Vreau să scrii despre…

Notă: Acesta e un advertorial. Dacă faci achiziții pornind de la linkurile mele, îmi aduci venituri.

Zilele trecute, îmi scrie o doamnă pe mail.

“Bună, Lorena, te citim cu drag, am vrea să te întrebăm cât ne-ar costa să ţii blogul nostru de business”.

Le-am mulţumit sincer pentru oportunitate, şi, pentru a şti cam în ce parametri de calitate mă evaluează persoana cu care discut, i-am răspuns:

“Sunt interesată să aflu oferta dumneavoastră”.

Îmi răspunde foarte politicos, foarte elegant şi cu amabilităţi, apoi o dă din fundul grădinii: 20 de euro pe articol.

I-am mulţumit la rândul meu foarte politicos, şi i-am urat să-şi găsească un om de calitate printre cei care lucrează la acest range de preţuri.

***

Nu e o ironie şi nu e o răutate. Am scris profesional de aproape 20 de ani, care includ zece în presă scrisă, am făcut cursuri de scriere şi am investit mii de euro în campanii social media care să aducă vizibilitate acestui blog şi implicit tehnicii mele de scriere, iar tu nu ai cum să cumperi chestia asta cu 20 de euro. No offense.

Vestea bună e că poţi cumpăra texte foarte bune ale unor freelanceri poate la fel de talentaţi ca mine, dar care n-au investit atât de mult în propria platformă şi în ceea ce ştiu să facă.

Unde?

Pe Fiverr. Platforma serviciilor freelance ieftine.

 

***

Alaltăieri, îmi dă altcineva mesaj privat. “Bună, Lorena, te citesc, am scris şi eu o încercare modestă, nu e mare lucru, mă gândeam că vrei să citeşti…”

“Ştii că ceea ce îmi ceri tu e o muncă şi ca atare e normal să fie remunerată?”

“Păi, mă gândeam că ţi-am dat like la toate textele de pe blog…”

“Nu mi-ai făcut un cadou cu acest like. Textele de pe blog au fost la rândul lor o muncă, iar like-ul tău e un simplu mijloc de apreciere a unui efort. Nu o recompensă. Nu mă pot duce la magazin cu 30 de likes să cumpăr o pungă de seminţe”.

“Da, înţeleg”.

“Partea bună e că poţi angaja pe cineva pe Fiverr,

***

Ai nevoie de o animaţie inteligentă? De un design special? De un logo unic? De o fotografie de produs? De un efect special? De orice serviciu creativ care ţi-ar putea da prin cap? Intră pe Fiverr şi selectează categoria, apoi vezi ofertele. Dai click pe profilul creatorului, îi vezi portofoliul, vezi în ce domenii oferă servicii, vezi ce ratinguri are de la restul clienţilor (cu explicaţii mature şi amănunţite legate de respectivul rating) şi vezi scorurile pe care le practică.

Şi în funcţie de ceea ce ştiu ei să facă şi de cât îţi permiţi tu să oferi, poţi cumpăra serviciul de care ai nevoie, de la distanţă, frumos, curat, fără să ai vreo frustrare la adresa mea că nu accept 20 de euro pe text să-ţi ţin blogul. Şi rămânem buni prieteni.

Sună a ofertă?

Chiar este. Vizitează Fiverr şi nu te vei mai lovi de neseriozitate, deadline amânat, proiecte făcute la oha, reguli ale jocului schimbate peste noapte sau alte semne de neprofesionalism.

Angajează un freelancer, care are toate motivele să te seducă cu fiecare nou proiect pe care i-l transmiţi, pentru că, exact ca în cazul şoferilor Uber, părerea ta de client se exprimă în rating şi el sau ea îşi doreşte rating maxim de la tine.

Iată drumul spre Fiverr. Şi spre servicii creative de calitate la preţuri accesibile

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Ana says:

    E ieftin si nu e. Un top rated seller poate vinde si cu 10.000 de dolari per comandă. Mulți nu iau Fiverr in serios, dar numele-i vine de la pretul minim cu care poți vinde – 5 dolari, nu de la pretul maxim. Dar da, all in all, mulți încep pe Fiverr cu preturi mici, până când îşi fac un portofoliu. Oricum e o platformă excelentă din n puncte de vedere.

  2. Lorena Lupu says:

    Bine, dar prețul e upfront. Îți alegi creatorul convenabil pentru tine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: