Aceste clişee ne îmbolnăvesc de ficat: “Bărbaţilor le plac femeile proaste”

Din când în când, mai răzbate pe cerul senin al mimesisului de comunicare pe care-l adoptă anumite dudui câte un clişeu despre bărbaţi, care te strepezeşte. Şi principalul argument cu care se consolează nişte duamne intens ignorate este că, pasămite, bărbaţii nu le suferă de deştepte ce sunt ele.

Rectificare: bărbaţii care sunt bărbaţi adevăraţi şi nu pulifrici meschini ADORĂ femeile deştepte. Mulţi tipi m-au combinat pentru că au crezut că am sâni mari, apoi mi-au dat sutienul jos şi s-au prins că e un push-up cu două perechi de şosete de lână înăuntru, apoi am intrat în vorbă şi m-au cerut de nevastă. Pentru că bărbatul adevărat e amuzat, sedus, fascinat de femeia cu personalitate şi creier. Ăla care vrea doar vagin şi supunere oarbă e de obicei prost de behăie. Şi nu poţi pretinde să nu existe şi proşti de behăie. Că doar mama proştilor lucrează în trei ture şi nu oboseşte niciodată.

Într-adevăr, există anumite simulacre de inteligenţă care enervează / obosesc un bărbat, dar acestea au acelaşi impact faţă de o femeie, un marţian, un perete sau o minge de fotbal. Şi acestea sunt:

a) Făcutul pe deşteapta.
E câte una care ţine neapărat, într-o singură seară, să-ţi facă expozeu de cultură generală, locotenentă şi soldată, de la Alexandru Macedon la temele şi motivele lui Ulise de James Joyce şi de la zeităţile Mesopotamiei la teoria geniului pustiu la Eminescu. Deşi tu te înscriseseşi la o bere şi o piţă.
Sentimentul “mai taci, fă!” e unanim.

b) Divagaţia
E o categorie de duamne care, aşa cum omul beat nu ştie să ţină linia dreaptă, nu ştiu să-şi ţină argumentul ţintit. Pornesc spre Mecca, apoi cotesc spre Medina şi ajung la Damasc. Şi uită de la A la B ce voiau să demonstreze, dar o fac cu cuvinte frumoase.
Sentimentul “mai taci, fă!” e unanim.

c) Criticatul de soacră.

E câte una care crede că se impune dacă are mereu observaţii de făcut şi ceva de reproşat. Dacă ăla se va da constant peste cap să bifeze o listă de obligaţii şi, când s-o gate, “băăi, vezi că n-ai şapcă”, sigur, viaţa lui va căpăta un sens.
Sentimentul “mai taci, fă!” e unanim.

d) Limbariţa

Fie că eşti bărbat, fie că eşti femeie, te prinzi când interlocutorul are nevoie de o pauză. Se vede pe om. Cu condiţia să te uiţi la el. Dar chiar să te uiţi. Deşteptul / deşteapta cu limbariţă însă n-are mamă şi n-are tată. Focusul lui nu e pe “cum se simte interlocutorul meu” ci “cum să-i demonstrez interlocutorului meu ce tare sunt”.
Sentimentul “mai taci, fă!” e unanim.

e) Datul de directive

Îi ştim cu toţii pe oamenii ăia, îngrozitori indiferent de sex, care au impresia că s-au născut cu un act de proprietate asupra universului. Şi care ţi se adresează direct poruncitor, chiar dacă nu te cunosc şi nu ai nici o datorie faţă de ei.
În mod bizar, dacă un bărbat face asta, e categorisit direct şi corect drept un “căcat cu ochi”, pe când o femeie este considerată frecvent inteligentă. Poate pentru că lumea vede rar femei care bat cu pumnul în masă şi e uimită. Dar în esenţă, o dovadă de inteligenţă e să te prinzi până unde ţi se întinde plapuma.
Şi, da, sentimentul “mai taci, fă!” e unanim.

f) Nerecunoştinţa

Nerecunoştinţa nu e specifică unui singur gen, ci unei tipologii de caracter. Dar, pentru că tratăm femei care se dau deştepte, nerecunoştinţa lor e aşa: “Ce dacă Vasile mi-a făcut / mi-a adus / mi-a aranjat / mi-a etc. MI SE CUVINE!”
Din punctul meu de vedere, misecuvenismul, indiferent dacă e bărbătesc sau femeiesc, dovedeşte o infirmitate sufletească teribilă. Incapacitatea de a aprecia eforturile altuia nu e şi nu va fi niciodată o dovadă de inteligenţă ci, invers, una de prostie hâdă, neagră şi densă.
Concluzia?
Categoric, sentimentul “mai taci, fă!” e unanim.

Şi da, bărbaţii inteligenţi iubesc femeile deştepte. Nu doar că le iubesc; uneori li se abandonează periculos.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

16 Responses

 1. Subscriu. La aceeași concluzie am ajuns și eu.
  În altă ordine de idei, îmi place mult și cum ai scris. 🙂

 2. frantz says:

  Mda, și bărbații care preferă femeile inteligente au interese.
  Dacă vor să cordească ceva facil și nu se complică, caută o proastă.
  Dar dacă vrea pe cineva cu care să iasă de mână, să aibă o relație, să-și petreacă timpul și să împartă d-ale vieții, sigur o să fugă de o proastă mâncând pământul.
  Nu o face din altruism pentru dânsa, ci din egoism pentru sănătatea, creierul, nervii, buzunarul și sufletul propriu.
  Femeia inteligentă e dragă sufletului, e dragă rudelor, e dragă părinților, e dragă prietenilor și cel mai important, ăluia care se mândrește cu faptul că lasă comportamentul de pulă, de dobitoc, pentru a avea o femeie calumea lângă el.
  Nu, bărbații nu preferă proastele, în locul femeilor inteligente.
  Te gândești că ajungi la o vârstă, la care trebuie să-ți faci o familie sau nu, probabil să ai copchii, să vrei să te ridici un pic atât material, cât și spiritual. fără o femeie calumea, nu faci nimic.
  Și nu degeaba-mi spunea bunicu, că o femeie poate să te ridice sau să te bage în căcat până peste urechi.
  Și parcă e horror gândul de a sta lângă o proastă, care o să mai arate bine 10 ani, iar poi o să ai o bilă de picior.

  Legat de femei proaste:

  O sută de vapoare trec prin apă, rămâne vreo urmă?
  Bunicul despre curve.

 3. valentin says:

  Clar de sex găsești pe toate drumurile, chiar și în polis-ul Galați. Femeile inteligente sunt rare rău.

 4. …”uneori li se abandonează periculos.” yep! 🙂

 5. The funny part – am citit cu ceva vreme in urma un articol (scris de un bărbat de data asta) pe exact aceeași tema: bărbații vor femei deștepte. Si, ca sa completez, era descrisă o situație de genul: autorul, împreuna cu un prieten, la o deschidere / lansare sau ceva de genul asta, cu niște hostess-e beton !!!. Si una dintre acestea i-l întreaba pe autor “ce părere ai despre ce cur are prietena mea ?” La care omul raspunde, un cur beton, dar mă vezi mergând la o cina sa petrecându-mi următorii zece uni cu un cur ? (Deoarece aia-i bine-nțeles ca ochii ii avea pustii ca patinoarul fără public)

 6. Nautilus says:

  “Îi ştim cu toţii pe oamenii ăia, îngrozitori indiferent de sex, care au impresia că s-au născut cu un act de proprietate asupra universului. Şi care ţi se adresează direct poruncitor, chiar dacă nu te cunosc şi nu ai nici o datorie faţă de ei.
  În mod bizar, dacă un bărbat face asta, e categorisit direct şi corect drept un căcat cu ochi, pe când o femeie este considerată frecvent inteligentă”

  Nu întotdeauna. Când se poartă așa foștii ciocănari din uzinele patriei, împământeniți de Ceașcă în epoca buletinului de București, sunt categorisiți direct și incorect drept niște domni. Nobili, cu sânge albastru ca broasca râioasă și verde ca cerul. Sau invers, că alcoolemia lor tradițională îi face să încurce spectrul culorilor când văd dublu. Trecuți prin Oxfordul școlii de cartier și Harvardul profesionalei.

 7. ion says:

  Mai depinde si de cat de urat e barbatul care face evaluarea, intrucat “futi, nu futi, vremea pulii trece” si nu-ti permiti arogante de genul “are si pula mea mandria ei”, pentru ca adevarul este ca “pula nu stie carte”.
  Sfatul meu:
  1. Daca e proasta, “incaleca si fute, descaleca si du-te!”
  2. Daca ea nu e proasta si tu nu ai o pula de negru, nu uita ca ulciorul nu merge de multe ori la apa.

 8. Nimic mai sexy decât o femeie deșteaptă!!

 9. dadatroll says:

  Ce culoare la sosete?

 10. Candy says:

  Cred ca trebuie sa existe si “Publicul” potrivit, exact asemanator cu statusul tau cateva zile, poate fi cea mai frumoasa Simfonie sau piesa Beethoven daca e cantata unor cocalari o sa zica “Aa Caca” XD 😀

  Femeile Frumoase si Inteligente sunt rare <3 cred eu la fel ca Barbatii frumosi Puternici care le apreciaza, pt ca sa recunoastem multa din opulatia Romaniei e tembelizata, Plebe si Cocalari… unii doar atat isi doresc, vagin si supunere si le mai fac si serenade de dragoste :)))

  Normal ca tu ca femeie Fata, trecand prin generatiile plebe si behaitori ai sa te simti singura si nu iti va fi usor, dar Curaj pt ca exista oameni care apreciaza Femeiele Frumoase Destepte cu personalitate! <3 Nu greselile naturii" pt ca aia vad atat cat sunt si ei. .. Degeaba poti sa arati un Tablou de Picasso tot CACA e la el XD atat sunt si ei.

  *scuze daca m.am exprimat prea plastic, ma ia valul 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading