Vouchere pentru vaccinare?

Pentru mine, cea mai amuzantă știre a zilei e aceea cu voucherele pentru vaccinare. Pe scurt, cine se vaccinează primește un voucher de 100 de lei, echivalentul a cinci bonuri de masă. O campanie care în sfârșit vorbește pe sufletul poporului.

După ce au încercat cu explicații științifice, cu argumente, cu demonstrații, și au primit la schimb doar conspirații inepte, aberații cât casa poporului și un nou val de infectări care ține secțiile de urgență arhipline și pe noi restul într-un nou lockdown, autoritățile s-au prins în al doisprezecelea ceas că poporul ăsta nu a evoluat foarte mult de la nivelul în care își vindea votul pe o sticlă de ulei și un pachet de făină.

Cam asta e recompensa cu vouchere. Asumarea oficială a faptului că nu mai poți cu proștii.

Înainte să se ducă toată economia în colaps pe bază de restricții, over and over and over and over and over again, autoritățile și-au amintit singurul argument care ține cu gloata: mica atenție. Na, mă și ție de-un pachet de țigări și o bere.

Elita se oripilează deja pe Facebook: vaai, cât de nedemn. Cât de sinistru. Cât de degradant.

Hei, dar elita aia, vaccinată deja din februarie, e atât de irelevantă statistic, încât comentariile lor valorează mai puțin decât abonamentul lor individual la internet. Nedemn, sinistru și degradant, dar na și ție de-un pachet de țigări și o bere a fost dintotdeauna mecanismul de manipulare al acestui popor de milogi.

Ăla care a bătut coclaurii cu uleiul și făina a luat funcția. Și liber să își bată pwla patru ani la rând de miluiții lui, să le fure drepturile și să-i slugărească pe propriile lor impozite.

Acum, cel puțin, pentru prima oară în istoria modernă, mecanismul na și ție de-un pachet de țigări și o bere e folosit în interesul proștilor, nu împotriva lor.

Că dacă în sfârșit se vaccinează, poți eradica formele grave ale bolii, cele care țin secțiile de urgență arhipline, și poți lăsa economia îndelung f*tută să producă.

Și, da, să dai bonuri de masă pentru a convinge idiotul să se vaccineze e superb. Un fel de “mai suge mă-ta pwla pe bonuri de masă, gogule?”.

Facem pariu, dragi cititori, că o grămadă de mâncători de c…t o să ia frumuşel bonurile de masă şi o să bage conştiincios vaccinul? Mai ales şi în special pensionarii, principala categorie de vârstă afectată de comorbidităţi pentru care covid ar fi fatal?

Aplauze din partea mea pentru campania voucherelor pentru vaccinare.

Corect.

Nu se poate altfel cu proştii.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Morbo says:

    de ce nu emigrati, astia care nu mai puteti cu prostii?

  2. anca says:

    in spiritul asta s-au dat si micii la obor. da’ de loterie ce sa mai zicem? ma duc sa imi fac si doza 3 poate am mai multe sanse …
    vorbim pe limba si pentru intelegerea destinatarului mesajului. standarde, valori, aspiratii diferite. pe multi i-am auzit spunand ca “nu cred in vaccin” ( unii nici “in covid”) dar se vaccineaza ca sa nu stea in carantina/dea bani pe teste cand calatoresc in/din anumite zone… ce ratiune, ce prudenta, care spirit civic si care solidaritate? aproape in orice se ajunge la o valoare pecuniara. asta intelege majoritatea. asta functioneaza ca stimulent in aproape orice situatie. cuantumul variaza.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: