Yes, makeup, yes, filter!

Mă gândeam de mult timp la poliția machiajului și a filtrelor care cutreieră social media și se ia de sufletul meu, al tău și al oricui trece pe acolo, cu predică pseudoreligioasă, “de ce nu te iubeşti aşa cum eşti”, de zici că s-au alăturat alaltăieri la martorii lui Iehova şi vor să te mâne cu biciul pe calea cea dreaptă.

Dar impulsul de a scrie acest text nu l-am avut eu, ci prietena mea Mihaela Baran.

Cât adevăr, Mihaela.

În plus.

No makeup no filter e ca și cum ai da raport altora ce faci tu cu imaginea ta, adică un aspect al cărui control ar trebui să fie 100% la tine. Cu excepția postărilor plătite, unde, da, dacă promovezi o cremă de față sau un fond de ten, e cazul să arăți oamenilor realitatea, PENTRU CĂ IEI BANI. Altfel se ajunge ca în scandalul Plush Bio, unde sute de femei s-au umplut de bube pentru că influencerii români nu au fost interesați să testeze pe bune produsele pe care le promovau.

Dar dacă tu ești Marioara, ai un cont de 400 de persoane, nu caută nimeni să-ți bage bani în buzunar și tu nu vinzi nimic, faptul că folosești makeup sau filter e strict problema ta de creator online.

Ştiţi, oameni buni, cine se mai laudă cu no makeup, no filter? Habotnicele care o ard pe ortodoxie tradiţională şi pe ăvaaai, să ne sulemenim e lucrarea gheavolului, şi Dumnezeu te vrea cum te-a ouat pe lume, şi aşa mai departe. Dar e nasol până unde merge credinţa. În Evul Mediu, un semn de virtute era să puţi de la intersecţie. Doar curvele se spălau, să ademenească bărbaţi cu miresme care, aşijderea, erau lucrarea gheavolului.

Cine aruncă un ochi pe social media mea, vede tone de machiaj. Și sunt mândră de asta. Nu pot descrie fericirea pe care am trăit-o când curierul mi-a adus o superbitate ca asta.

Love Tahiti, PBerfect x Stacey Marie.

Sau ca asta.

Norvina Pro Pigment vol. 1, Anastasia Beverly Hills.

Machiajul e culoare, bucurie şi viaţă.

Nu mă machiez să mint pe cineva că m-am născut cu pleoape de culoarea liliacului sau cu dungi maronii peste fălci, sau că mă trezesc dimineața strălucind ca un diamant. Mă machiez pentru că îmi place să îmi folosesc fața ca pe o pânză albă pe care pictez, şi pentru că îmi place impactul culorilor pe faţa mea.

Pot să am o zi absolut mediocră. În secunda în care iau în mână un tuş intens lichid negru şi mi-l aplic până-n tâmple, e ca şi cum deschid aripile. Nu am nevoie de Red Bull să îmi dea aripi. Mi le dă inglot, mulţumesc.

Nu mă vedeţi scriind nicăieri: Atenţie, popor. Vezi lookul ăla cu 5 tipuri diferite de glitter? Vreau să ştii că eu aşa m-am trezit dimineaţa.

Nu.

Dimineaţa m-am trezit cu cearcăne, riduri, pungi sub ochi, tot ce au alea cu no makeup, no filter. Dar ştiam că în mine zace zeiţa glitterului. Drept care, am scos arsenalul şi mi-am invocat-o pe faţă.

E magie, e bucurie şi e miraj.

Mai am prietene care mă povăţuiesc:

-Loreno, dar îţi stă atât de bine naturală.

-Da, dar eu nu vreau să fiu naturală. Eu vreau să fiu supranaturală!

Poză cu mult makeup şi vreo două filtre. Pentru că AM CU CE, BĂ, AM CU CE.

Să te joci cu imaginea ta şi cu culorile e o formă de putere.

Nu vrei această putere? Tarlaua ta, decizia ta. Dar nu veni să-mi predici mie să fiu naturală. Eu sunt zeiţa glitterului. O tonă de machiaj. Pentru că vreau, pentru că pot şi pentru că e fun.

Apropo, de fun, ia ajută tu videoclipul meu #cf să ajungă la 50.000 de vizualizări. Da, are o tonă de machiaj. Da, are şi ceva filtre. Dar ce peezdă e personajul feminin şi ce piesă e cel masculin. Crezi că obţineam asta cu no makeup, no filter?

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Cristi R. says:

    Ti-am facut vizualizare intreaga pentru ca imi place cum scrii. Inca ma intreb la ce m-am uitat aproape 4 minute, e fix genul de arta pe care nu o inteleg :)) Oricum, succes cu clipul indiferent ce scop urmaresti cu el!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: