Dorian Popa și volanul

Un influencer urcă la volan după ce a consumat varii chestii. Next thing, îl oprește prompt potera. Evident, e spart, și evident, pierde permisul.. Tot evident, ajunge headliner la știri, și tot evident, îl înjură toată lumea.

Scenariul se repetă la virgulă, după ce Ana Morodan a pățit același lucru. Diferența e că Morodan e femeie. Prin urmare, va purta stigmatul de „drogata aia” mult timp de acum încolo, și când va încerca să facă ceva constructiv, se va nimeri un gigel: Și zi așa, fă, te mai droghezi?

Popa e bărbat. În cam jumătate de an, iese cu un serial nou, lumea revine la „omg, ce piesă de mascul ferok, yumyumyum” și uită toată lumea că s-a întâmplat vreodată incidentul.

Deci, nu îl plâng pe Popa. Va fi bine. Trăim în țara în care bărbatul iese întotdeauna bine.

Sunt însă câteva subpuncte care îmi dau cu virgulă:

a) de ce atâta tamtam pentru marijuana?

Da, în România, iarba e ilegală, dar e legală în multe țări. Și asta se întâmplă pentru că efectul chiar NU e mare brânză. Dacă fumezi sativa, devii ceva mai vesel, dacă fumezi indica, simți o profundă relaxare și liniște. Apoi ți-e foarte foame și mănânci ca la nebuni, și ți-e foarte sete. Final.

O beție te devastează la un nivel mult mai profund, dacă îți dorești foarte tare să simți factorul pericol în viața ta.

b) ce n-au depistat organele?

Cum punctam mai sus, marijuana are efecte blânde, iar plimbarea în oraș în chiloți NU se numără printre ele. Mai ales pe frigul care a fost ieri seară. Dacă ajungi să te dezbraci de haine și de caracter, sigur ai consumat ceva mai nasol. Și dacă a făcut-o, iar poliția l-a testat doar pentru frunzăverde, nasoluț pentru ei.

c) dar ce repede s-au activat ăia de la spital!

Dacă te duci tu, omul simplu, să-ți faci un set normal de analize, te programează cândva la Sfântu Așteaptă. Asta dacă nu cumva ai un abonament la privat (pe lângă asigurarea medicală normală.

Dacă ajungi la urgențe cu o problemă, te lasă pe hol să aștepți până mori, sau până trece problema singură.

Când vine potera cu o vedetă înhățată pentru condus sub influență, promptitudinea este de-a dreptul înduioșătoare.

In the end, eu cred că fiecare om are dreptul să trăiască cum vrea. Mai degrabă am boală pe Dorian Popa că a făcut reclamă la păcănele și nu i-a zis nimeni nimic, în timp ce pe mine, pentru reclamă la v-chat, m-au hărțuit mii de cretini vreo doi ani. Dar hei, el e bărbat, eu sunt femeie, iar în țara asta, bărbatul e întotdeauna bine.

Ce nu aprob e urcatul la volan după ce te-ai făcut rangă. Nu mai ai 18 ani, știi deja ce intenționezi să faci la petrecere, gândește-te și la logistica revenirii acasă. Ești vedetă națională, percepi onorarii astronomice și pentru o bășină, angajează un șofer care să te aștepte sau fă ca mine: cere numere de telefon de la taximetriștii decenți și civilizați cu care ai o călătorie ok, că unul sigur se nimerește prin zonă, să te ducă acasă.

Nu urca la volan când ești praf, pentru că poți pune în pericol vieți de oameni. E exact atât de simplu să fii responsabil.

Dacă apreciezi această rubrică, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading