Ziare.com şi cazul fetiţei abuzate

În acest moment, toată lumea din România care are un cont pe social media şi mamele lor au o părere despre educaţia sexuală. Şi tâmpenia tradiţionalistă zice aşa: vrem să conservăm inocenţa copiilor, să îi menţinem într-o stare de ignoranţă şi lipsă de apărare, pentru că… pentru că nu mi-e clar de ce. Aşa ajungem în rai după moarte.

Între timp, numita inocenţă păstrată cu sila, ca o căprioară fără apărare azvârlită în cuşca leilor, face victime în continuare. Recent, la Ploieşti. Unde o copiliţă de 10 ani a fost sedusă de un adolescent de 16, apoi silită să facă sex cu toţi prietenii acestuia, prin şantaj şi ameninţare. Şantajul şi ameninţarea au continuat şi după: au filmat-o, şi o ţineau în şah că dacă nu mai livrează, o vor expune pe social media.

Ziare.com a prezentat cazul, cu următorul titlu:

Stai, ce? Copiii pe care nu vrem să-i pângărim taman cu genul de informaţii care i-ar ajuta să se adreseze adulţilor responsabili şi să nu ajungă în astfel de situaţii oribile sunt “campioni la sex”??? Copiii cărora nu le putem explica că da, există băieţi care iubesc băieţi şi există fete care iubesc fete şi că nu întotdeauna ce se vede pe exterior reflectă cine eşti pe interior şi că e ok, nu e nevoie să se arunce de pe bloc dacă se întâmplă devin “campioni la sex” când e vorba, evident, de victime fetiţe şi violatori bărbaţi, pentru că nu-i aşa, bărbatul e bărbat şi abuzul din partea lui e binecuvântare pentru toată lumea.

Când am văzut prima dată titlul, am zis să nu reacţionez. Poate era doar internul. Fiecare redacţie are doi sau trei interni, oameni care vin gratuit, fie pentru adeverinţă de practică la facultate, fie pentru că speră că dacă muncesc harnic şi cu spor, la un moment dat vor fi angajaţi, numai că şi în presă e ca la c***e. Dacă ai prestat o dată gratuit, publicaţia aia nu te va plăti niciodată. Testată, verificată. Scrieţi gratis doar dacă e dragoste adevărată, altfel veţi fi taken for granted (şi luaţi de proşti moca).

Am avut interni la toate ziarele pe unde am lucrat. Puneau titluri exacerbate şi exagerate, să târfească atenţie cu ele, şi dacă redactorul-şef era un om de bună credinţă, le zicea vreo două de dulce, schimba titlul şi cam asta era.

Numai că Cezar Munteanu, şeful de la ziare.com, nu este un om de bună credinţă.

Iată-l într-o discuţie legată de indignarea părinţilor legată de un titlu care transformă o victimă minoră a violului în basically Sandra Romain:

Deci, nu era internul dornic să se afirme. Era chiar şeful cel mare (am avut şi genul ăsta de redactor-şef) care se leagă de un titlu decent şi îi adaugă un procent de târfeală de atenţie jegoasă şi obscenă, să obţină trafic prin indignare.

Genul ăsta de indivizi sunt direct vinovaţi de decăderea, tabloidizarea şi golirea de conţinut a presei. Cei ca Cezar Munteanu nu ar trebui admişi nici în calitate de internul idiot de care face mişto toată redacţia, d-apoi lăsaţi la volan. Că iată.

Ziare.com, nu aveţi nevoie de un redactor-şef? Promit să fac mai multe pentru salariul meu decât face Cezar Munteanu, şi garantez că nu vă voi târî niciodată în genul acesta de controversă.

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: