Ba da, bărbaţii de altădată sunt tot aici

Periodic, văd comentariul ăsta care îmi dă mereu cringe. “Unde sunt bărbaţii de altădată”. Probabil că se referă la un tată sau un bunic cald, iubitor şi protector, care le scotea în parc, le cumpăra îngheţată sau le dădea cu leagănul.

Acel tată sau bunic cald şi protector era invidiat şi de jumătate dintre vecine, pentru că bărbaţii lor le înşelau, le băteau sau pur şi simplu nu le băgau în seamă.

Între timp, ai crescut. Nu mai poţi fi impresionată cu o ciocolată sau cu o plimbare în parc. Şi e normal să nu mai fii, pentru că ai alte aşteptări. Nu mai eşti copil, eşti femeie. Nu ai nevoile unui copil, ci pe acelea ale unui adult.

Şi ţi se pare că bărbaţii de acum sunt mult mai prejos de cei de altădată, când, în realitate, persoana care s-a schimbat eşti tu.

Încă îmi amintesc, când eram copil, cum picioarele adulţilor erau foarte lungi, iar ei mi se păreau nişte titani. Era firesc. Aşa îţi vezi şi tu figura paternă din copilărie. Ca pe un zeu atotputernic şi binevoitor, care îşi pogoară lumina asupra ta. Era de la bec.

Nu aveai alte nevoi, în afară de hrană, iubire şi protecţie. Iar un tată sau un bunic iubitor oferea asta cu uşurinţă, pentru că tu erai o fiinţă mică, mereu entuziasmată de prezenţa lor, care nu punea întrebări bruşte, care nu le contesta intenţiile şi care nu cerea mai mult decât erau dispuşi să ofere.

Ca adult, nu ai cum să ai cu un alt adult relaţia asta niciodată. Deja îi vezi de la egal la egal, sau de sus în jos când elti ditamai lunganca de 1.80, deja te prinzi când vin cu pretexte şi minciuni, şi deja intuieşti şi motivaţiile.

Şi taţii şi bunicii noştri adoraţi ne minţeau, doar că eram copii şi-i credeam.

Bărbaţi buni există şi azi. Nu neapărat atât de mari, musculoşi şi rezistenţi la efort ca bunicii lor, dar bunicii lor făceau toate muncile câmpului şi îşi clădeau casele de la zero cu câţiva prieteni. Munca fizică te face mai solid.

Dar există din plin, şi mulţi chiar fac eforturi să fie mai buni, mai sensibili la nevoile femeilor, mai puţin egoişti în relaţii. Mulţi învaţă să gătească, să facă treburile casei, pentru a fi părţi egale într-o relaţie. Mulţi fac voluntariat pentru diverse cauze sociale.

Şi sincer, în ultima vreme parcă prefer casierii şi vânzătorii bărbaţi. Femeilor li s-a spus atât de mult să zâmbească, încât deja li s-a luat. Multe femei care lucrează în comerţ sunt ciufute, stresate şi prost dispuse. Pe bărbaţi nu-i fwte nimeni la icre să zâmbească, vor doar să facă o treabă bună şi de aceea, sunt natural săritori şi amabili.

So, unde sunt bărbaţii buni de altădată?

Peste tot în jur. Absolut peste tot în jur.

Sigur, nu sunt perfecţi, cum nici taică-tu sau bunicu-tu nu era, probabil, pentru femei de vârsta lui. Sunt oameni simpli, cu calităţi şi defecte, cum era şi bărbatul tău preferat din copilărie pentru alţi oameni de vârsta lui.

Sigur, mai puţin vocali decât idiotul care postează 4567 de comentarii de hate şi cerşetorie de atenţie, de aceea, dacă nu te uiţi cu atenţie, nu-i observi.

Că bărbaţii buni au această calitate: dacă nu au nimic nou sau relevant de spus, preferă să tacă şi să asculte. De aceea sunt uşor de omis.

Dar ei sunt cei care sunt taţi şi bunici la fel de buni pentru copiii lor, cum au fost ai tăi pentru tine. Şi în ei, fetiţele văd “bărbaţii buni de altădată” de mâine.

**

Dacă îţi place acest blog, ai avut vreodată intenţia să-l susţii dar ai tot amânat, acum ar fi un moment foarte bun.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger