Top 10 replici ale lui Chandler Bing în serialul Friends

Nu aveai cum să fii puști în a doua jumătate a anilor 90 și să nu fii mare fan Friends. Un serial despre tineri și cât de complicată e de fapt prietenia? Check. Personaje abordabile, și totuși carismatice? Check. Umor irezistibil, și totodată, foarte specific și ușor de citat? Check.

În amintirea lui Matthew Perry, eu aleg să nu bocesc ca o despletită după ce a anunțat-o Gigel că o părăsește cu trei copii. Aleg să îmi amintesc serialul în care a strălucit, când era în cea mai bună formă, artistic și creativ.

Să trecem, așadar, în revistă, câteva dintre replicile lui care au rămas în memoria noastră, a tuturor. Dacă vreți, puteți completa în secțiunea de comentarii cu ce v-a amuzat pe voi.

10. „I tend to keep talking until somebody stops me.”

Mulți fac asta, dar puțini recunosc.

9. „If I were a guy… and did I just say ‘if I were a guy?’”

Dacă eram bărbat… e replica tipică a femeilor, de câte ori vine câte un agarici să-ți vorbească de sus și să te trateze ca și cum te câștigase la belciuge. Numai că, uimire, sunt situații când și un bărbat și-ar dori să fie bărbat.

8. „Until I was 25, I thought that the only response to ‘I love you’ was ‘Oh, crap!’”

Există și altul?

7. „I’m a gym member. I try to go four times a week, but I’ve missed the last 1200 times.”

Noi toți putem spune același lucru. De aceea râdem vinovat de această glumă superbă.

6. „You hide my clothes, I’m wearing everything you own.”

Situațiile ridicole cer replici ridicole, iar „răzbunările” lui Chandler Bing erau tot ce am fi vrut noi să facem când prietenii noștri ne enervau cu tâmpenii.

5. „You have to stop the Q-tip when there’s resistance.”

Dacă ar fi existat memes în acei ani, asta ar fi fost replica memă instantă. Hazlie și general valabilă. Numai că, între timp, lumea a descoperit că bețigașele pentru urechi contribuie la formarea de dopuri, de fapt. Și mema nu s-ar mai susține.

4. „When I first meet somebody, it’s usually panic, anxiety and a great deal of sweating”

Daaaa. Nimic mai mult, nimic mai puțin.

3. „I say more dumb things before 9 a.m. than most people say all day.”

Genul ăsta de sinceritate dezarmantă ne-a făcut pe toți să-l iubim pe Chandler Bing, chiar dacă ne făcea să vrem uneori să aruncăm cu șosete în ecran. Purtate.

2. „I’m not great at the advice. Can I interest you in a sarcastic comment?”

La câtă lume îți bagă părerea ei pe gât fără să fie calificată cu nimic s-o facă și fără să fi întrebat tu nimic, replica asta e ca o ploaie caldă de primăvară.

1. „Hi, I’m Chandler, I make jokes when I’m uncomfortable.

Glumă, glumă, dar era valabil pentru noi, cei crescuți de părinți traumatizați de comunism, și care au avut grijă să răzbune trauma rănindu-ne pe noi. Nu ne-a învățat nimeni să ne exprimăm disconfortul și să trăim cu el, și atunci, făceam glume. Glume extrem de stupide, glume nesărate, glume care răneau, pentru că noi înșine eram răniți. Dar da, glumele erau un țipăt de durere.

***

Tu ai vreo replică de care ai râs în barbă? Arunc-o în secțiunea de comentarii.

***

Dacă apreciezi temele culturale și de entertainment, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Flogea says:

    „You hide my clothes, I’m wearing everything you own.”

    E replica lui Joey/Matt LeBlanc. Chandler/Matthew Perry a replicat cu “ohhaooaa”.
    Urmat de Joey care incep sa faca fandari, sa spuna ca e cald sub atatea haine, ca incepe sa transpire…”could I be wearing more clothes”? Si mentioneaza ca e “comando”.

  2. Traian says:

    “what kind of scary-ass clowns came to your birthday?”

    după ce Joey, când se pregăteau să dea cu banul ;i trebuia să aleagă între rățuște și clovni, a propus ca Heads să fie Ducks, “because ducks have heads”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading