului de identitate.

Bă, dă-mă dracu. Deci, pot merge la unitate să retrag bani, probabil cu un comision gras, dar nu pot să merg la aceeaşi unitate să îmi iau cardul.

BĂ, DĂ-MĂ DRACU.

Arestezi carduri perfect funcţionale, cu bani pe ele şi comision plătit la timp, cărora nici naiba nu le ştia datele, să le poată reclama drept furate, apoi mă ţii zile în şir fără numerar, să mulgi nişte comision de la mine şi să îmbogăţeşti firma de curierat.

Ce vreau să ştiu: vi s-a întâmplat şi altora mizeria asta, sau sunt eu specială?

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

7 Responses

  1. Ana Cristina says:

    Recomand să încerci Revolut, folosesc de cateva luni, mulțumită e puțin spus. Customer service e STELAR şi chiar daca sunt din altă țară, te lămuresc/rezolvă instantaneu, efectiv în momentul in care ai nevoie. Eu am vrut sa fac o plata pe ceva website (cu cardul), mi-au blocat cardul instantaneu si mi-au trimis in app ca tranzactie suspecta bla bla si de asta l-au blocat. M-am uitat mai atenta la acel website si chiar era o clona a websiteului autentic, multa lume picase in plasă. Deci era sa imi iau țeapă si sa raman fara bani. In fine, banca mi-a dat freeze la card si in 30 de ore mi-au trimis alt card la poarta cu transport gratuit. Recomand 100%, băncile româneşti sunt o glumă pe lângă Revolut.

  2. Ana Cristina says:

    Ah si apropos, in timpul in care cardul meu fizic era blocat, am mi-au dat un alt card virtual si provizoriu in app, gen imi dadeau un card nou (de unica folosinta si mereu cu alte date unice) pt fiecare tranzactie pe care am vrut sa o fac intre timp.

  3. Ionut says:

    Recomand ca pe langa cardul de la banca sa ai si Revolut. Il alimentezi odata de doua ori pe luna si il poti folosi linistit la toate tranzactiile. De cand il folosesc nu am avut probleme cu el.
    De asemenea, daca nu ai alte obligatii financiare, schimba banca, e mult mai simplu si rapid decat sa stai sa-i intelegi.

  4. anca says:

    am avut si eu cateva experiente aiuritoare cu unele banci. dar nu una similara cu aceea povestita de tine. faptul ca ar trebui sa platesti bani (curier ori comison de retragere din agentie/sucursala) ca sa iti folosesti banii, blocati dintr-o greseala a bancii, merita o plangere la protectia consumatorului.

  5. cos says:

    Da, la BCR mai are sistemul informatic probleme, desi destul de rar. Eu nu m-am putut conecta in George cateva ore, desi nimeni nu stia de nici o problema. Cel mai probabil mai cade momentan cate o baza de date, de-aia nici nu aveau nici un log despre problema. Dar stiam ca poti plati cu telefonul din George daca are NFC, practic folosesti telefonul ca un card.

  6. cos says:

    George Pay e aplicatia prin care platesti cu telefonul NFC. Dar trebuie sa-i atasezi un card, daca banca iti face altul, datele celui vechi prb ca nu mai functioneaza. Daca reusesti sa afli de la banca datele cardului nou inainte sa ajunga la tine, prb ca vei putea sa folosesti serviciul.

  7. Bogdan says:

    Am renunțat la BCR in 2009. Nu pentru că aș fi pățit ceva de genul, ci pentru că au o birocrație înfiorătoare, hîrtii peste hîrtii pentru orice răhățel de operațiune. Sau, mă rog, atunci aveau. Nu mai știu demult cum e la BCR. Dar nu uit atunci cînd am închis cardul cum a trebuit să completez un formular în 4 exemplare. Și cînd am întrebat pentru cine e al patrulea exemplar, tanti habar n-a avut să-mi spună. A bălmajit doar ”așa trebuie”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading