Uneori, mă întreb ce e în mintea hoţului

Un prieten fotograf, George Dumbravă, face o poză. Pe asta.

Nişte japiţe hidoase îi fură poza, o flipuiesc şi o publică drept a lor. Aici.

Iată şi print screen:

ciordeala

Şi când le spun că omul nu are pretenţii de nici un fel, altele decât să-i fie creditată munca, ăia încep tot felul de aberaţii: că dacă modelul şi-a dat acordul fotograful nu contează, că dacă modelul n-are contract de exclusivitate cu fotograful, ei pot folosi munca omului fără să-l menţioneze, că dacă omul nu şi-a înregistrat fotografia la ORDA, e ca şi cum nu ar fi a lui – etc. etc etc.
Tot atâtea chichiţe cretine care să justifice mizeria gestului lor: acela de a fura munca cuiva, fără să precizeze artistul.

Şi la final, mi-o trântesc: noi nu promovăm decât pe membrii clubului nostru.

Păi futu-vă-n gură de hoţi odioşi, să creditezi munca unui om nu e PROMOVARE, ci OBLIGAŢIE. Nu îi faci o favoare unui om căruia îi foloseşti munca, atunci când spui: Foto de, Muzică de, Text de, Costume de, ci îţi execuţi OBLIGAŢIA de a preciza omul care a creat respectiva muncă. Ceea ce e obligatoriu, cu excepţia cazurilor când el însuşi decide să semneze cu pseudonim. Altminteri, eşti un gunoi infect şi meriţi să mori de cancer.

Dar mă întreb ce e de fapt în mintea animalului hidos care pune mâna pe munca altuia, o flipuieşte şi îndrăzneşte să pretindă că e a lui. El, în sinea lui, ştie foarte bine că nu e în stare de aşa ceva, altfel ar fi făcut şi singur respectiva muncă, n-ar fi trebuit să apeleze la terţ. Şi, dacă el ştie că are nevoie de terţ, de ce pizda mă-sii să nu-i dea terţului creditul pe care acesta îl merită? De ce să nu recunoască cui aparţine pe drept cuvânt un lucru pe care numai respectivul om, din toţi oamenii, l-a făcut fix aşa şi nu altfel? Şi care ţie ţi-a plăcut, altfel nu te foloseai de munca respectivă?

Dacă turcii pedepseau hoţia materială tăind mâna ciorditorului, hoţia intelectuală cum ar trebui pedepsită?

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

23 Responses

 1. jademan says:

  Desigur, cu capu’!…

 2. Hai căpuştoaica este drăguţă.. Sunteţi invidioase acuma :))?

 3. pierre says:

  Biata Lorena. Ii ia pe toti in serios. Poate ca n’ai ce scrie, dar gaseai ceva serios, totusi. De la pulanpizde se trage.

 4. nico says:

  ” “What Women Want” este clubul femeilor open mind, club feminist ce inentionam sa deschidem in cel mai scurt timp, o revista ONLINE care sa iti aduca cele mai multe atu-uri si exemple reale de la femei nonvedete sau vedete. Este un proiect nou si amplu prin care dorim a te face sa zambesti in fiecare zi !”
  dar folosirea abuziva a unui cuvant, de ex. “feminist”, cum ar trebui pedepsita?

 5. Lotus says:

  Îţi spun eu ce e în mintea lor. Spaţiu. Foarte mult spaţiu…

  În primul rând ei nu-şi dau seama că procedând astfel singuri se izolează, se rup de ce înseamnă lumea civilizată. Fraza cu “noi nu-i promovăm decât pe-ai noştri” este năucitoare. Sigur, modul ăsta de a acţiona încă merge la noi, în cloaca asta în care până şi marile trusturi fură pe rupte, în care scrii un titlu pe Google şi găseşti nşpe site-uri mari de ştiri cu acelaşi articol. Dar nu mizeria de la periferie defineşte pătura de sus a unei societăţi, chiar dacă încă-i multă, iar ei pot să se scalde în mizerie cât le-o plăcea că niciodată n-o să aibă succes cu astfel de metode într-o lume cât de cât axată pe o scară de valori autentice, adică acolo unde contează să ai succes.

  În al doilea rând uită-te la imagine. I-au făcut flip orizontal dar, pentru că numele autorului apărea în colţul din stânga-jos (dreapta-jos după flipuire), au tăiat efectiv o porţiune verticală din poză astfel încât acest nume să nu mai apară. Imaginea rezultată este pur şi simplu hidoasă (în comparaţie cu originalul, care-i minunat), fiind disproporţionată şi decentrată. Parcă cineva i-a tăiat spatele fetei cu securea. Şi dacă semnătura autorului era artistică, sigla pătrăţoasă pusă de ei/ele este oribilă. Deci în încercarea lor de a fura au reuşit să ciopârţească şi urâţească cu succes o piesă artistică.

  Aşadar ei îşi fac deservicii (şi direct, şi indirect, şi pe termen scurt, şi pe termen lung) prin ceea ce fac, singuri şi nesiliţi de nimeni. De unde concluzia cu ce-i în mintea lor.

 6. petru cel mare says:

  nu vad cuvintele: mui, basculanta, retarda, ma-ta.

  • ciumpalac says:

   bine zis! oricum, cred ca e prima data cand vad un articol DEMN DE LUAT IN SEAMA pe acest blog.

   • Lorena Lupu says:

    băi, pulifrici, ce nu înţeleg eu e: de ce căcat revii. nu mă interesează ce ţi se pare ţie demn de luat în seamă şi ce nu, pentru simplul fapt că m-ai convins, în lungile căcaturi pe care le-ai mâncat pe blogul ăsta, că eşti prost.

    nu mă interesează aprobarea unui prost. nu vreau să interacţionez cu proşti. te-am rugat iniţial să dispari de bună voie şi să nu mă mai citeşti. tu ai insistat să mă freci la icre cu platitudinile tale stupide. apoi te-am banat special să te conving să te cari dracului şi să uiţi că exist. tu insişti să latri de câte 7 – 8 ori pe zi, în spam. de ce faci asta – habar n-am. oricum nu dau doi bani nici pe aprecierea, nici pe înjurătura unui prost. pentru simplul fapt că, nici atunci când pretinde că apreciază ceva, nu sunt sigură că a înţeles în mod real ce am zis, sau poate crede că, dacă brusc zice de bine, e ceea ce îmi doresc.

    ceea ce îmi doresc din partea ta e să dispari definitiv de pe blogul meu. atât.

  • Lorena Lupu says:

   petru cel mare: să mori tu că folosesc eu în articole, fără nici o justificare contextuală, aceste cuvinte!

   • epo says:

    sa mor io ca pe sinistru-l folosesti sinistru de mult. da’ macar nu esti singura.

   • petru cel mare says:

    vai, dar am spus eu ca le folosesti nejustificat ? asta ma mira, ca desi era cazul, nu ai facut uz de ele. bine, acum stim cu totii cei ce citim acest blog ca la tine e mereu cazul, toata lumea greseste, fura, minte, etc numai tu esti fara de prihana. tu si boerescu, fata de care ai admiratie fanatica, exact opusul turbarii cu care te repezi la cei ce nu sint, nu gandesc, nu actioneaza ca tine.
    conflictul este starea ta naturala. cu oricine, din orice, mereu justificat din punctul tau de vedere. unii au renuntat sa iti mai atraga atentia din motive de mui,basculanta, retarda, ma-ta…
    dialogul cu tine presupune din punctul tau de vedere tipologia dialogului tau cu boerescu: tu spui ceva si noi dam in orgasm intelectual, multumindu-ti si laudindu-ti simtul umorului, anvergura ideatica , maretia gandirii. daca vreunul te contrazice mai neindeminatic, gata, te urci la volanul basculantei cu mui, cautindu-i mama retarda intr-u cuvenita pedeapsa ca a adus pe lume un bou care indrazneste sa emita pareri contrare alor tale.
    eu te inteleg, nu esti singura ce in copilarie a avut traume provocate de mama si acum isi proiecteaza ura pe cei ce te contrazic. iar boerescu e tatal ce ti-a lipsit.

    • petru cel mare says:

     erata: se scrie intru si corect e retardata

    • Lorena Lupu says:

     n-ai înţeles nimic nici din blogul ăsta, nici din mine.

     evident, scriu de cele mai multe ori despre lucruri care mă enervează, aşa cum face orice blogger. nu am de ce să-mi cer scuze din cauza asta, contentul editorial al unui blog la care nu plăteşti abonament e la discreţia mea. nimeni nu te obligă să citeşti, right?

     n-am zis nicăieri că sunt fără de prihană, dar nici nu accept să vină orice nimeni de pe internet să înjure fără să ştie despre ce, ocazional complet ilogic, doar pentru că poate.

     PS: nu înţeleg unde ai avut tu impresia că ţi-am cerut ţie orgasm intelectual. nu ai fost niciodată aprobator, dar totuşi ai putut comenta aici, pentru simplul motiv că ai fost coerent. lucru de care alţii n-au fost în stare, drept care au fost banaţi. şi atunci, cum rămâne treaba cu proiectatul urii pe ăia “ce” mă contrazic?

 7. angel says:

  nu e aceasi poza, in prima se uita se drepta iar in poza lor se uita spre stanga.

 8. valer says:

  off-topic
  cred că te bucuri acum pentru Răzvan Rădulescu – măcar la Berlin drepturile de autor sunt clare

 9. Denisa M. says:

  PULĂ

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: